blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Traditionele festivals

Diverse kerstmarkten in Barcelona

Christmas markets
Geschreven door Daniella

Barcelona is helemaal versierd en klaar om Kerst 2019 te vieren. Om ook tijdens deze dagen in Barcelona iets leuks te beleven, presenteren we een agenda vol verrassingen. Je zult genieten van de bijzondere kerstmarkten, mooie kerststallen, prachtig verlichte straten en de diverse kerstattracties die er voor kinderen en volwassenen zijn.

Ontdek vandaag samen met ShBarcelona de kerstmarkten van Port Vell, Reis en Plaça Catalunya!

Gerelateerd artikel: Het is kerst 2019!

Bezoek een kerstmarkt in Barcelona

De kerstmarkt van Port Vell

Laten we starten met de kerstmarkt van Port Vell (in de oude haven van Barceloneta). Het is een markt die ongeveer 5000m2 groot is en hij vindt plaats op de Plaça del Portal de la Pau.

verlicht reuzenrad

Imagen de Jill Wellington en Pixabay

Deze grote markt zal voorzien zijn van een geweldige, verlichte boom van meer dan 30 meter hoog. Dit zal in het donker een lust voor het oog zijn…

De markt verwelkomt bezoekers van 5 december tot 5 januari en er is een klassieke carrousel, een drijvende kerststal en een podium met verschillende shows en optredens. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor de inwendige mens door middel van een gastronomische zone.

Geniet van de vele kerstcadeaus en ambachtelijke producten die hier te koop zijn. Je vindt er zowat alles wat je maar nodig kunt hebben voor de kerst.

De kerstmarkt voor Driekoningen

De Feria de Reyes de la Gran Via (in het district Eixample) begint op 19 december en loopt door tot 6 januari 2020. Op deze grote kerstmarkt vind je van alles en nog wat. Natuurlijk mag je deze kerstmarkt – met meer dan 270 kraampjes – niet missen.

Het zal al je wensen vervullen, want je krijgt er diverse cadeaus, zoals hoeden, kleding, decoratieve items, sieraden, zilver, zepen, keramiek en nog veel meer.

Er zijn ook eetkraampjes waar je je honger of lekkere trek kunt stillen, terwijl je van de ongelooflijke kerstsfeer geniet. Dit geweldige evenement aan de Gran Via in Barcelona vindt plaats tussen Carrer de Muntaner en Carrer de Rocafort.

Gerelateerd artikel: Levende kerststallen in Barcelona

De kerstmarkt op Plaça Catalunya

De kerstmarkt op Plaça Catalunya (in het district Ciutat Vella) is een waar spektakel. Het vindt plaats van 22 december tot 4 januari en er zijn verschillende workshops, shows en activiteiten die speciaal voor kinderen en volwassenen georganiseerd worden.

kerstmarkt

Imagen de 昕 沈 en Pixabay

Er zijn diverse sprookjesachtige verrassingen, zoals een ballerina die uit een gigantische muziekdoos komt en een sneeuwbal binnengaat. Het is bijna alsof je er onderdeel van bent.

Vergeet dus niet dat hier diverse culturele, sportieve en vrijetijdsactiviteiten zijn tijdens de kerstmarkt. Er is genoeg te doen voor iedereen en op internet vind je het programma terug, zodat je geen enkel detail van wat je te wachten staat hoeft te missen.

Een deel van de markt staat geheel in het teken van verantwoord gebruik, want naast het zeer interessant aanbod aan allerlei leuke activiteiten, zijn er ook projecten die verband houden met verantwoord consumeren en liefdadigheid. Zo zijn er bijvoorbeeld muzikale optredens, discussies en activiteiten die bewust consumeren bevorderen.

De kerstmarkt op Plaça de Catalunya is elke dag van 11.00 tot 20.30 uur open voor publiek, behalve met eerste en tweede Kerstdag en op Oudejaarsavond. Voor gezinnen is er van 2 tot 4 januari een speciale plek voor Drie Koningen, want in Barcelona is dit – behalve de Kerst – een dag waar kinderen het hele jaar naar uitkijken.

Welke kerstmarkt lijkt je het leukst? Als trouwe kerstmarktbezoeker heb je natuurlijk een favoriet, maar ben je nog niet naar deze kerstmarkten geweest, grijp dan nu je kans. Het maakt niet uit of je met familie, vrienden of je partner gaat. Het is altijd een belevenis.

Ken je nog andere kerstmarkten in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter