blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Liedjes over Barcelona

Geschreven door Emelie

Niemand is immuun voor de charmes van Barcelona. Met haar prachtige landschappen, indrukwekkende architectuur, verrukkelijke eten en fascinerende tradities is Barcelona een van de meest populaire bestemmingen voor reizigers van over heel de wereld. Sommigen komen steeds opnieuw op bezoek, anderen komen om te blijven en nog anderen maken kunst geïnspireerd op de wonderen van deze eclectische stad. ShBarcelona introduceert een lijst met enkele van de vele liedjes die over Barcelona geschreven zijn.

Gerelateerd artikel: De beste citaten over Barcelona

‘La Rumba de Barcelona’ van Manu Chao

Foto door Exit Festival via Visualhunt

Deze artiest uit Parijs bracht in 2002 de single La Rumba de Barcelona uit als deel van het album ‘Radio-Bemba Sound System’.

‘Barcelona’ van BLØF

Deze Nederlandse band won twee Edison Awards en schreef ook een liedje dat Barcelona heet, voor hun album ‘Omarm’.

‘We’re from Barcelona’ en ‘Barcelona Loves you’ van I’m from Barcelona

Dwarsfluiten, trompetten, banjo’s en kazoo’s, alles is mogelijk in de muziek van deze Zweedse band die uit niet minder dan 28 leden bestaat. Hun band heet niet alleen ‘I’m from Barcelona’, maar ze namen ook twee liedjes op met Barcelona in de titel: ‘We’re from Barcelona en ‘Barcelona loves you’.

‘Barcelona’ van George Ezra

Foto door GigPictures via Visualhunt

22-jarige George Ezra bracht ook een liedje uit met ‘Barcelona‘ als titel. Maar het was zijn liedje Budapest dat hem zijn naambekendheid gaf; het werd genomineerd als ‘song of the year’ op de BBC Music Awards in 2014 en won de prijs voor beste single op de Brit Awards in 2015.

Gerelateerd artikel: Topclubs in Barceloneta

‘Barcelone’ van Yves Simon

USA/USSR was de naam van het album dat singer-songwriter Yves Simon in 1983 uitbracht, met onder andere het liedje ‘Barcelone‘ op de songlist.

‘Barcelona’ van Freddie Mercury and Montserrat Caballé

Foto door Tom Tenney via Visualhunt

Maar weinig mensen weten dit, maar zanger Freddie Mercury was een grote fan van Opera. Een van zijn favoriete operazangers was Montserrat Caballé, die Mercury in 1986 uitnodigde om samen een liedje te schrijven en in te zingen voor de Olympische Spelen van 1992. ‘Barcelona’ werd voor het eerst in 1987 op het Ibiza Festival in club Ku gespeeld.

Zoek je nog een appartement in de stad?
ShBarcelona
 helpt je bij je zoektocht.

*Hoofdfoto door Free-Photos via Pixabay

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter