blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Het beste gebak in Barcelona

Geschreven door Daniella

Het bakken van een goede cake, die luchtig en lekker is, is niet altijd makkelijk. Want hoewel het misschien een simpel recept lijkt, zijn de ingrediënten en de kennis en ervaring van de kok of banketbakker van doorslaggevende aard. Daarom is goed om te weten waar je het lekkerste gebak in Barcelona kunt vinden. Liefhebbers van gebak en koekjes weten vaak prima waar ze naartoe moeten gaan, omdat ze al veel bakkerijen en koffietentjes hebben geprobeerd. In Barcelona zijn cupcakes nu helemaal hip; kleine cakejes versierd met heerlijke en kleurrijke eetbare ornamenten. Ze zien er heerlijk uit en staan altijd kleurrijk op de foto. Vandaag vertelt ShBarcelona je in dit artikel dan ook graag meer over het beste gebak in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Top 4 ijssalons in Barcelona

Taarten en cakes; mooi van buiten, heerlijk van binnen

Foto via Pixabay

De ingrediënten van een goede cake kunnen variëren, maar over het algemeen zijn suiker, gist, zout, meel en vet, zoals olie of boter, de hoofdingrediënten. Er zijn ook varianten die yoghurt of melk bevatten en waarvan de ingrediënten verder nog kunnen worden gemengd met cacao, wortel, koffie, likeur of noten. Zodra ze gebakken zijn kan er nog een versiering bovenop, of ze kunnen gevuld worden met allerlei lekkernijen, zoals crème of fruit. Sommige bakkers zijn echt in staat om prachtige cakes te maken, waarvoor grote vaardigheid en techniek vereist is. De mogelijkheden met taarten en cakes zijn praktisch oneindig en alleen beperkt tot de verbeelding van de chef. Hoewel gebak niet bepaald calorie-arm is, kunnen er gezondere versies worden gemaakt, door de suiker door andere zoetstoffen of het normale meel door volkoren meel te vervangen. Je kunt ook de boter achterwege laten en deze vervangen door een ander vet.

Gerelateerd artikel: 100% rauw en veganistisch in Barcelona

Foto via Pixabay

In Barcelona zijn veel bakkerijen gespecialiseerd in cakes, taarten en koekjes, maar we willen de volgenden graag benadrukken: allereerst willen we je vertellen over Strata Bakery, een bakkerij die gespecialiseerd is in taarten in Barcelona. Het gebak wordt dagelijks gemaakt, met ingrediënten van de beste kwaliteit en 100% natuurlijk. Ze bevinden zich aan de Carrer de Provença 158, in het hart van de wijk Eixample in Barcelona. We waarschuwen je alvast van te voren: het wordt moeilijk om het gebak te kunnen weerstaan. Dus dat wordt lastig als je op dieet bent. Als een tweede optie willen we het hebben over Juice House. Juice House is een cateringbedrijf met een fysieke locatie in Barcelona, ​​gelegen aan Carrer de Parlament 12, nabij het centrum van de stad. Dit bedrijf denkt aan alle details, zodat je catering absoluut bijzonder is. De gerechten moeten niet alleen goed en smakelijk zijn, maar ze moeten er ook goed uitzien. Hier vind je heerlijk gebak, zoals aardbei en basilicum, avocado en limoen, chocolade of wortelmuffins. Om je vingers bij af te likken! Als laatste willen we Orion Café nog met je delen, dat ligt aan de Gran Vía de les Corts Catalanes 511. Hier vind je uitstekende taarten en gebak van allerlei aard, die je doen vergeten dat je op je lijn aan het letten was. Je krijgt hier kleine smaakbommetjes waar je heerlijk van zult genieten.

Ken je nog een bakkerij die gespecialiseerd is in gebak in Barcelona? Alle tips zijn welkom!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter