blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Muziek

DGTL Barcelona

Geschreven door Jarron

Nu de zomer in Barcelona is aangebroken, is eveneens het festival seizoen in al haar hevigheid losgebarsten. Met evenementen zoals Primavera Sound en Sonar die de stad al enigszins hebben opgewarmd in juni, liggen vanaf nu gedurende de hele zomer de feestjes voor het oprapen. Je hoeft maar ‘s avonds door de stad te lopen of je wordt voortgestuwd door een constante cadans van bassen en hoge tonen die uit de boxen van de verschillende open podia in het centrum komen. Sommigen professioneel opgezet, anderen die niet veel meer lijken dan een veredeld straatfeest. Desalniettemin is er reuring, de stad bruist. ShBarcelona vertelt je graag meer over DGTL Barcelona.

Gerelateerd artikel: Sonar 2019

Stortbuien

Photo credit: Marc Puig i Pérez via Visualhunt / CC BY-NC-ND

Foto via Visualhunt

Voor de liefhebber van elektronische muziek is er genoeg te doen. Nadat vrijwel elke dj die er enigszins toedoet al met Sonar in de stad was om de Montjuïc om te toveren tot de tempelberg van de house en techno, strijkt ook DGTL Barcelona dit jaar weer neer in de stad. Op 23 en 24 augustus komt de organisatie in 2019 naar Barcelona. Nadat de allereerste editie in 2015 compleet in het water was gevallen door onverwachte zomerse stortbuien, hoopt men ook dit jaar dat de weergoden iets anders in gedachte hebben. Want na jarenlang evenementen in het regenachtige Amsterdam te hebben georganiseerd, was het klimaat nou juist de reden om het in Barcelona te gaan proberen. Gedurende het weekend zal het Parc del Forum, inmiddels verworden tot een A-locatie als het gaat om festivals, worden omgedoopt tot een groot house en techno minnend terrein, waar wederom een aantal van de grootste mannen en vrouwen uit de scene hun muziek ten gehore zullen brengen. Denk onder andere aan DJ Harvey, Luuk van Dijk, Lil’ Louis en Paula Temple.

Gerelateerd artikel: Rock Fest 2019

Verantwoord Festival

Photo credit: Um gaúcho na Catalunha via VisualHunt / CC BY-NC-ND

Foto via Visualhunt

Maar DGTL is meer dan alleen muziek. Sinds een aantal jaar houdt de organisatie zich ook volop bezig met milieuvriendelijk ondernemen. Zo wordt er op het festival alleen maar vegetarisch eten geserveerd, wordt de CO2 voetafdruk nauwkeurig in beeld gebracht en werd er vorig jaar in samenwerking met Surf & Help een grote strand opruimactie georganiseerd. En tijdens de paaseditie van DGTL vorig jaar in Amsterdam werd er zelfs een complete stage gehost op batterijstroom. DGTL sluit dan ook naadloos aan bij de verantwoorde en vernieuwende manier van het organiseren van festivals. Iets waar veel andere organisaties een voorbeeld aan kunnen nemen. In 2019 heeft DGTL een eigen hostel ter beschikking gesteld. Dus ben je nog op zoek naar een leuk festival met elektronische muziek in de maand augustus, dan is dit je kans. Een line-up met een gouden randje, een milieubewuste productie en vermoedelijk heel veel zon. Wat houd je nog tegen? Kijk hier of er nog earlybird tickets beschikbaar zijn voor DGTL Barcelona 2019.

Ben jij dit jaar naar DGTL geweest? Welk festival is jouw favoriet?

Over de auteur

Jarron

Jarron Kamphorst studeerde Internationale Betrekkingen aan de Universitat Autònoma de Barcelona en is daarna nooit meer vertrokken uit de stad. Momenteel werkt hij als freelance journalist en schrijver.

Laat een reactie achter