blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Top 5 koffiehotspots in Barcelona

witte koffiebar
Geschreven door Anne Rouschop

Een heerlijk kopje koffie in de ochtend? Voor velen is het de ultieme manier om de dag te beginnen. In Barcelona zijn er genoeg leuke koffiebarretjes waarvan de heerlijke koffiegeur je al van ver tegemoetkomt. Dus of je nu in Barcelona woont of er op vakantie bent, ontdek waar je de beste koffie krijgt!

ShBarcelona heeft vijf locaties waar ze goede koffie schenken op een rij gezet. Als échte koffieliefhebber zul je na een bezoekje aan een van deze – of alle vijf – locaties zeker tevreden naar buiten lopen.

Gerelateerd artikel: Cafés met goede bediening en wifi

Leuke en gezellige koffietentjes in Barcelona

barista

Foto door StockSnap via Pixabay

Syra Coffee

Een goed kopje koffie kun je zeker bij Syra Coffee  krijgen. In de wijk Gracia, vind je dit leuke koffiebarretje. Helaas is de zaak maar klein en zijn er geen tafels en stoelen waar je even rustig kunt zitten. Het is dus voornamelijk gericht op take-away.

Als je dan nog een hand vrij hebt, is het ook zeker een aanrader om één van de lekkernijen mee te nemen. Ze verkopen allerlei lekkere gebakjes en andere zoetigheden die zeker het proberen waard zijn!

Nomad Coffee

Nomad Coffee is een koffiebar met maar liefst drie vestigingen in Barcelona (waaronder de Lab & shop in Ciutat Vella). De barista’s weten werkelijk alles over koffie en ieder kopje koffie wordt met veel zorg gemaakt.

Bij de bar zit een winkeltje waar je jouw favoriete koffiebonen kunt kopen, zodat je de koffie ook thuis kunt maken. En hoe leuk is het dat je hier ook cursussen kunt volgen waar je alles leert over het maken van koffie.

Spice Café

Als je je kopje koffie graag wilt drinken in een gezellige omgeving, ben je bij Spice Café zeker aan het juiste adres! Het cafeetje in Poble Sec is huiselijk ingericht met een lange houten tafel en leuke houten kistjes aan de muur. Ook hier heb je ook nog de mogelijkheid om allerlei lekkernijen te proberen.

Gerelateerd artikel: Waar kun je het lekkerst brunchen in Barcelona?

koffiebonen

Foto door Sang_il_Kim via Pixabay

Onna Coffee

Onna Coffee is een leuke bar waar je voor lekkere koffie en broodjes aan het goede adres bent. Niet alleen voor ontbijt kun je hier prima terecht, maar ook rond lunchtijd kun je hier heerlijke broodjes eten. Naast al het lekkere eten is ook de koffie fantastisch! De barista’s maken prachtige kunstwerken op de koffies en de smaak is heerlijk. (locatie: Vila de Gracia)

SKYE Coffee Co.

SKYE Coffee Co. is niet zomaar het standaard koffietentje. Het is namelijk een truck. Deze truck staat in een grote loods in El Parc i la Llacuna del Poblenou en is ingericht met lange, houten tafels en stoelen. In de truck zelf wordt de koffie bereid en deze is ook nog eens verrukkelijk!

Je zou misschien verwachten dat een kopje koffie in een loods drinken niet zo gezellig is. Maar door de gave industriële inrichting, is dat zeker niet het geval. Door de mooie verlichting, decoratie en lange tafels oogt het toch heel huiselijk.

Waar in Barcelona heb jij jouw lekkerste kop koffie op?

Over de auteur

Anne Rouschop

Anne, tekstschrijfster voor www.bruisendbarcelona.nl, houdt van de zon, eten, hardlopen en reizen. Heeft om die reden het koude Nederland in september ingeruild voor het zonnige Spanje.

Laat een reactie achter