blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

Amerikaans eten in Barcelona

amerikaans ontbijt wafels worstjes gebakken aardappeltjes siroop
Geschreven door Daniella

We eten graag fastfood: een lekker gegrilde en goed belegde hamburger voor de lunch, uienringen en kipnuggets voor het avondeten en pannenkoeken voor ontbijt… Al deze Amerikaanse lekkernijen krijg je nu overal ter wereld, ook in de landen aan de Middellandse Zee, waar de eetcultuur totaal anders is dan in Amerika.

Hier maken fruit, groenten en peulvruchten een veel groter onderdeel van de dagelijkse maaltijd uit. Maar Amerikaans eten heeft een plek gekregen en de vaak vette, doch heerlijke gerechten worden nu in dezelfde oven of op dezelfde gril als Spaanse gerechten klaar gemaakt.

Heb je even geen zin om te koken? Dan pak je een hamburger of pizza van de take-away. En je vergeet voor het gemak dan maar eventjes je dieet. Aangezien er niet zo veel typisch Amerikaanse restaurants in Barcelona zijn, vertelt ShBarcelona je vandaag over waar je Amerikaans kunt eten in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Indiase restaurants in Barcelona

De Amerikaans keuken: niet gezond, wel lekker

hamburger met koolsla en rood wit geblokt tafelkleed

Foto via Pixabay

De keuken van de Verenigde Staten is gevarieerd, als gevolg van de brede mix van immigranten die een cultuur vol nuances vormen. Zo gevarieerd zelfs, dat het moeilijk is om de typische elementen van de Amerikaanse keuken te definiëren. Wat bekend is over de Amerikaanse culinaire keuken, is wat ook in de rest van de wereld bekend is, vaak door herhaaldelijke marketingcampagnes.

De meeste Amerikaanse gerechten zijn gebaseerd op gerechten afkomstig uit landen als Ierland, Italië, Engeland, Mexico, Afrika, Frankrijk en sommige delen van Azië.

In Barcelona zijn er enkele winkels die Amerikaanse producten verkopen, zodat je ook thuis kunt genieten van Amerikaans eten. Dit is het geval bij Taste of America, waar je snoep, ontbijtgranen, koekjes, chocolaatjes, pannenkoeken, gebak, sauzen en soepen, snacks, jam, kruiden en specerijen, frisdranken en bieren kunt vinden.

Gerelateerd artikel: De beste Duitse worsten in Barcelona

spareribs met kruiden en vuur

Foto via Pixabay

Dit alles wordt rechtstreeks uit de Verenigde Staten geïmporteerd en je kunt de aankoop online doen via hun website. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de fysieke winkels aan de Carrer Aragon, Carrer Balmes of Esplugues de Llobregat.

Als je heerlijke Amerikaans wilt brunchen in Barcelona, ga dan naar restaurant Benedict aan de Jaume I in Barcelona. Na de brunch kun je vanuit het restaurant heerlijk door de smalle straatjes van Barcelona wandelen en de calorieën er weer af lopen. ​​

Voor de liefhebbers van gastronomische hamburgers is een interessant alternatief Bacoa, een hamburgerrestaurant met vlees van topkwaliteit en heerlijke recepten voor elke liefhebber.

Ten slotte is er nog een typisch Amerikaanse restaurant in Barcelona: Foster’s Hollywood. Het is een uitstekend alternatief voor goede hamburgers, Tex Mex gerechten, gegrilde spare ribs, heerlijke sandwiches en smakelijke salades.

Ze hebben verschillende vestigingen in Barcelona, ​​aan de Carrer Balmes 76, in het winkelcentrum Diagonal Mar, in het winkelcentrum Heron City, aan de Avinguda Josep Tarradellas, bij het winkelcentrum La Maquinista of aan de Paseo Manuel Girona. Je vindt bijna in elke wijk in Barcelona wel een Foster’s.

Heb je een van deze restaurants al eens bezocht?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter