blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Trends

Tattoo of piercing laten zetten in Barcelona

tatoeage van woord op arm
Geschreven door Jantine

Wanneer je door de straten van Barcelona loopt, krijg je een voorproefje van de mode die het volgende seizoen in het hele land populair zal zijn, voor wat betreft kleding, accessoires en haarstijl.

Barcelona is zelfs een trendsetter in de wereld van tatoeages en piercing en wordt beschouwd als een spil en referentiepunt voor body art professionals.

  • seizoenshuur barcelona

 

Wanneer je een seizoen of een paar weken in deze Catalaanse stad verblijft, wil je wellicht een definitief aandenken aan je periode in Barcelona. ShBarcelona geeft je dan ook graag informatie over de beste plekken om je lichaam te versieren met een tatoeage of piercing.

Waar ga je naartoe voor een piercing of tattoo in Barcelona?

L’Embruix

L’Embruix is waarschijnlijk de meest centraal gelegen en drukst bezochte plek in Barcelona als het op tatoeages en piercings aankomt. Als je hier naartoe gaat zonder afspraak, zul je waarschijnlijk in de rij moeten wachten op je beurt.

Ze hebben betaalbare tarieven, professionele service en volgen alle hygiëneregels die dit soort studio’s aan moeten houden. 

getatoeëerd woord op pols

Foto door ivory elephant photography via Visualhunt

Misschien mist een zekere vorm van persoonlijke service, die je wel zou verwachten van iemand die iets op je lichaam schildert, dat je voor de rest van je leven zult dragen, maar gezien al het andere is dit een goede plek om naartoe te gaan. 

Locatie: Carrer de la Boqueria 18 (in de Gotische wijk)

LTW Tattoo Studio

In LTW Tattoo Studio werkt een aantal van de meest bekende artiesten. Je kan een afspraak maken via het formulier op hun website en uitkiezen welke tattoo-artiest je de tatoeage wil hebben. Ze zetten ook piercings.

klein geel vogeltje op hals

Foto door Diana Torres tatuajes via Visualhunt

Als je een meer persoonlijke aanpak wil, is dit de plek voor jou, uiteraard met garantie van uitstekende hygiëne natuurlijk. Locatie: Carrer dels Tallers 29 (in de wijk El Raval)

Dólar Tattoo

Dólar Tattoo zit naast L’Embruix. Vanwege de locatie en jarenlange ervaring van de medewerkers is dit een van de beste opties om naartoe te gaan, wanneer je erover nadenkt om een piercing of tatoeage te nemen. Alleen is de service hier iets minder persoonlijk.

Hoe dan ook, het resultaat is erg professioneel en ze bieden alle stijlen aan. Locatie: Carrer de la Boquería 11 (ook in de wijk El Gotic)

Appartement met zwembad huren

Pro-Arts Tattoo Shop Barcelona

Pro-Arts Tattoo Shop is een studio/winkel met meer dan 20 jaar ervaring, waar veel van de tattoo– en piercingprofessionals hun instrumenten en materiaal kopen of cursussen volgen om hun technieken te verbeteren.

Dit maakt het een van de meest betrouwbare plekken voor deze vorm van lichaamskunst. Locatie: Carrer de les Magdalenes 14 (op het randje van Gotic en El Born)

Addicted Tattoo

Bij Addicted Tattoo kun je naast tatoeages en piercings ook andere vormen van extreme body art laten zetten, zoals scarification, implantaten en thermal punch. Je kan er ook kleine chirurgische ingrepen laten doen, bijvoorbeeld om gaten van stretchers dicht te maken. 

hand zet tattoo

Foto via Pixabay

Ze hebben een groot assortiment sieraden en professionals die je advies kunnen geven over welk “ornament” je dan ook aan je lichaam toe wil voegen. Locatie: Carrer dels Còdols 18 (in Gotic, maar deze is wel het dichts bij La Barceloneta)

Gerelateerd artikel: Adrenaline kick in Barcelona

Overwegingen bij een tatoeage

1) Ontwerp kiezen

Om het eerste idee dat in je opkomt te laten tatoeëren is meestal een slecht idee. Houd in je achterhoofd dat dit iets is wat voor de rest van je leven op je huid te zien is.

Vraag desnoods een vriend om een tekening voor je te maken, of om over het onderwerp/de zin/het ontwerp na te denken. Het is het waard.

tattoo van wereldkaart op arm

Foto via Pixabay

Als je letters laat tatoeëren, zorg er dan voor dat ze leesbaar zijn; als de tekening klein is, houd er dan rekening mee dat de inkt uiteindelijk zal vervagen en het dan op een vlek zal kunnen lijken.

Oh, en het allerbelangrijkst: als je iemands naam laat tatoeëren, onthoud dan dat het “for life” is! Deze persoon kan maar beter erg bijzonder voor je zijn.

2) Bepalen waar op je lichaam je de tatoeage laat zetten

Wees voorzichtig met kiezen op welk deel van je lichaam je de tatoeage laat zetten. Als het zichtbaar is wanneer je je kleren aan hebt, of wanneer je hem altijd kan zien (bijvoorbeeld op je handen), kun je er sneller genoeg van krijgen.

Het kan ook lastiger zijn om werk te krijgen als je tatoeages altijd zichtbaar zijn. Verder kun je er voor kiezen om de tatoeage te laten zetten op een plek die wat meer vet heeft of niet dichtbij het bot zit, als je een lage pijngrens hebt.

Vakantieverblijf boeken

3) Een goede tattoo-artiest vinden

Het is belangrijk dat de tatoeage er goed uitziet: het lijnenwerk moet vlekkeloos zijn. Het is dus ook belangrijk dat de tattoo-artiest ruim voldoende ervaring heeft, vooral als de tatoeage kleine details heeft, veel kleur bevat of als hij erg groot is.

Het is absoluut geen goed idee om je vriend, die nog in de leer is met tatoeages zetten, te vragen om die van jou te doen… De tattoo is voor altijd!

twee handen met ankers als tattoo

Foto via Pixabay

4) Denk goed na voordat je een tatoeage neemt

Er is geen haast bij. Je hebt alle tijd in de wereld om te beslissen wat je laat zetten, op welke plek, en wie je het laat doen. Zelfs als je er eenmaal zeker van denkt te zijn, investeer in een proef-tattoo met pen of henna op de plek en in de afmetingen die je hebt bedacht.

Heb jij een tatoeage op je lichaam? 

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter