blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Muziek

Primavera Sound Barcelona 2023: Dagen, Tickets en Artiesten

primavera sound barcelona 2023
Geschreven door Daniella

Barcelona is zich weer klaar aan het maken voor een nieuwe editie van het meest verwachte muziekspektakel van het jaar: Primavera Sound Barcelona 2023. Het festival keert wederom terug naar de stad en het zal er dan ook een bruisende en levendige plek van maken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om het maximale uit het festival te halen. ShBarcelona nodigt je uit om dit unieke evenement meete komen maken. Het is elk jaar weer een groter feest!

Waar en wanneer is Primavera Sound Barcelona 2023?

Wij zijn al helemaal op de hoogte van alle ins en outs van dit langverwachte festival en we hopen dat jij ook al weet wie of wat je precies wilt gaan zien. Nog niet? Lees dan vooral verder. Primavera Sound Barcelona 2023 vindt plaats van 31 mei tot en met 4 juni in Barcelona’s Parc del Fòrum. Dit is de plek waar meer dan 200 artiesten hun concerten zullen geven.

Maar dat is nog niet alles, want er zijn meer festiviteiten dan alleen muzikale optredens. Zo is er vooraf aan het festival de Primavera a la Ciutat (letterlijk: Lente in de Stad) en na het festival kun je naar Brunch Electronik. Hier kun je alternatieve muziekstromingen bezoeken en beluisteren.

muziekfestival primavera sound barcelona

Muziekfestival (Foto via Unsplash)

Programma Primavera Sound Barcelona 2023

Hieronder lees je over een aantal optredens die onder het publiek breder bekend zijn. Deze artiesten zijn ook al definitief vastgelegd voor Primavera Sound Barcelona 2023.

Woensdag 31 mei (gratis toegang)

De Pet Shop Boys, Jake Bugg, La Paloma en Confidence Man.

Donderdag 1 juni

Blur, Halsey, Darkside, Drain Gang, Loyle Carner, Emeralds, Off!, Red Velvet en Joe Crepusculo.

Vrijdag 2 juni

Kendrick Lamar, Depeche Mode, Baby Keem, Skrillex, Bad Religion, Israel Fernández en Diego Del Morao, Nazira en Soul Glo.

Zaterdag 3 juni

Rosalia, Calvin Harris, Bad Gyal, Mäneskin, Tokischa, Overmono, DJ Storm en Villano Antillano.

Klik hier voor de poster van Primavera Sound Barcelona 2023

Hoe naar locatie Primavera Sound Barcelona 2023?

Naar het festivalterrein gaan is makkelijker dan je misschien zou verwachten… Het voordeel van een grote stad als Barcelona is namelijk dat je diverse mogelijkheden met het openbaar vervoer hebt. Zo kun je op elke dag van Primavera Sound op je bestemming geraken. Hieronder lees je over de meest gangbare vervoermogelijkheden naar het festivalterrein:

Bus

Barcelona heeft een uitgebreid netwerk van stadsbussen die elke hoek van de stad met elkaar verbinden. Met buslijnen 7, H16, 36, 41, 43 en 141 stap je zo dicht mogelijk bij het terrein uit. Deze buslijnen opereren tussen 6:30 uur en ongeveer 23:15 uur. De nachtbus kun je ook pakken. Deze rijdt tussen 23:00 en 6:00 uur. De N6 en N7 brengen je vanaf het festivalterrein de stad in.

Metro

Een andere mogelijkheid om het festival te bezoeken, en eentje die snel en efficiënt is, is de metro pakken. Lijn 4 (de gele metrolijn) stopt bij halte El Maresme-Fòrum en deze halte ligt maar 150 meter van Parc del Fòrum. De tijden waarop je de metro kunt nemen, zijn van maandag tot en met donderdag tussen 5:00 en 00:00 uur (vijf uur ’s ochtends tot middernacht). Op vrijdag rijdt de metro tussen 5:00 en 02:00 uur en op zaterdag is er continue dienstverlening.

podium primavera sound barcelona

Podium Primavera Sound (Foto via Unsplash)

Tram

Met tramlijn T4 kun je ook tot aan de halte El Maresme-Fòrum reizen. Je kunt van zondag tot en met donderdag tussen 5:00 en 0:00 uur gebruik maken van de T4 en op vrijdag en zaterdag opereert de tram tussen 5:00 en 2:00 uur.  

Fiets

Wanneer je er de voorkeur aan geeft om per fiets naar het evenement te gaan, is het goed om te weten dat je in Barcelona de leenfiets van Bicing hebt. In de buurt van het festivalterrein liggen diverse fietsstations en deze zijn in werking van maandag tot en met vrijdag tusen 5:00 en 2:00 uur en op zaterdag en zondag 24/7.

Wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je van te voren een plan hebt voor hoe je naar Primavera Sound gaat. Zo voorkom je dat je te laat komt voor je favoriete artiest of dat er geen leenfiets meer te huur is. En als je toch al in Barcelona bent, vergeet dan niet dat er meer is dan alleen het festivalterrein. Verken de stad, nu je er toch bent. 

Gerelateerd artikel: Gratis tours in BARCELONA – ontdek alle geheimen van de stad

Informatie over tickets muziekfestival en accommodatie

Als je van plan bent om naar Primavera Sound Barcelona 2023 te komen, is het belangrijk dat je er van op de hoogte bent dat de kaartverkoop al begonnen is. Hiervoor ga je naar de officiële website van het festival. Wacht niet te lang met kaartjes kopen, want ze vliegen de deur uit!

Toegangskaarten zijn er in diverse soorten en maten. Er is een kaart waarmee je het gehele festival van Primavera Sound kunt bezoeken en hiervoor betaal je €325,- als normale bezoeker (zonder korting). Inwoners van Barcelona krijgen korting en betalen €275,-. Je kunt ook alleen naar Brunch Electronik gaan en dat kost je op zondag €35,-. Op andere dagen (en dan alleen voor die dag zelf) kost een kaartje €125,- (+ boekingskosten). 

Wanneer je nog op zoek bent naar accommodatie voor tijdens Primavera Sound, kan ShBarcelona je de beste locaties in de stad laten zien om iets te reserveren. Als je toch al weet dat je erheen zult gaan, wacht dan geen seconde langer, koop je toegangskaartjes en boek je accommodatie. Als het plaatje helemaal compleet is, heb je echt een bijzondere ervaring in Barcelona stad.

  • toeristische appartementen in barcelona

Primavera Sound 2023 belooft weer een spectaculaire editie te worden en het programma is weer van uitstekend niveau. Er zijn boeiende topartiesten, culturele activiteiten en gastronomische hoogstandjes. Als cultuur- en muziekliefhebber wl je dit evenement niet missen. Hier komt de muzikale top bij elkaar, dus kom luisteren, dansen en genieten van het leven!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter