blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Catalaanse gewoonten en tradities

Kerstmarkten in Barcelona

kerststal tijdens daglicht
Geschreven door Daniella

Een kerstmarkt is een bijzondere plek om voor of tijdens de feestdagen te bezoeken, of je nou in Barcelona woont of tijdens de donkere dagen voor de kerst nog een weekendje een appartement in Barcelona huurt. Miljoenen lichtjes schijnen, versieringen zorgen voor een echte kerstsfeer en kerststalletjes en kerstbomen verschijnen op diverse pleinen in de stad.

Vaak denk je weer terug aan je jeugd, waarbij het gemis van dierbaren die er niet meer zijn tijdens deze dagen net iets intenser is. Met Kerstmis kun je weer een beetje kind zijn en genieten van de mooie dingen die de winter te bieden heeft. Vandaag vertelt ShBarcelona je meer over de kerstmarkten die je in Barcelona vindt.

Gerelateerd artikel: De beste kerstinkopen doen in Barcelona

Markten om je huis in kerstsfeer te brengen

theelichthouders in kerstsfeer

Foto via Pixabay

Kerstmarkten en kerstactiviteiten zijn een traditie in heel Europa en in Spanje is dat niet anders. In Barcelona en andere nabijgelegen steden worden elk jaar markten op de pleinen georganiseerd met kerstcreaties om het huis mee te versieren.

Kerstbomen, speciale planten en bloemen voor deze tijd van het jaar en beeldjes om de kerststal te decoreren zijn er in overvloed. De caganer is ook een beeldje dat niet mag ontbreken.

Een caganer is een typisch Catalaans beeldje, dat met z’n broek omlaag een zithouding aanneemt en je vindt het in de vorm van allerlei beroepen en beroemdheden terug. Het is dan ook niet verrassend dat je op deze markten bijvoorbeeld caganers van Messi, Trump, Puigdemont, Pedro Sánchez of Belén Esteban tegen komt.

Daarnaast vind je er kerstboomdecoraties, kaarsen, kerstschilderijen en allerlei stoffen met kerstmotieven, zoals kussenhoezen, vloerkleden, truien, pyjama’s of slippers. Kerstmarkten starten meestal aan het einde van november en zijn er over het algemeen tot een paar dagen vóór 25 december.

Gerelateerd artikel: Uitjes vanuit Barcelona in de decembermaand

kerstkramen met lichtjes in het donker

Foto via Visualhunt

La Fira de Santa Llúcia is het eerste voorbeeld van een kerstmarkt dat een lange traditie in Barcelona heeft.

Het bevindt zich elk jaar op de Plaza de la Catedral, het zenuwcentrum van Ciutat Vella.

Al 230 jaar wordt deze kerstmarkt op dezelfde plaats gehouden en het heeft nog steeds de charme van een oude kerstmarkt. Het is alleen al leuk om er gewoon wat rond te struinen en te kijken naar het al kerstgebeuren.

Je zwerft door de kronkelende straatjes van de Gotische wijk en doet daarna nog wat inkopen bij de meer commerciële gedeelten van Barcelona, ​​zoals Plaza Catalunya en de omliggende straten.

Een ander leuk alternatief is de Mercat de Nadal de la Sagrada Familia in Eixample. Deze kerstmarkt is niet zo oud als de vorige, maar is zeker ook een bezoek waard.

Daarnaast kun je hier genieten van een van de meest representatieve werken van het Catalaanse modernisme: de Sagrada Familia die in de wijk Sagrada Familia ligt.

Als laatste is er nog een andere kerstmarkt waar Catalaanse ambachtslieden op een uitstekende locatie hun waren tonen en verkopen: het gaat om Festivalet in het Maritiem Museum van Barcelona. Deze markt in de wijk El Raval heeft objecten gemaakt door onafhankelijke ontwerpers en de markt is alleen op 14 en 15 december 2019.

Het is een uitstekende gelegenheid om unieke items van ambachtslieden te kopen en dat zal zeker goed bevallen. Je kunt er ook gezellig een hapje en en een drankje nuttigen. Voor meer informatie kun je de website van Festivalet bezoeken.

*Hoofdfoto door sualk61 via Visualhunt

Heb je een van deze kerstmarkten bezocht? Wat denk je?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter