blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Gratis tours in BARCELONA – ontdek alle geheimen van de stad

uitzicht tijdens gratis tour in barcelona
Geschreven door Daniella

Barcelona is een van de mooiste steden ter wereld. Niet alleen de ligging van de stad is ideaal, maar ook het bijzondere landschap trekt elke maand weer een groot aantal toeristen. Barcelona’s stranden, musea, de cultuur, geschiedenis en monumentale panden zijn maar enkele van de redenen waarom mensen hier naartoe komen.

Om de stad echt goed te leren kennen, zijn er gratis tours in Barcelona. Door deel te nemen aan een gratis tour, krijg je een goed overzicht van de stad en dat smaakt naar meer! We vertellen je in dit artikel iets meer, zodat je weet wat je tijdens je volgende bezoek aan Barcelona voor activiteiten wilt inplannen.

Waarom een gratis tour met gids in Barcelona doen?

Het idee van gratis tours verwijst naar het wandelen in de stad onder begeleiding van een ervaren gids. Het verschil met een betaalde tour is dat de tour niet geheel gratis is en dat je ook geen vaste prijs betaalt. Aan het einde van de rondleiding bepaal jij wat je de tour waard vond en hoe zeer de gids zijn best heeft gedaan tijdens de rondleiding.

Je kunt daarnaast ook geïnteresseerd zijn in gratis tours in Barcelona vanwege de volgende redenen: 

 • In het laagseizoen hoef je meestal niet te reserveren, omdat het dan niet druk is. (Tip: reserveer toch om teleurstelling te voorkomen!)
 • Gidsen zijn locals die de stad op hun duimpje kennen. Je kunt hun vragen stellen die wat dieper gaan en hen om tips voor allerlei zaken vragen.
 • Het is een voordelige vorm van een wandeltour volgen.
 • Afhankelijk van de tour die je kiest, zie je meestal de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. 
 • Wanneer je alleen reist, biedt een tour je de kans om anderen te ontmoeten.
 • Een gratis tour past binnen elk budget.
Gratis tours in Barcelona

Gratis tours in Barcelona

Welke soort gratis wandeltour in Barcelona kiezen?

Zoals je je wel kunt voorstellen, zijn er verschillende soorten wandeltours wanneer je een gratis tour in Barcelona wilt doen. ShBarcelona’s medewerkers kennen de stad goed en bij bevelen elke gratis tour aan die op zijn minst het volgende laat zien:

 • Barrio Gótico – de Gotische wijk
 • de Sagrada Familia en het modernisme
 • de charme van de wijk Born
 • Parque Güell
 • Casa Batlló
 • La Pedrera – Casa Milà

Dit zijn toch wel de meest karakteristieke en essentiële plekken van de stad en ze moeten zeker in een gratis tour in Barcelona opgenomen zijn. Wanneer je op de kaart kijkt, zie je dat de meeste plekken in de buurt van elkaar liggen en daarom kun je ze prima al wandelend ontdekken.

Genieten van deze stad is geen enkel probleem wanneer je accommodatie zich in het centrum van de stad Barcelona bevindt.

 • toeristische appartementen in barcelona

Wat nog meer doen behalve een gratis tour?

Barcelona heeft zo veel te bieden en er zijn nog zoveel meer plekken die we je als tip willen geven om te bezoeken. Enkelen hiervan zijn echter niet gratis en daarom kun je maar beter van te voren een kaartje kopen.

Zo hoef je niet in de rij te gaan staan wachten en dat is zeker wat waard. Wat je wilt gaan zien, kun je per dag inplannen door te kiezen waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Enkele van de locaties die je aan je bezoek aan Barcelona kunt toevoegen, zijn:

Om deze plekken te bezoeken kun je maar beter vooraf je kaartjes online kopen, want zo bespaar je je niet alleen die wachtrij, maar kun je ook de beste dag en het fijnste tijdstip voor je bezoek kiezen.

Houd er rekening mee dat – wanneer je in de drukste maanden van het jaar komt – er elke dag duizenden toeristen in Barcelona rondlopen. Dit kan als gevolg hebben dat de specifieke dag of tijd die je wenst niet beschikbaar is. Goed plannen helpt dus en daarom reserveer je je kaartjes het liefst zo snel mogelijk

Het beste kun je een aantal gratis plekken combineren met locaties waar je voor moet betalen. Zo leer je het meeste over de cultuur en geschiedenis van Barcelona. Als je al meerdere keren in de stad geweest bent, zitten er ook vast voor jou nog wel bezienswaardigheden tussen die de moeite waard zijn. In Barcelona valt namelijk altijd wel weer iets nieuws te ontdekken, of het nu om een tentoonstelling gaat of een evenement of lokaal feest.

Wij hebben het perfecte vakantieappartement voor je!

Reserveer je kaartjes om er zeker van te zijn dat je op de door jou gewenste dag en tijd kunt gaan en ditzelfde geldt ook voor accommodatie. Bij ShBarcelona kun je appartementen boeken die compleet ingericht zijn, zodat je alle tijd overhoudt om met een gratis tour de mooiste plekjes van de stad te bezoeken. We zien je wel komen!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter