blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Drink een warme chocolademelk in Barcelona

beker warme chocolademelk met lepel cacao
Geschreven door Daniella

Chocolade is een van de dingen waar we als mens intens van kunnen genieten. De voedingsindustrie heeft hier goed op ingespeeld, door ontelbare producten te maken met dit basisingrediënt. Van cakes en gebakjes, tot ontbijtgranen en koekjes, maar ook gerechten die chocolade en cacao bevatten, zoals bijvoorbeeld chocoladepizza’s.

Ja, we houden van onze dagelijks aanbevolen portie pure chocolade, maar er is iets dat chocoladeliefhebbers nog veel gelukkiger maakt – zeker in hartje winter – en dat is een warme chocolademelk met slagroom, of zoals ze het hier noemen: een suizo. Vandaag vertelt ShBarcelona je over de plaatsen waar je een heerlijke, warme chocolademelk kunt drinken in Barcelona.

Gerelateerd artikel: De kunst van chocolade – Museu de la Xocolata

Warme chocolademelk; een troost in de winter

bovense deel beker warme chocolademelk met chocoladesaus op slagroom

Foto via Pixabay

In de winter houden we van warmte om het lichaam lekker op temperatuur te krijgen, nadat we zijn blootgesteld aan kou en vochtigheid. Bovendien werken zoete lekkernijen altijd bevorderend voor de stemming en helpen ze de hersenen om weer actief te worden na een stressvolle en mentaal veeleisende dag. Aan de andere kant geeft cacao ons die extra dosis energie, die ons helpt de rest van de dag in een ander, vrolijker perspectief te zien.

De suizo is een combinatie van warme chocolademelk, meestal met volle melk en slagroom bovenop. Het is gebruikelijk om er broodjes, croissants, ensaimadas (zoet bladerdeeggebakje, soms met pudding), churros of koekjes in te dopen.

We vermoeden dat de meesten van jullie het al wel een keer op hebben, maar anders moedigen we je zeker aan om een goede chocolademelk te gaan proeven, behalve natuurlijk als je dit type product niet mag hebben vanwege gezondheidsredenen.

Om op de beste manier te kunnen genieten van een warme chocolademelk, is het belangrijk dat de ingrediënten van uitstekende kwaliteit zijn. Denk bijvoorbeeld aan kwalitatief goede chocolade, met een hoog percentage cacao, gemengd met melk en met een heerlijke, verse slagroom (niet die kant-en-klare, opgeklopte lucht die in elkaar zakt, zodra je het op de warme chocolademelk spuit).

Gerelateerd artikel: Rustige terrasjes voor een lekker drankje

glas warme chocolademelk met slagroom

Foto via Pixabay

Het smaakt heerlijk met een wit puntje, een ensaimada, een croissant of een paar churros, hoewel een goed brood er ook uitstekend bij kan passen. Als je inmiddels bijna niet meer aan je bureau kunt blijven zitten, vertellen we je graag waar je naartoe kunt gaan voor een overheerlijke chocolademelk.

Allereerst stellen we een van de meest emblematische plekken in Barcelona voor, waar je uitstekende chocolademelk kunt krijgen: Granja Viader. Hier vind je lekker gebak en heerlijke chocolaatjes. Snoep er maar lekker van!

Een andere ideale plek voor liefhebbers van allerlei soorten zoetigheid is Caelum, dat in de gotische wijk ligt. Deze wijk heeft iets magisch, net als wat Viader met zijn chocolade doet. Snack hier na een middag winkelen in het centrum en het zal het hoogtepunt van je dag zijn. Ten slotte is er nog een geweldige locatie voor de chocoladeliefhebbers in Barcelona: La Pallaresa.

Hier vind je de perfecte churros en warme chocolademelk om het moment helemaal compleet te maken. En weet je, soms is het onvermijdelijk om een beetje aan te komen om je gelukkig te voelen. Realiseer je echter ook, dat je van je favoriete sport ook weer gelukkig wordt.

Wat is jouw favoriete plek voor een warme chocolademelk? Waarom daar?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter