blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona met kinderen

Kerst met kinderen in Barcelona

Geschreven door Daniella

Kerstmis is een feest vol magie en kinderen genieten er ten volle van. De lichtjes in de straten, de bijzondere kerstliedjes, de spanning en het plezier van de cadeautjes die ze te wachten staan, de schoolvakantie met de kerst… wie hield er niet van Kerstmis toen hij klein was?

  • koop appartementen barcelona

 

Naast al deze prettige bijkomstigheden is Kerstmis een mooi moment om iets met je kinderen te ondernemen en gelukkig is er een uitgebreid en zeer interessant aanbod.

Vandaag vertelt ShBarcelona je dan ook graag over wat je met je kinderen deze kerst in Barcelona kunt doen.

Geniet met je kinderen van Kerstmis in Barcelona

Het recreatieve aanbod in Barcelona is altijd gevarieerd, maar met de Kerst is het aantal activiteiten nog eens dubbel zoveel.

Kerstmarkten met kinderen bezoeken

Er zijn kerstmarkten in Barcelona en in veel andere gemeenten in de provincie, zoals de klassieke kerstmarkt van Santa Llúcia, de kerstmarkt aan het plein van de kathedraal en de bekende kerstmarkt bij de Sagrada Familia, aan de voet van de beroemde basiliek van Gaudí.

kind met kerstman

Foto via Pixabay

In Barcelona gaan wonen? Reserveer hier je appartement

Naar de bioscoop met je kind

Naast een bezoekje aan de kerstmarkt, zijn er ook veel films en speciale theatervoorstellingen die met de kerst draaien. Dit jaar kun je in de bioscoop onder andere gaan kijken naar:

  • Encanto – de nieuwe tekenfilm van Disney
  • Harry Potter en de Steen der Wijzen (uit 2001) draait weer in de bioscoop
  • The Addams Family 2 
  • Ron’s Gone Wrong – een animatiefilm van Disney
bioscoop

Foto via Pixabay

Je kunt alle films en locaties hier bekijken. Kies je plaats, het genre en de periode waar je naar op zoek bent voor een up-to-date agenda met (kinder)films.

Gerelateerd artikel: Met Kerstmis dineren in Barcelona

Met het gezin naar het theater 

Als je liever naar het theater gaat, zijn er nu ook speciale voorstellingen waar kinderen dol op zijn. Van 3 december 2021 tot en met 16 januari 2022 kun je genieten van de kerstklassieker (wel in het Catalaans) ‘El Petit Príncep: de musical’.

Je kunt deze voorstelling gaan zien in Barts, aan de Avinguda del Paral⋅lel 62 in Barcelona.

Je kunt ook met je kinderen gaan kijken naar ‘Magia Kids’ in het Teatreneu. Deze voorstelling loopt van 27 november tot 29 januari.

kinderen in theater

Foto via Pixabay

‘Peter Pan’ is een andere mogelijkheid, waarin alombekende Disney-liedjes regelmatig terugkomen tijdens de voorstelling en er volop gedanst wordt. De musical is ook in Teatreneu te zien tussen 28 november tot 9 januari.

Een van de meest fantastische opties voor deze kerst is ‘Billy Elliot’, een spectaculaire musical in Teatre Victoria die nog tot 30 januari 2022 speelt. Je kunt de hele theater-programmering hier zien.

Lekkernijen

Niet zo bijzonder, maar minstens net zo leuk – en lekker – is een bezoek aan een chocolaterie in Barcelona voor alle kinderen die braaf zijn geweest dit jaar. Duik daarna eventueel samen de keuken in om iets lekkers met de meegenomen chocolade te maken.

samen in de keuken

Foto via Pixabay

Ga bijvoorbeeld naar La Nena, aan de Carrer Ramón y Cajal 36, in de wijk Gracia. Hier kun je niet alleen chocolade, maar ook heerlijke bonbons, soezen met slagroom of ander zelfgemaakt gebak proeven. Dan hoef je de keuken niet meer in.

En als je van tradities houdt, kun je naar het centrum van Barcelona gaan en in het bijzonder naar het Sant Jaume-plein. Hier kun je de gigantische kerststal bewonderen die daar elk jaar wordt uitgestald.

Huren voor de lange termijn

Wat zijn andere leuke activiteiten met kinderen in Barcelona rond de feestdagen?
Deel je tips voor kerstactiviteiten voor gezinnen met anderen!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter