blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

De beste restaurants in Barceloneta

Wie heeft er zin om nieuwe smaken de ontdekken en tegelijkertijd te genieten van een prachtig uitzicht op zee tijdens een korter of meer permanent verblijf in de stad Barcelona? Jij?

Nou, dan ben je nu op de juiste plek aanbeland! We hebben de beste restaurants voor je uitgezocht in de wijk Barceloneta, de wijk die direct aan het strand van Barcelona ligt. Zal het team van ShBarcelona haar tips met je delen?

Gerelateerd artikel: De beste tapas in Sarrià-Sant Gervasi

Inhoudsopgave

Pacha

discobal in het donker met neon spetters

Photo door Beo Beyond via Visual Hunt

Behalve één van Barceloneta’s nachtclubs is Pacha ook één van de beste restaurants. Met een trendy sfeer en eersteklas bediening doet het je denken aan de beste plekken op Ibiza waar je zo heerlijk kunt ontspannen.

Het menu bevat zowel Mediterraans als Aziatisch eten, met daarbij een uitgebreide lijst aan overheerlijke cocktails.

En alsof dat nog niet reden genoeg is om dit restaurant aan het strand te bezoeken, heeft Pacha ook nog eens de beste huis-DJ’s. Je kunt hier dus tot diep in de nacht relaxen en het start elke dag al om 18 uur.

Locatie: Passeig Marítim Barceloneta 38 (in de wijk Barceloneta, maar ook heel dicht bij La Vila Olimpica del Poblenou)

Rangoli

Rangoli volgt het succes van zijn “grote broer” Bembì en toen het open ging had het dezelfde filosofie: gasten laten genieten van de beste Indiase keuken met exclusieve en innovatieve gerechten.

Met een uitgebreid menu aan traditionele smaken die voortkomen uit diverse Indiase gebieden is er ook nog een proeverij. En vergeet niet de gunstig geprijsde lunchmenu’s op doordeweekse dagen.

pan met gerecht in tomatensaus en verse groente bovenop

Foto door hildgrim via Visualhunt

Rangoli heeft zijn naam te danken aan een bepaald type traditionele Indiase kunst en dezelfde kunst vind je terug op de gedecoreerde muren die een unieke sfeer creëren.

Rangoli is de perfecte plek voor groepsuitjes en feestjes met zijn goed uitgeruste cocktail bar en het terras. Vanaf die plek kun je het dichtbij gelegen strand in al haar glorie uitstekend bewonderen.

Locatie: Passeig Don Joan Borbó 78 (midden in de wijk Barceloneta)

Gerelateerd artikel: Bars die gratis tapas serveren in Barcelona

Can Solé

Nog zo’n goed restaurants in Barceloneta is Can Solé. Het restaurant bestaat al 112 jaar en de uitstekende service wordt al vier generaties binnen dezelfde familie verleend. Can Solé is een legende onder de lokale bevolking vanwege de uitstekende vis– en rijstgerechten.

Ze blijven trouw aan de traditionele Spaanse keuken en tegelijkertijd worden gastronomische trends doorgevoerd zonder uit het oog te verliezen wat hun eten zo bijzonder maakt.

De passie in de voorbereiding – en de toewijding alleen de meest verse producten te gebruiken – zorgen voor de mooiste kwaliteit in hun gerechten. Can Solé heeft een eregedenkplaat ontvangen van de regering van Catalonië en een Nationale Gastronomie onderscheiding in 1998, 1999 en 2000.

Can Solé wordt aanbevolen in zowat elke toeristische gids of gastronomische route. Je zou het echt eens moeten proberen en wanneer je dat doet, probeer dan vooral ook een goede keuze te maken uit de uitgebreide wijnkaart.

Locatie: Carrer de Sant Carles 4

*Hoofdfoto door Adrien Sala via Visualhunt

Heb jij een van deze restaurants in Barceloneta al bezocht? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter