blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

Ontdek Primavera Sound 2019

Geschreven door Daniella

Primavera Sound is een van de meest bezochte en belangrijkste festivals van Barcelona en het is een uitstekend podium voor de meest vooraanstaande en internationale artiesten. Het programma van 2019 is weer spectaculair en we voorspellen dat het een van de meest interessante live muziekevenementen van dit jaar in Barcelona zal zijn. Primavera Sound is altijd een unieke kans voor nieuw talent of voor bestaande artiesten om nabij het strand van het publiek, de muziek en de omgeving te genieten. Het is een muzikale ervaring in de Catalaanse hoofdstad die je zeker niet mag missen. Vandaag zal ShBarcelona je meer vertellen over dit prestigieuze festival.

Gerelateerd artikel: De Formule 1 Grand Prix van Spanje

Ontdek het beste muziekfestival van Barcelona

Foto via Pixabay

Het muziekfestival Primavera Sound vindt in Barcelona plaats tussen eind mei en begin juni. De eerste editie was in 2001 op de locatie van Pueblo Español, gelegen op de berg Montjuïc. Sinds 2005 is het evenement echter verplaatst naar het Parc del Fórum. Er is meer ruimte en het ligt direct aan zee. Het is een stadsfestival met een grote verscheidenheid aan bands en het is een ontmoetingsplaats geworden voor uitstekende artiesten en toeschouwers van alle leeftijden. Het is een van de belangrijkste festivals in Spanje, samen met Mad Cool Madrid, FIB Benicasim, Festival Arte-Nativo Viña Rock Villarrobledo en BBK Live Bilbao. Het uitgangspunt van het festival is om opkomende talenten en reeds gevestigde artiesten een kans te geven hun muziek te laten horen, van elke stijl of genre. Iedereen die een kwalitatieve bijdrage levert aan pop, rock en elektronische muziek en dans is welkom. Gelijktijdig vindt ook het evenement Primavera Pro in Barcelona plaats, een internationaal evenement dat gericht is op professionals in de muziekindustrie. Het is sinds de eerste editie in 2010 een internationale referentie geworden voor onafhankelijke muziek. De programmering bestaat overdag tijdens de Day Pro-conferentie uit gesprekken, conferenties, workshops, vertoningen of vergaderingen en ‘s avonds is er het exclusieve Night Pro-evenement op de locatie van het Parc del Fòrum, waar een podium is om zichzelf te presenteren. Je vindt hier  nieuwe, opkomende groepen uit alle deelnemende landen.

Gerelateerd artikel: Ontdek de Aprilfeesten in Barcelona

Foto via Pixabay

Dit jaar is het programma – zoals altijd –  zeer gevarieerd en een bezoek absoluut waard. Zo is er naast Miley Cyrus, ook Rosalia, Cristina Rosenvinge, La Zowi, Solange en Suede te zien. Om aanwezig te kunnen zijn bij dit evenement, dat plaatsvindt van 30 mei tot en met 1 juni 2019 in het Parc del Fórum in Barcelona, ​​kun je een pendelbus pakken vanaf Plaza Cataluña, of buslijn H16, H14, 7, 136, V31, 143, N6 en N7. Ook kun je de tram T4 pakken, of metrolijn L4. Natuurlijk is de taxi of Bicing ook een optie. Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in de buurt, zoals hotels, hostels of toeristische appartementen. (Bekijk een aantal mogelijkheden op ShBarcelona.)

Heb je Primavera Sound al eerder bijgewoond? Wat vond je er toen van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter