blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Campings in de buurt van Barcelona

Geschreven door Daniella

Kamperen is de beste manier om te reizen, diverse plaatsen te bezoeken en te genieten van een vakantie in de natuur. Veel mensen die voor deze manier van ontspanning kiezen, zijn trouwe kampeerders en het zijn vaak gezinnen met kinderen.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Campings zijn afgeschermd van de openbare omgeving en bieden daarom veiligheid. En elke camping heeft verschillende voorzieningen, waardoor je er met een tent, caravan of camper heerlijk kunt kamperen.

ShBarcelona vertelt je vandaag meer​ over campings in de buurt van de Catalaanse hoofdstad.

Campings die je in de buurt van de stad vindt

Camping in de regio Barcelona

Hoewel kamperen lang niet altijd zo goedkoop is als men denkt, is het over het algemeen wel een goedkoper alternatief voor andere, duurdere accommodatievormen. De prijs van een campingplaats hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal sterren dat een camping heeft.

opening in tent

Foto via Pixabay

De sterren van een camping vertellen hetzelfde als bij een hotel, het geeft de kwantiteit en kwaliteit aan van de diensten die de camping biedt. Een camping kan meer sterren scoren door:

  • de kwaliteit van de percelen, zoals de afmeting,
  • de aansluitpunten van water en electra,
  • volle zonplekken of ook schaduwmogelijkheden,
  • de veiligheid op de camping en de schoonmaakdienstverlening,
  • een supermarkt, zwembad, restaurants en cafetaria’s,
  • animatie voor kinderen, speeltuinen en sportvelden,
  • de nabijheid van stranden of natuurparken,
  • de garantie van een rustig park zonder geluidsoverlast,
  • de mogelijkheid tot het deelnemen aan georganiseerde sociale activiteiten, zoals feesten of culturele of sportieve evenementen

Paar nachtjes naar Barcelona?

Waarom kamperen nabij Barcelona?

Een camping is vaak de beste vakantieplek voor gezinnen met kinderen, omdat kinderen niet van het kampeerterrein afkunnen en makkelijk vriendjes maken met leeftijdsgenootjes. Als je van natuur houdt, is kamperen ook een ideale en eenvoudige manier om er van te genieten.

Zeker nu er volop comfortabele alternatieven zijn, waarmee je een paar heerlijke dagen en nachten op de camping kunt doorbrengen, zonder elke nacht wakker te worden van de stenen die door je luchtbedje in je rug prikken.

Gerelateerd artikel: Ontdek de provincie Barcelona

camper op camping in barcelona

Foto via Pixabay

Als je van de ultieme vorm van vrijheid houdt, is een camper een ideaal vervoer- en verblijfsmiddel. Het is kostbaar in aanschaf en vaak duurder dan een auto, maar het kan de perfecte investering zijn als je van dit soort toerisme houdt.

Je kunt je camper onderweg op veel verschillende plaatsen parkeren en dat hoeft lang niet altijd op een camping te zijn. Als je geen camper hebt, maar wel liever naar een camping gaat vanwege het comfort, kun je op veel campings nu ook een bungalow reserveren, die zijn voorzien van alle gemakken.

Beste camping in Barcelona

Camping Estrella de Mar

De eerste camping die wij aanbevelen is Camping Estrella de Mar, gelegen in de kustplaats Castelldefels, op 15 kilometer van Barcelona. Hier vind je bungalows, een zwembad, een bar-restaurant, WiFi, het strand, een supermarkt en faciliteiten van goede kwaliteit.

kampeerplek in bos

Foto via Pixabay

Camping Masnou

Een andere camping in de buurt van Barcelona is Camping Masnou. Deze camping biedt makkelijke vervoersmogelijkheden naar de Ciudad Condal, het heeft percelen met veel schaduw, een zwembad, bar, restaurant en een supermarkt.

De treinhalte ligt op slechts 200 meter afstand van de camping en hierdoor ben je binnen 15 minuten in Barcelona.

Korte vakantie Barcelona boeken

Camping Sitges

Tenslotte bevelen we ook nog Camping Sitges aan, een camping die van alles te bieden heeft, zoals WiFi, een supermarkt, bar-restaurant en bungalows.

Deze camping ligt niet alleen dicht bij Barcelona, maar ligt ook nog zeer gunstig in de plaats Sitges, waar je uitstekend kunt eten en genoeg manieren hebt om je  vrije tijd door te brengen.

Wat is volgens jou de beste camping in Barcelona?
Deel je tips met andere kampeerders!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter