blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

Realistische tatoeëerders in Barcelona 2019

arm met tatoeage voor witte muur
Geschreven door Daniella

Een tatoeage laten zetten wordt steeds normaler en voor veel mensen is het een onderdeel van hun identiteit geworden. Tatoeages zijn vaak grafische weerspiegelingen van iets wat voor de drager belangrijk is, of het nu gaat om geliefden, overtuigingen, mijlpalen in het leven of een woord of zin.

Soms is een tatoeage juist vooral gewoon een prachtig ontwerp. Het laat dan het artistieke talent van de tatoeëerder echt zien. Realistische tatoeages behoren tot deze laatste categorie en je ziet dan vaak ware kunstwerkjes op iemands huid.

Vandaag zal dit artikel van het team van ShBarcelona je bijpraten over de beste realistische tatoeage kunstenaars in de Catalaanse hoofdstad.

Gerelateerd artikel: Het microbladen van wenkbrauwen in Barcelona

Ontdek de beste tatoeëerders in Barcelona

Logia

tatoeage van uil op arm

Foto via Pixabay

Logia volgt de wereld van tatoeage trends op de voet, waarvan een van de meest arbeidsintensieve soorten het hyperrealisme is.

Dit zijn tatoeages die zelfs een stapje verder gaan dan de werkelijkheid. De meeste mensen die deze tatoeages zien, zijn erdoor verbluft. Zelfs mensen die geen interesse in deze kunstvorm hebben, raken erdoor geboeid.

Enkele van de meest voorkomende hyperrealistische tatoeages zijn die, waarbij het lijkt alsof er een opening in het lichaam zit.

Je kunt hierdoor zien wat er allemaal onder de huid zit op de plek waar de tatoeage geplaatst wordt. Je ziet spieren en organen en als de tatoeage op de rug zit, kan het ook om de ribbenkast gaan. Op de borst zie je vaak het hart en op de armen spieren en pezen.

Je vindt Logia aan de Carrer de Tarragona 84 in het district Sants-Montjuïc.

Javi Granged

Javi Granged Mena is een tatoeëerder met meer dan 20 jaar ervaring uit Barcelona. Hij is een ware inktkunstenaar, gespecialiseerd in realisme, zowel in kleur als in zwart-wit.

Hij kan elke tatoeagestijl met ongelofelijk resultaat neerzetten. Als perfectionist besteedt hij veel aandacht aan de kleinste details en daar door krijg je kwaliteit en secuur werk met strakke lijnen. Ook de service van Javi wordt door eerdere bezoekers zeer gewaardeerd.

Steel of Doom Tattoo

Steel of Doom ligt aan de Carrer de Sant Antoni Maria Claret 222 in het district Horta-Guinardó en het was een project dat gestart is met een enkel doel voor ogen: het vastleggen en creëren van kunst op de huid. Het project werd 4 jaar geleden geïnitieerd door Tony Atichati en ook in deze shop kun je een realistische tatoeage laten zetten.

Er werken momenteel diverse kunstenaars die verschillende tatoeagestijlen uitvoeren, om een breder scala aan inktkunsten aan te kunnen bieden aan klanten.

Wil je een nieuwe tatoeage? Steel of Doom heeft de volgende stijlen in huis: realistische tattoos, traditionele tattoos, geometrische tattoos of tattoos d.m.v. pointillisme… Welke stijl je ook wenst, ga vooral even langs om je nieuwe tatoeage project met ze te bespreken.

Gerelateerd artikel: Goedkope lichaamsontharing in Barcelona

Barna Tattoo

arm wordt getatoeëerd

Foto via Pixabay

Als je je door de beste realistische tatoeagekunstenaars ter wereld wilt laten tatoeëren, dan kan dat bij Barna Tattoo, waar Bruno Salata en Emanuel Riffo, maar ook Max Ghostar en zijn vriend Yomico aan het werk zijn.

Deze vier inktkunstenaars werken samen in deze studio in Barcelona, waarbij de laatste twee heren de studio meerdere keren per jaar bezoeken en er dus niet vast werken.

Maak een afspraak bij Barna Tattoo en maak gebruik van de gelegenheid om je lichaam door deze tatoeëerders tijdens je verblijf in Barcelona te laten verfraaien.

Marcos Caballero

Marcos Caballero is tatoeëerder in zijn eigen studio, die Tattoo Studio Barcelona heet. Hij is een tatoeëerder met 17 jaar ervaring en hij is de uitvinder van New Tattoo Art met het geregistreerde en beschermde Europese handelsmerk “Smoke ink ®”.

Deze nieuwe tatoeagekunst bestaat uit het digitaal aanbrengen van figuren met een soort rookeffect. Hiermee worden unieke en exclusieve tatoeages gecreëerd die niet na te maken zijn, maar de techniek kan ook op de achtergrond gebruikt worden of om tatoeages samen te laten smelten.

Naast tatoeëerder is Marcos Caballero ook nog illustrator, grafisch ontwerper, interieurontwerper, 3D-ontwerper, technisch tekenaar en beeldhouwer. Zijn handen hebben dus meer dan gewone potloden en verfkwasten vastgehouden, ook temperaverf, acrylverf, aquarelverf, olieverf, pastelkrijt en houtskool, airbrush, beitel, guts of epoxyhars. Je hebt hier  met een kunstenaar in hart en nieren te maken.

Heb jij een realistische tatoeage? En heb je een van deze studio’s bezocht?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter