blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona met kinderen

Kerst met kinderen in Barcelona

Geschreven door Daniella

Kerstmis is een feest vol magie en kinderen genieten er ten volle van. De lichtjes in de straten, de bijzondere kerstliedjes, de spanning en het plezier van de cadeautjes die ze te wachten staan, de schoolvakantie met de kerst… wie hield er niet van Kerstmis toen hij klein was? Naast al deze prettige bijkomstigheden is Kerstmis een mooi moment om iets met je kinderen te ondernemen en gelukkig is er een uitgebreid en zeer interessant aanbod. Vandaag vertelt ShBarcelona je dan ook graag over wat je met je kinderen deze kerst in Barcelona kunt doen.

Gerelateerd artikel: Levende kerststallen in Barcelona

Geniet met je kinderen van Kerstmis in Barcelona

Foto via Pixabay

Het recreatieve aanbod in Barcelona is altijd gevarieerd, maar met de Kerst is het aantal activiteiten nog eens dubbel zoveel. Er zijn kerstmarkten in Barcelona en in veel andere gemeenten in de provincie, zoals de klassieke kerstmarkt van Santa Llúcia, de kerstmarkt aan het plein van de kathedraal en de bekende kerstmarkt bij de Sagrada Familia, aan de voet van de beroemde basiliek van Gaudí. Naast een bezoekje aan de kerstmarkt, zijn er ook veel films en speciale theatervoorstellingen die met de kerst draaien. Dit jaar kun je in de bioscoop wederom ‘The Grinch’ gaan kijken. Na een aantal eerdere versies, verschijnt de film nu opnieuw in de bioscoop. Ook is er de première van ‘De terugkeer van Mary Poppins’, met Emily Blunt als hoofdrolspeelster, of ga met het hele gezin naar de nieuwe Disney animatiefilm ‘Ralph breaks the internet’. Je kunt alle films en locaties hier bekijken.

Gerelateerd artikel: Met Kerstmis dineren in Barcelona

Foto via Pixabay

Als je liever naar het theater gaat, zijn er nu ook speciale voorstellingen waar kinderen dol op zijn. Van 6 december tot 6 januari kun je genieten van de kerstklassieker (wel in het Catalaans) ‘El Petit Príncep: de musical’. Je kunt deze voorstelling gaan zien in Barts, aan de Avinguda del Paral⋅lel 62 in Barcelona. Je kunt ook met je kinderen gaan kijken naar ‘Magia Kids’ in het Teatreneu. Deze voorstelling loopt van 1 november tot 26 januari. ‘Gisela en het magische boek’ is een ander alternatief voor een musical, waarin alombekende Disney-liedjes regelmatig terugkomen tijdens de voorstelling. De musical is te zien in het Apolo Teatre van 15 december tot 13 januari. Een van de meest fantastische opties voor deze kerst is ‘Walking with Dinosaurs’, een spectaculaire show in het Palau Sant Jordi die wordt gehouden van 29 november tot 2 december. Je kunt de hele theater-programmering hier zien.

Niet zo bijzonder, maar minstens net zo leuk – en lekker – is een bezoek aan een chocolaterie in Barcelona voor alle kinderen die braaf zijn geweest dit jaar. Ga bijvoorbeeld naar La Nena, aan de Carrer Ramón y Cajal 36, in de wijk Gracia. Daar kunt je heerlijke bonbons, soezen met slagroom of ander zelfgemaakt gebak proeven. En als je van tradities houdt, kun je naar het centrum van Barcelona gaan en in het bijzonder naar het Sant Jaume-plein. Hier kun je de gigantische kerststal bewonderen die daar elk jaar wordt uitgestald.

Heb je nog andere leuke activiteiten die je met kinderen in Barcelona kunt doen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter