blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona met kinderen

Zomerworkshops voor kinderen

kind kleurt in schrift
Geschreven door Daniella

Kinderen kunnen in de zomer genieten van een lange vakantie, maar ouders kunnen vaak niet al die tijd voor hen zorgen, omdat ze moeten werken. Dan doet zich een dilemma voor… hoe kunnen kinderen genieten van hun vakantie en plezier hebben, terwijl de ouders werken?

Elke zomer is er dezelfde vraag en je kunt erop anticiperen en het probleem tijdig oplossen. Het is niet alleen belangrijk dat kinderen worden verzorgd en onder toezicht staan, het is ook noodzakelijk dat ze plezier hebben en nieuwe dingen leren.

In grote steden is er voor de zomermaanden veel aanbod om kinderen in hun vrije tijd op een leuke manier bezig te houden, of hen iets bij te leren.

Daarom wil ShBarcelona ​​je een klein voorproefje geven van zomerworkshops voor kinderen in Barcelona.

Gerelateerd artikel: School- en kantoorartikelen kopen in Barcelona

Verschillende soorten workshops voor kinderen

Creatieve activiteiten

meisjes in roze dansoutfit

Foto door cseeman via Visualhunt

Een van de dingen die kinderen het leukst vinden en die helpen hun creativiteit te vergroten, zijn  workshops met betrekking tot kunst. Het komt zelden voor dat een kind niet graag tekent, zingt of danst, en hierdoor kan het emoties en gevoelens, die ze normaal lastig vinden,  uiten.

Daarom zijn er kunstworkshops, waarin elke week verschillende activiteiten worden georganiseerd, zoals ‘Kunst en Gastronomie’, ‘Droom der dromen’, ‘Film- en fotografiekunst’, ‘Natuur op doek’ en ‘Verf de muziek’.

De workshops worden gehouden in centrum Vuit Espai aan de Carrer de Clot 71 (in de wijk El Clot) tussen 1 en 26 juli. Let op: inschrijven kan tot en met 31 mei!

Engels leren

kind met veel boeken om zich heen leest in boek

Foto via Visualhunt

Engels is voor veel kinderen lastig, daarom is het belangrijk dat kinderen aan hun niveau blijven werken. Dit kan op een leuke manier, door te oefenen met spreken of spelletjes in het Engels te doen. Zo vergroten ze hun kennis spelenderwijs.

Je zult veel zomerworkshops voor de Engelse taal vinden in de stad, maar vanuit ShBarcelona raden we de Engelse workshops van Oxford House aan.

Deze zijn ingedeeld naar de leeftijdsgroep van je kind en ze zijn ook gespecialiseerd in het voorbereiden op officiële examens, zoals Cambridge First Certificate, Advanced en Proficiency.

Je kinderen kunnen hier overigens ook Spaans lessen volgen.

Gerelateerd artikel: Midgetgolf in de buurt van Barcelona

Kookworkshops

versierde koekjes

Foto door Ruth and Dave via Visualhunt

Een ander ding waar kinderen van houden, is lekker rommelen in de keuken. En ouders weten heel goed dat  kinderen graag willen helpen in de keuken, vooral wanneer ze hun favoriete gerecht mogen bereiden.

Kinderen vinden het leuk om texturen, smaken en kleuren te ontdekken, die later veranderen in heerlijke pizza’s, koekjes, toetjes of cakes.

Programma’s als MasterChef Junior hebben de kinderkeuken dichterbij gebracht en het is een andere manier geworden om de creativiteit van kinderen te ontwikkelen. Dat is de reden waarom een kookworkshop voor de zomer een geweldig idee kan zijn voor je kind.

Bij Cookiteka kunnen kinderen leren koken, terwijl ze plezier maken en op deze manier kunnen ze echte thuiskoks worden. Onderdeel van de workshops zijn: een ontbijt maken, de boodschappen doen en een diner prepareren.

En er zijn twee locaties waar je voor kunt kiezen, Sarria en Gracia.

Als je kind een voorliefde heeft voor koken, zal het dol op deze workshop zijn!

Ken je nog andere leuke workshops voor kinderen tijdens de zomermaanden?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter