blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Waar kun je het lekkerst brunchen in Barcelona?

Geschreven door Daniella

Brunchen is iets dat we het liefst in het weekend doen. Deze combinatie van ontbijt en lunch doen we graag op zondag. Een brunch bestaat meestal uit heerlijke zoete en hartige producten, denk aan gebakjes en taartjes, maar ook een eggs Benedict kan onderdeel van een brunch zijn.

Veel lunchtentjes en restaurants hebben de brunch inmiddels op de menukaart gezet, maar het zijn vooral de hotels in Barcelona waar je van voortreffelijke brunches kunt genieten.

In dit artikel van ShBarcelona willen we het dan ook graag met je hebben over waar je de beste brunchmogelijkheden in de Catalaanse hoofdstad vindt.

Gerelateerd artikel: De beste bakkerijen in Barcelona

Ontdek de lekkerst brunchlocaties in Barcelona

Milk Barcelona

Het idee van de brunch bestaat nog niet zo heel lang in Barcelona, maar bij Milk waren ze er als een van de eersten bij. Ze pasten de brunchkaart echter wel aan aan de smaken die Catalanen en Barcelonezen waarderen.

eggs Benedict met spinazie

Imagen de Kelly Tran Logan en Pixabay

De gerechten op de kaart wisselen regelmatig en er worden altijd producten van hoge kwaliteit gebruikt. Milk is een van die tentjes dat op gastronomisch gebied enorm in Barcelona gewaardeerd wordt. Laat het dus maar aan de medewerkers van Milk over om je in het weekend van een heerlijke brunch te voorzien.

Overigens is het mooie aan Milk dat je helemaal niet tot het weekend hoeft te wachten, want je kunt hier zeven dagen per week brunchen. Tussen 9.00 en 16.30 uur staan ze voor je klaar.

Je vindt Milk in de wijk Gotic aan de Carrer d’en Gignàs 21. Houd er echter rekening mee dat je hier niet kunt reserveren en dat er een flink aantal wachtenden voor je kan zijn. De wachttijd is het echter dubbel en dwars waard!

Ugot Bruncherie

Bij Ugot Bruncherie willen ze enkele typisch Catalaanse elementen, zoals brood met tomaat, mixen met andere, meer Engelse of Europese lekkernijen. Hiermee beogen ze een zo groot mogelijke klantenkring aan te trekken. Je kunt bij Ugot genieten van diverse heerlijkheden en het ligt in de wijk Nova Esquerra de l’Eixample aan de Carrer de Viladomat 138.

Op de brunchkaart vind je bijvoorbeeld:

 • Zelfgemaakte brioches
 • Hamutzim
 • Brood met tomaat
 • Marokkaanse aubergine
 • Libanese dolmas
 • Burrata
 • Salade van zwarte rijst
 • Eggs Benedict met zalm
 • Eggs Benedict met bacon
 • Eieren à la Ugot
 • La Pagesada
 • Shakshuka
 • Klassieke Hamburger
 • Vegetarische burger
 • Een enorme keuze aan huisgemaakte taarten

Gerelateerd artikel: Drink een warme chocolademelk in Barcelona

Citizen Café

Dit eettentje ligt in hartje Barcelona, namelijk aan de Plaça Urquinaona 4 in Ciutat Vella. Iets meer dan een jaar geleden zijn ze van hun oorspronkelijk kaart afgeweken door de Noord-Europese gastronomie toe te voegen.

Imagen de Bernadette Wurzinger en Pixabay

Het verhaal van Citizen (toen nog Le Petit Pot) begon iets meer dan 4 jaar geleden. De missie was toen om maaltijden aan te bieden, waaruit alleen maar liefde en kwaliteit bleek.

Met de verandering van koers kwam ook de nieuwe naam Citizen Café. Een heel nieuw gastronomisch concept werd geïntroduceerd en de brunch werd hierbij een van de hoofdrolspelers als het op culinaire vlak aankomt.

Vandaag staat Citizen Café in de Catalaanse hoofdstad goed bekend om zijn brunch en koffie. Je vindt er diverse heerlijke gerechten die prima bij de brunch passen.

The Benedict

The Benedict is een van die plekken in Barcelona waar je een meer Engelse brunch kunt krijgen. Het ligt in de wijk Gotic in Barcelona.

The Benedict is een ontzettend gezellige plek met vintage inrichting en decoraties. Bij The Benedict kun je uit wel meer dan 30 verschillende gerechten kiezen! Maar – zoals de naam al doet vermoeden – mag je vooral de eggs Benedict hier niet missen als je gaat brunchen.

Wil je ontdekken wat er bij The Benedict allemaal op de brunchkaart staat? Ga dan naar Carrer Gignàs 23.

Waar kun je in Barcelona nog meer heerlijk brunchen volgens jou?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter