blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Uitstapjes binnen 100 km van Barcelona

rivier in de buurt van barcelona
Geschreven door Daniella

Als je voor langere tijd in Barcelona verblijft, de stad inmiddels goed kent en meer wilt weten over de autonome regio, dan heb je geluk, want dit blog artikel van ShBarcelona wordt geheel gewijd aan uitstapjes die je kunt doen, die op minder dan 100 km afstand van de Catalaanse hoofdstad liggen.

Catalonië heeft ontzettend veel te bieden. Je vindt hier hooggelegen berggebieden, bijzonder mooie kusten en karakteristieke plaatsjes, die je veel over de Catalaanse cultuur kunnen leren. En dit allemaal binnen een straal van 100 km van de stad Barcelona.

Gerelateerd artikel: Prachtige winterlandschappen in Catalonië

Plekjes in de buurt van Barcelona die je niet mag missen

In Catalonië kun je ontzettend veel bijzondere uitstapjes maken om een dagje er tussenuit te gaan. En of je nu al jaren in Barcelona woont, of een tijdje in toeristische accommodatie verblijft, in de buurt van de Catalaanse hoofdstad valt van alles te beleven. Hieronder doet het team van ShBarcelona een aantal suggesties:

 • kust sitges bij barcelona

  Foto door Justin Balog via Visualhunt

  Sitges: Dit is een kustplaatsje gelegen in de regio Garraf, in de provincie Barcelona. Het ligt op ongeveer 40 km van Barcelona. Voor de nieuwsgierigen onder ons kunnen we verklappen dat de prestigieuze New York Times heeft aangegeven, dat het San Sebastian strand – dat in Sitges ligt – het beste stedelijke strand van Europa is. Vaak wordt dit strand met Saint Tropez, Ibiza, Capri en het eiland Hvar in Kroatië vergeleken. Het is de derde gemeente met de hoogste prijzen van appartementen in heel Europa. Ook werd de allereerste Pachá discotheek ter wereld in Sitges gevestigd.

 • Colonia Güell: Colonia Güell is een kleine industriële kolonie, gelegen in de stad Santa Coloma de Cervelló en het ligt op slechts 30 km van Barcelona. Het wordt beschouwd als een van de meest markante plekken waar je de architectuur van Antoni Gaudí kunt bestuderen. Daarnaast is het ook een van de belangrijkste modernistische en toeristische attracties in Catalonië. Dus als je gefascineerd bent door Gaudí en onder de indruk bent van zijn nalatenschap, dan mag je deze plek niet missen, want het ligt op een steenworp afstand van de stad in de provincie Barcelona.

Gerelateerd artikel: Ontdek Vall de Núria in Catalonië

 • dorpshuis vic

  Foto via Pixabay

  Vic: Op slechts 90 km van de Catalaanse hoofdstad kun je Vic bezoeken. Dit is een stad in de regio Osona, die behoort tot de provincie Barcelona. Het herbergt een van de meest interessante middeleeuwse complexen in Catalonië. De stad is trouwens ook beroemd om zijn worsten, zoals bijvoorbeeld de salchichón van Vic. Maar de bekendste worst is toch wel de fuet, een delicatesse die meestal wordt gegeten met een pan con tomate (een snee geroosterd brood met tomaat). Als je op zoek bent naar de beste Catalaanse gastronomie en enkele van de belangrijkste middeleeuwse overblijfselen van Catalonië met eigen ogen wilt zien, zal Vic niet teleurstellen.

 • Montseny: Als laatste willen we het nog hebben over de bergketen Montseny, want dit is een ideale plek om te wandelen. Je geniet hier van het prachtige landschap en het ligt ongeveer 70 km van Barcelona. Dit natuurpark is het oudste natuurpark van Catalonië en het is ook meteen een van de belangrijkste natuurparken, want hier vind je in een relatief klein gebied diverse ecosystemen, zoals het Middellandse Zee klimaat (met steeneiken, kurkeiken en Aleppodennen), het Eurosiberische klimaat (met wilde dennen, beuken en sparren) en het boreoalpien klimaat (met bergweiden). Een ander interessant feitje is, dat het natuurlijke dennenbos van Montseny het meest zuidelijke in Europa is. En vanwege alle bovenstaande factoren werd het natuurpark in 1978 dan ook door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat.

Welk uitstapje lijkt je het meest interessant?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter