blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

De beste pizza Calzone in Barcelona

pizza calzone met meel en deegroller
Geschreven door Daan

De Italiaanse keuken toont veel overeenkomsten met de Spaanse keuken. De Mediterraanse basis wordt als een van de meest gezonde diëten ter wereld gezien door gezondheidsspecialisten en diëtisten. Door deze Mediterraanse basis is de smaak van veel Italiaanse gerechten voor veel Spanjaarden heel herkenbaar.

En dit alles heeft ervoor gezorgd dat er Italiaanse restaurantjes op bijna elke hoek van de straat gevestigd zijn. We houden gewoon van de Italiaanse keuken en die is meer dan alleen pizza. Neem bijvoorbeeld de calzone, vergelijkbaar met een pizza, maar dan dubbelgevouwen. Het water loopt ons nu al in de mond.

ShBarcelona laat je daarom graag kennis maken met een paar restaurantjes, waarvan wij vinden dat ze er de beste calzone maken. Dus vergeet je dieet maar voor een dag. Vanavond eet je calzone.

Gerelateerd artikel: De beste pasta in Barcelona

Waar eet je de beste pizza calzone?

Superpizza

pizza calzone op een bord met geblokt tafelkleed op tafel

Foto door Nicola since 1972 via Visualhunt

Bij Superpizza vind je de beste pizza’s en de calzone is de specialiteit van het huis. Deze calzone komt uit Napels en bestaat uit het inpakken van de ingrediënten in een heerlijk pizzadeeg. Hierdoor lijkt het uiteindelijk op een gigantische halve maan.

Je vindt dit restaurant in de wijk La Sagrera. En wil je voor deze caloriebom niet speciaal op pad, dan kun je je cholesterolniveau nog een beetje laten stijgen door de calzone thuis af te laten leveren.

Locatie: Carrer d’Olesa 43

Buon Appetito

pizza calzone door midden gesneden

Foto door jummysmellsca via Visualhunt

Een goed gebakken calzone vraagt net als een pizza om een houtoven die exact op de juiste temperatuur gestookt is. Het deeg is precies gaar, knapperig en als je het in je mond pakt vindt er een explosie van smaken plaats door de overige ingrediënten.

De kwaliteit van de ingrediënten is dus net zo belangrijk. Eerst is er een heerlijke basis van tomaat en daarna volgt heerlijke gesmolten kaas die eindeloos draadjes tussen je mond en de pizza vormt. Misschien is het dan minder geschikt als zakenlunch, als je de draadjes van de kaas niet de baas bent.

Bij Buon Appetito vind je heerlijke calzones, maar ook andere gerechten. Ze hebben er zelfs een terras. En ze helpen je huisarts zeker aan een kleine paniekaanval bij de uitslag van een bloedtest, als je die net hebt ondergaan.

Maar compenseer je Italiaanse lekkernij met wat extra beweging en dan is er geen vuiltje meer aan de lucht.

Locatie: Avinguda del Marquès de l’Argentera 19 (in de wijk Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera)

Gerelateerd artikel: Romantisch dineren in Barcelona

L’Aldilà

binnenkant van houtoven

Foto door Chris Devers via Visualhunt

Misschien vraag je je af waar de naam calzone vandaag komt. Hoewel hier verschillende ideeën over zijn, lijkt een van de meest schrikbarende van een luier vandaan te komen.

De vorm lijkt tijdens het kneden en daarna vouwen van het deeg om de ingrediënten namelijk op de vorm van een – niet zo glamoureuze – luier.

Er zijn verschillende soorten calzones, maar de originele versie bestaat uit mozzarella, tomatensaus, pittige salami, ui en zwarte olijven. Eenvoud smaakt vaak het lekkerst. Bij restaurant l’Aldilà kun je dit type calzone, maar ook nog verschillende andere calzones proeven.

Locatie: Carrer de la Llacuna 106 (in de wijk El Poblenou)

*Hoofdfoto door ignaciomeseguersocarra via Pixabay

Wat is jouw favoriete pizza?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter