blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Taste All Those – een unieke Food Market

Geschreven door Jarron

Op 2 en 3 april vond het gastronomische evenement Taste All Those plaats. Op een parkeerplaats naast het monumentale universiteitsgebouw van de Universitat de Barcelona organiseerden de eigenaren van de All Those ‘community’ een food market waarbij verschillende ondernemers, boeren, koks en andere geaffilieerden hun etenswaar konden presenteren aan het publiek. Stalletjes onder wuivende palmbomen met producten variërend van met de hand gerookte vis en ultra langzaam gerezen brood tot churros met aardbeien-vanille saus en authentieke Vietnamese ramen, het aanbod is groot en alles is toegestaan zo lang het maar ecologisch, biodynamisch of op een andere manier groen getint is. ShBarcelona gaat vandaag dieper in op Taste All Those.

Gerelateerd artikel: Cerveza, Beer, Amigo?

Lokale producten

Brood

Foto via Pixabay

Volgens de website van All Those is het hun missie om enkel en alleen samen te werken met producenten die respect tonen voor de aarde en het product dat ze daaruit vervaardigen. Ze garanderen dan ook dat op het evenement de producten worden verkocht door degenen die ze eveneens hebben gecultiveerd. Zonder intermediair. Direct vanuit het weiland zo op je bord geslingerd. Puur en eerlijk. Het klinkt als de idylle van elke hedendaagse hipster en een gezonde dosis scepsis is dan wellicht onvermijdelijk.

Maar het moet gezegd dat de jongens van All Those het aardig hebben begrepen. Op de markt hangt een aangename sfeer en met het lentezonnetje op de nog winterse huid is het moeilijk om je niet overal tegelijk aan te vergrijpen. Om de halve meter wordt een ander zintuig geprikkeld en ondanks de lange rijen sta je nooit ergens lang te wachten. Ook het publiek draagt bij aan de prettige ambiance. Gezinnen met kinderwagens worden afgewisseld door twintigers en dertigers met artistieke tattoos, vintage kleding en gelegenheidsmuts. Hier en daar schuifelt een paar kromgetrokken oude dames met wandelstok door de menigte heen. Lief lachend naar de jongelui om hen heen. De sfeer is gemoedelijk, het publiek gemêleerd.

Gerelateerd artikel: Carrer del Parlament: Barcelona’s meest trendy straat

IPA in Jampotjes

Pepers

Foto via Pixabay

Overal lijkt goed over nagedacht. Huis gebrouwen IPA wordt in gerecyclede jampotjes vanuit grote vaten geschonken door de bebaarde organisatoren, eten komt op ecologisch afbreekbare bordjes en het publiek zit tevreden aan retro houten tafels. Ook de mensen achter de stalletjes lijken het naar hun zin te hebben. Onder het grillen van het vlees of het opscheppen van vers gemarineerde ceviche keuvelen ze onderling en met hun klanten over van alles. Maar voornamelijk over eten.

Feitelijk is het niets nieuws onder de zon. De food market is inmiddels een vast onderdeel van de urban scene geworden en valt niet meer weg te denken uit elke beetje hippe stad. Jonge mensen die proberen op eerlijke wijze hun passie voor eten en de aan hippie grenzende liefde voor moeder aarde over te brengen op een groter publiek, zijn geen nieuw fenomeen. En toch verveelt het niet, of in ieder geval nog niet. Ook niet bij Taste All Those. En als je dan ook heel even het cynisme opzij kan zetten en de commune-achtige groen-is-geil-lifestyle vooral niet té serieus neemt, zit je hier geramd voor een gezellige zaterdag of een brakke zondag.

De Taste All Those Kerstmarkt is op 1 en 2 december 2018 in het Museu Marítim van Barcelona. Kijk voor de openingstijden en andere info op hun website.

Ben jij al eens naar Taste All Those geweest? Wat vond je ervan?

Over de auteur

Jarron

Jarron Kamphorst studeerde Internationale Betrekkingen aan de Universitat Autònoma de Barcelona en is daarna nooit meer vertrokken uit de stad. Momenteel werkt hij als freelance journalist en schrijver.

Laat een reactie achter