blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

Amerikaans eten in Barcelona

amerikaans ontbijt wafels worstjes gebakken aardappeltjes siroop
Geschreven door Daniella

We eten graag fastfood: een lekker gegrilde en goed belegde hamburger voor de lunch, uienringen en kipnuggets voor het avondeten en pannenkoeken voor ontbijt…

Al deze Amerikaanse lekkernijen krijg je nu overal ter wereld, ook in de landen aan de Middellandse Zee, waar de eetcultuur totaal anders is dan in Amerika.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Hier maken fruit, groenten en peulvruchten een groter onderdeel van de dagelijkse maaltijd uit. Maar Amerikaans eten heeft een plek gekregen en de vaak vette, heerlijke gerechten worden nu in dezelfde oven of op dezelfde gril als Spaanse gerechten klaar gemaakt.

Heb je even geen zin om te koken? Dan pak je een hamburger of pizza van de take-away. En je vergeet voor het gemak dan maar eventjes je dieet.

Aangezien er niet zo veel typisch Amerikaanse restaurants in Barcelona zijn, vertelt ShBarcelona je vandaag over waar je Amerikaans kunt eten in Barcelona.

De Amerikaanse keuken: niet (altijd) gezond, wel lekker

De keuken van de Verenigde Staten is gevarieerd, als gevolg van de brede mix van immigranten die een cultuur vol nuances vormen. Zo gevarieerd zelfs, dat het moeilijk is om de typische elementen van de Amerikaanse keuken te definiëren.

Wat bekend is over de Amerikaanse culinaire keuken, is wat ook in de rest van de wereld bekend is, vaak door herhaaldelijke marketingcampagnes.

hamburger met koolsla en rood wit geblokt tafelkleed

Foto via Pixabay

De meeste Amerikaanse gerechten zijn gebaseerd op gerechten afkomstig uit landen als Ierland, Italië, Engeland, Mexico, Afrika, Frankrijk en sommige delen van Azië. 

In Barcelona zijn er enkele winkels die Amerikaanse producten verkopen, zodat je ook thuis kunt genieten van Amerikaans eten.

Appartement voor de vakantie boeken?

Taste of America

Dit is het geval bij Taste of America, waar je snoep, ontbijtgranen, koekjes, chocolaatjes, pannenkoeken, gebak, sauzen en soepen, snacks, jam, kruiden en specerijen, frisdranken en bieren kunt vinden.

spareribs met kruiden en vuur

Foto via Pixabay

Dit alles wordt rechtstreeks uit de Verenigde Staten geïmporteerd en je kunt de aankoop online doen via hun website. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de fysieke winkels aan de Carrer Aragon, Carrer Balmes of Esplugues de Llobregat.

Gerelateerd artikel: De beste Duitse worsten in Barcelona

Benedict

Als je heerlijke Amerikaans wilt brunchen in Barcelona (met gerechten die lijken op een Amerikaans ontbijt), ga dan naar restaurant Benedict aan de Jaume I in Barcelona.

eggs benedict

Foto via Pixabay

Na de brunch kun je vanuit het restaurant heerlijk door de smalle straatjes van Barcelona wandelen en de calorieën er weer af lopen. ​​

Bacoa

Voor de liefhebbers van gastronomische hamburgers is een interessant alternatief Bacoa, een hamburgerrestaurant met vlees van topkwaliteit en heerlijke recepten voor elke liefhebber. Je krijgt ook hier typische Amerikaanse producten.

Voor langer in Barcelona komen wonen

Foster’s Hollywood

Ten slotte is er nog een restaurant in Barcelona met typisch Amerikaans eten: Foster’s Hollywood. Het is een uitstekend alternatief voor goede hamburgers, Tex Mex gerechten, gegrilde spare ribs, heerlijke sandwiches en smakelijke salades.

kippen vleugeltjes

Foto via Pixabay

Ze hebben verschillende vestigingen in Barcelona:

  • ​​aan de Carrer Balmes 76,
  • in het winkelcentrum Diagonal Mar,
  • in het winkelcentrum Heron City,
  • aan de Avinguda Josep Tarradellas,
  • bij het winkelcentrum La Maquinista of
  • aan de Paseo Manuel Girona.

Je vindt bijna in elke wijk in Barcelona wel een Foster’s.

Heb je een van deze restaurants al eens bezocht? 
Welke is je favoriet voor Amerikaans eten?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter