blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Rustige terrasjes voor een lekker drankje

Geschreven door Daniella

In Barcelona zijn we dol op de terrasjes, zeker wanneer de temperatuur aangenaam is en dat is het in Barcelona natuurlijk bijna het hele jaar door. Je drinkt immers liever iets op een terras, dan in een gebouw. Het briesje, de mensen die voorbij komen, de warmte van de zon die goed voelt… Iets drinken op een rustig terras is een van de grootste genoegens van het leven. En je kunt ook best in je eentje van een terrasje genieten. Je neemt dat boek mee dat je eindelijk uit wilt lezen en geniet van een hapje of een kopje koffie op een terras inn Barcelona. Vandaag is ShBarcelona voor je aan het werk gegaan om rustige en fijne terrasjes te vinden, die je misschien nog niet kende. Geniet van dit moment voor jezelf of neem een bijzonder iemand mee om in alle rust lekker bij te praten.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee

Rustige terrasjes in Barcelona

Foto via Visualhunt

Het eerste terras dat wij voorstellen ligt op een prachtig plein met portieken en een kleine speeltuin in de wijk Raval. Dit plein lijkt afkomstig te zijn uit een Spaans dorp en het terras van het restaurant waar we het over hebben – Kasparo – heeft een terras in de zon, maar ook schaduwplekken, zodat je kunt kiezen waar je het liefst wil zitten. En dit is natuurlijk afhankelijk van het seizoen en de temperatuur op dat moment. Ongetwijfeld is het terras de grote attractie van deze bar, gelegen in een voetgangersgebied waar auto’s niet kunnen komen. Er zijn ook geen grote winkels die hordes met mensen aantrekken. De bar heeft uitstekende koffie, een grote selectie thee en kruidenthee, goed bier, heerlijke tapas en een breed scala aan zelfgemaakte gebakjes. Het is een luxe en een genot om bij Kasparo een ​​rustige en onvergetelijke tijd op het terras te hebben.

Een andere, heerlijke plek – niet alleen vanwege de gerechten, maar ook vanwege de atmosfeer – is restaurant Belvedere. Deze plek is klein en enorm gezellig, met een onberispelijke service en een terras dat leidt naar een binnenplaats met veel planten en fantastische decoratie. Zoals in veel restaurants, is de ruimte waar je eet naast de kwaliteit van de gerechten enorm belangrijk en het vinden van rustige en mooie restaurants is dan ook niet zo eenvoudig als het lijkt. Op het gebied van eten biedt Belvedere een uitgebreide en zeer smakelijke keuken en uitstekende recensies. Je kunt de vermouth ook op het terras nuttigen, hoewel we eerlijkheidshalve wel moeten vermelden dat het terras maar een paar tafeltjes heeft, die erg populair zijn.

Gerelateerd artikel: Top 5 koffiehotspots in Barcelona

Foto via Visualhunt

Nog een onbekend terras met een binnenplaats bevindt zich in het bovenste deel van de Catalaanse hoofdstad. In de buurt van Sarrià, aan de Carrer Major de Sarrià 134, vind je dit restaurant met een uitstekende keuken en een rustig tuinterras, waar je kunt genieten van de heerlijke gerechten. Zeker voor mensen die willen ontsnappen aan het constante verkeer van de binnenstad, is dit een heerlijke plek. Jordi Vilà is de chef bij Vivanda en hij begrijpt wat goed eten is tegen een betaalbare prijs. En omdat er een overdekt terras is, kun je hier in bijna elk seizoen van het jaar heerlijk genieten.

*Foto via Visualhunt

Ken je nog een ander rustig terras in Barcelona? Laat je tip achter bij de opmerkingen!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter