blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport

Cursa dels Nassos 2019

Cursa del nassos 2019
Geschreven door Daniella

Het doel van de Cursa dels Nassos (de hardloopwedstrijd op de allerlaatste dag van het jaar) is om 2019 af te sluiten met een laatste, spectaculaire sprint. Dit sportevenement vindt elk jaar – een paar uurtjes voor het nieuwe jaar ingeluid wordt – plaats. Er zijn veel mensen die graag meedoen aan deze wedstrijd.

Het hardloopevenement is inmiddels traditie in Barcelona en wie zich heeft ingeschreven, krijgt de tijd van zijn leven. Wil je graag meer weten over de Cursa dels Nassos? Lees dan onderstaand artikel van ShBarcelona.

Gerelateerd artikel: Diverse kerstmarkten in Barcelona

Informatie over de Cursa dels Nassos in Barcelona

Zoals elk jaar start de Cursa dels Nassos op 31 december om 17.30 uur. Dit jaar is de wedstrijd dus op dinsdag. Op een sportieve manier afscheid nemen van 2019 werkt niet alleen motiverend, het maakt mensen ook meer bewust van het feit dat sporten het hele jaar belangrijk is.

onderlichamen van hardlopers tijdens wedstrijd

Imagen de hbieser en Pixabay

Mocht je nog niet op de hoogte zijn: het vertrek- en aankomstpunt zijn hetzelfde, namelijk de Carrer de la Selva de Mar in Poblenou.

Vanaf hier leggen de deelnemers een parcours van tien kilometer af. Ze passeren een tunnel met een led- en lasershow en er is – naast nog vele andere elementen – ook nog spektakel met vuur.

De route volgt de gehele kustlijn en passeert daarna achtereenvolgens de volgende straten: Avinguda del Marqués de l’Argentera, Carrer de la Marina (in Eixample), Carrer de Bonaventura Muñoz, Avinguda Diagonal en Carrer de la Selva de Mar.

De populaire race wordt al sinds 1999 elke 31e december georganiseerd. Bij aanvang stond de hardloopwedstrijd nog bekend als de San Silvestre van Barcelona, maar enkele jaren geleden heeft men het evenement een andere naam gegeven. Er is nog steeds een wedstrijd die San Silvestre heet en deze vindt ook plaats op 31 december, maar dit hardloopevenement is naar Sant Cugat del Vallés verplaatst.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de gemeente Barcelona, het Sportinstituut van Barcelona en de Catalaanse Atletiekvereniging, die verantwoordelijk is voor de technische begeleiding.

Topatleten, hardlopers en mensen van elke leeftijd kunnen zich inschrijven voor dit sportevenement. Het feit dat er geen limieten zijn, betekent ook meteen dat dit – na de San Silvestre Vallecana –  een van de drukste hardloopevenementen is.

Gerelateerd artikel: Het is kerst 2019!

oranje hardloopschoenen

Je kunt je tussen 16 en 22 december bij het Centre Esportiu Municipal Horta in Horta inschrijven voor de Cursa dels Nassos. Het sportcentrum is op de volgende momenten hiervoor opengesteld:

  • van maandag tot en met donderdag van 15.00 tot 17.30 uur en van 21.00 tot 22.30 uur
  • op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur

Zoals reeds eerder gezegd mag (bijna) iedereen zich aanmelden voor deze hardloopwedstrijd. De minimumleeftijd is echter 16 jaar. Jongeren van 16 en 17 jaar die zich in hebben geschreven, moeten een door hun ouders of wettelijk voogd ondertekende machtiging kunnen voorleggen op het moment dat zij hun nummer komen ophalen.

Gehandicapte atleten kunnen zich ook persoonlijk bij het sportcentrum of via internet inschrijven voor de wedstrijd. Deelname kost 14 euro, daarnaast betaal je 20 cent voor de verzekering. Als je geen eigen registratiechip hebt, dan krijg je als deelnemer een witte wegwerpchip. De extra kosten hiervoor bedragen 2 euro.

Het einde van 2019 sportief doorbrengen is natuurlijk geweldig, maar er zijn nog meer momenten dat er in de stad iets sportiefs te doen is, zoals bijvoorbeeld op 14 december in het Olympisch Stadion van Montjuïc, in Poble Sec.

Heb je nog andere nuttige info over de Cursa dels Nassos in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter