blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Muziek

Primavera Sound en Sonar – twee indrukwekkende muziekfestivals

Geschreven door Maisa

Primavera Sound en Sonar zijn twee hele populaire en belangrijke muziek festivals die de lente in Barcelona vullen met muziek. Ieder jaar krijgen beide festivals het weer voor elkaar om een indrukwekkende line-up te crëeren. ShBarcelona stelt je voor aan deze twee krachtige muziek festivals.

Gerelateerd artikel: Muziekfestivals in Juli in Barcelona en omgeving

Inhoudsopgave

Primavera Sound

Primavera sound

Foto via Visualhunt

Primavera Sound, lettertlijk vertaald;  ‘Lente Geluid´, staat al weer bijna voor de deur. Het is één van Europa’s populairste muziekfestival met meer dan 150.000 bezoekers. Het werd 2001 in leven gebracht en sinds die tijd is het niet gestopt met groeien en bloeien. Indie Rock, dance muziek, electronische muziek en hip hop zijn  een aantal voorbeelden van de muziek soorten die op het festival zijn te vinden. Ook in 2019 vindt Primavera Sound  plaats in het Parc del Forum in Barcelona, van 30 mei tot en met 1 juni.

In 2015 stonden onder anderen artiesten zoals; Alt-J, The Strokes, Damien Rice, Chet Faker Underworld, The Replacements, James Blake, op het festival. In 2016 waren er Pj Harvey, Radiohead, Tame Impala, Air, The Last Shadow Puppets en Suede. In 2019 zie je o.a.: Jawbreaker, Carly Rae Jepsen, DJ Coco en nog vele anderen. Klik hier voor het volledige programma.

Gerelateerd artikel: Rock Fest Barcelona

Sonar

Sonarmusic

Foto via Visualhunt

Sonar is een digitale kunst en avant garde, electronische muziek festival die in 1994 van start ging. Sinds die tijd zijn er maar liefst 22 edities in Barcelona gevierd en meer dan 50 Sonar evenementen over de hele wereld. In 2015 hadden maar liefst 118.473 muziek liefhebbers van 104 landen Sonar bezocht, waarvan 56% internationaal was en 44% Spaans. Er is geen twijfel aan dat de 23 ste editie deze cijfers voorbij zal gaan, aangezien de line- up nog krachtigere is dan ooit met namen zoals;  Artwork, Dixon, Octavian, Slikback en nog vele anderen.

Sonar 2019 zal plaats vinden op 18, 19 en 20 Juli en meer dan 150 artistiesten zullen zich daar laten horen. Sonar bestaat uit twee delen de Dag Sonar en de Avond Sonar.

De Sonar Dag vindt plaats op Fira Montjuic (Avinguda Rius i Taulet, s/n) en de Sonar Nacht wordt gevierd op Fira Gran Via (Av. Joan Carles I, s/n) in L’Hospitalet de Llobregat.

No panic and stay calm, als je er dit jaar niet bij kan zijn. Want door het jaar heen zal je vaker de kans krijgen om een Sonar ergens op de wereld bij te wonen. Het is alleen maar een kwestie om hun website in het oog te houden.

Welk festival heeft jouw voorkeur? Heb je al kaartjes voor 2019?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter