blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Muziek

Circuit Festival 2019

dj set van dicthbij
Geschreven door Daniella

De zomer is het ideale moment om buiten te genieten van muziek en in de openlucht een feestje te bouwen. Dit is dan ook het beste moment voor gemeenten in het hele land om festivals – die in het teken van muziek en feestvreugde staan – te organiseren. Muziekfestivals hebben altijd een grote aantrekkingskracht op mensen en niet alleen op de lokale bevolking.

Nee, ook buitenlanders die lucht van een festival hebben gekregen en hebben gehoord dat er een interessante artiest of DJ komt, zijn graag van de partij.

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over het Circuit Festival 2019, dat zal plaatsvinden van 8 tot en met 18 augustus 2019.

Gerelateerd artikel: Sonar 2019

Ontdek het Circuit Festival in Barcelona

man met zonnebril en flesje bier voor regenboogkleuren parasol

Foto via Pixabay

In 2008 nam de Matinée Group het initiatief voor een nieuw concept muziekfestival, dat de manier waarop dit soort evenementen tot dan toe had plaatsgevonden, voorgoed op zijn kop zette.

Op innovatieve wijze komen de beste internationale festivalorganisatoren, initiatiefnemers en internationale artiesten in de Catalaanse hoofdstad bij elkaar, om gedurende een dikke week clubs te bezoeken, hun vrije tijd samen te vieren en van de vakantie te genieten. Dit festival maakt Barcelona de internationale homohoofdstad in de zomer.

En zo was er dus ineens het Circuit Festival, een evenement waarop de beste en meest actuele muziek gedraaid wordt, waar je vrienden van over de hele wereld en nieuwe mensen ontmoet, waar je het leven en de liefde in al haar vormen mag vieren, waar je de stad Barcelona, haar geweldige recreatieve en culturele aanbod en de beste stranden aan de Catalaanse kust ontdekt, maar ook de vele monumenten niet mag vergeten.

En dit gebeurt allemaal tijdens een van de meest boeiende festivals van de Catalaanse hoofdstad. Het Circuit Festival duurt 11 dagen en dat betekent 11 dagen vol met festiviteiten, want er zijn meer dan 40 internationale Dj’s en ontzettend veel mensen, van over de gehele wereld.

Koop je toegangskaartje vooraf via CircuitFestival.net, via Ticketmaster.es of bij een erkend verkooppunt. Je kunt je kaartje ook rechtstreeks bij de kassa aan de entree kopen op de dag van het festival (zolang de kaartjes natuurlijk nog niet uitverkocht zijn).

Gerelateerd artikel: Zomerse activiteiten in Barcelona

lippen in regenboogkleuren

Foto via Pixabay

Circuit Festival betekent vooral lekker feesten, maar ook vrije tijd en cultuur en daarom heeft de organisatie van het Circuit Festival een uitgebreid programma op touw gezet.

Onderdelen van dit programma zijn: kunsttentoonstellingen, lezingen, workshops, culturele routes, filmcycli en sportwedstrijden.

Tijdens het Circuit Festival vindt een evenement plaats, waarop de LGTBI gemeenschap met smacht heeft gewacht. En hiermee wordt het Water Park Day van het Circuit Festival bedoeld, het grootste feest van Europa voor homo’s en lesbiennes dat overdag plaatsvindt. De locatie waar dit feest wordt gehouden is waterpark Isla Fantasía, dat ligt in de stad Maresme Vilassar de Dalt.

De specifieke locatie is Finca Mas Brassó (zonder huisnummer) in Vilassar de Dalt in de provincie Barcelona. Van 10 tot 14 uur wordt er zachte muziek gedraaid en kun je lekker genieten en ontspannen in het waterpark. Vanaf 14 uur zal het volume echter stijgen en zal het echte feest in het golfslagbad beginnen.

Het feest gaat nog wel even door, maar om 22 uur houdt het feest bij het zwembad op en opent de discotheek van l’Illa Fantasía haar deuren. Dan gaat “Water Park Night Edition” van start.

Je kunt kaartjes voor het feest overdag of voor het feest ’s nachts kopen, maar je kunt ook een speciale pas aanschaffen, waarmee je toegang tot beiden krijgt. De capaciteit voor het nachtfeest is echter beperkt, dus als je daar naartoe wilt dien je je entreekaartje ruim van tevoren te bestellen.

Heb je dit festival al eens bezocht? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter