blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Muziek

Rock Fest 2019

Geschreven door Daniella

Rock is een stroming die ontzettend veel fans heeft en ben je eenmaal rockfan, dan zul je dat waarschijnlijk ook altijd blijven. Rockliefhebbers hebben niet alleen vaak een bepaalde look, maar in veel gevallen ook een karakteristieke levensstijl. Je denkt meteen aan lang haar – zowel bij mannen als vrouwen – leren kleding, motors van een bepaald merk met een grote cilinderinhoud en stoere laarzen. Hoewel rockers soms ruw over kunnen komen, zijn eerlijkheid en betrouwbaarheid karaktertrekken die samenhangen met de identiteit van een rocker. Dit geldt ook voor aanhangers van de meest radicale rockstijl: heavy metal. In Barcelona wordt elk jaar een muziekfestival gehouden dat alle liefhebbers van deze muziekstijl samenbrengt. Vandaag vertelt dit blog van ShBarcelona je graag meer over Rock Fest 2019.

Gerelateerd artikel: Zomerse activiteiten in Barcelona

Geniet van een Barcelona in fantastische rocksfeer

Foto via Pixabay

Rockmuziek bestaat al ontzettend lang en het maakt deel uit van een zeer belangrijke stroming in de geschiedenis van de hedendaagse muziek. Rockmuziek ontstond in de twintigste eeuw en het vormde de rode draad bij bepaalde culturele en sociale ontwikkelingen, waarbij belangrijke subculturen ontstonden. Denk aan de mods en rockers in Groot-Brittannië, die het regelmatig met elkaar aan de stok kregen en de hippie-tegencultuur, die zich in de jaren zestig door Noord-Amerika verspreidde. Iets soortgelijks gebeurde daarna in de jaren zeventig met de punkcultuur, die andere, meer hedendaagse subculturen zoals emo en gothic als gevolg hadden. Songteksten van rockliedjes bevatten vaak een soort slogan, waardoor het meer een protestlied wordt. Rockmuziek is dan ook regelmatig gerelateerd aan politiek activisme en het heeft op sociaal vlak een bijdrage geleverd aan de mentaliteitsverandering over racisme, seks en drugsgebruik. Over het algemeen hoor je in de liedjes een bepaalde rebellie terug, in de tekst zelf of in het refrein, dat tegen het consumentisme en conformisme ageert. Kortom, rock bestaat al meerdere generaties en er zijn veel verschillende stijlen uit dit muziekgenre voortgevloeid.

Gerelateerd artikel: Campings in de buurt van Barcelona

Foto via Pixabay

Rock Fest Barcelona is hét rockfestival, dat elk jaar door de stad Barcelona wordt georganiseerd. De data waarop het evenement zal worden gehouden zijn: 4, 5, 6 en 7 juli 2019 in Parc de Can Zam, in de plaats Santa Coloma de Gramenet. Het is inmiddels de vijfde keer dat het festival georganiseerd wordt en het wordt massaal bezocht door rockfans en heavy metal fans van over de hele wereld. Dit jaar staan de volgende artiesten en bands op het programma: Wasp op 4 juli, Ankhara op 4 juli, Boikot op 6 juli, Children of Bodem op 7 juli, Def con Dos op 6 juli, Dream Theater op 7 juli, Europe op 7 juli, Hélix op 7 juli, Los Barones op 6 juli, Obus op 5 juli, Raven op 4 juli of Udo op 4 juli. Je kunt het gehele programma van Rock Fest op hun website bekijken en hier kun je ook je kaartjes bestellen. Parc de Can Zam ligt in de stad Santa Coloma de Gramenet en dat ligt net aan de andere kant van de rivier de Besòs (een van de natuurlijke grenzen van de stad Barcelona). Santa Coloma is direct te bereiken via de volgende snelwegen: de A7, C58, C31, B20, de ringweg Ronda de Dalt, de ringweg Ronda Litoral en de BV5001 (Carretera de La Roca).

Heb jij Rock Fest al eens bezocht? Welke tips heb je voor iemand die dit jaar gaat?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter