blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Versier je huis voor de Kerst

rode kerstroos in kerstboom met lichtjes
Geschreven door Daniella

Hoe we ons huis inrichten en decoreren zegt iets over onszelf. Het maakt ons uniek en het voegt iets van onszelf toe aan het interieur. De inrichting van ons huis laat elementen zien, die we elke dag graag om ons heen hebben.

  • appartementen in Barcelona

 

Net als speciale decoraties voor locaties van bruiloften, doopfeesten of oud op nieuw, is ook het versieren van ons huis met de Kerst een gewoonte. 

Daarom praat ShBarcelona je vandaag bij over hoe je je huis kunt voorbereiden op een feestelijke Kerst.

Het is weer tijd voor kerstversieringen in huis

Waarom kerstdecoraties binnenshuis?

Wie vindt het nou niet leuk dat zijn huis speciaal is ingericht voor Kerstmis?

Tsja, er zijn natuurlijk altijd mensen die misschien niet van Kerst houden, maar vooral als je kinderen hebt of van veel mensen in huis houdt, is de Kerst dé ultieme tijd van het jaar.

De familie staat op het punt om bij je voordeur aan te bellen voor het diner en er wordt eindeloos genoten van elkaar: het eten, drinken en de sfeervolle decoraties in je huis.

adventschaal met vier kaarsen rode ballen mos

Foto via Pixabay

Het verfraaien van een huis is als de kers op de taart en daarom is het belangrijk om je eigen smaak te volgen, want anders voel je je niet thuis in je eigen huis.

Zelfs als je van een minimalistische stijl houdt, kun je je huis voor de kerst decoreren.

Bekijk alle diensten van ShBarcelona

Wat kies je als eerste? Kleur

Probeer dan aan te sluiten bij een patroon dat al bij je huidige inrichting past. Je kunt allereerst nadenken over de kleuren die je wilt benadrukken en de boventoon wilt laten voeren.

Als je voor traditioneel en rustiek wilt gaan, kun je kiezen voor rood, wollen stoffen en details geïnspireerd door dieren en typische kerstfiguren.

kerstversieringen bij de voordeur

Foto via Pixabay

Geef je echter de voorkeur aan eenvoud en elegantie, dan kun je kiezen voor de kleuren zilver en goud. Deze kleuren geven een vleugje klasse aan je kerstversiering.

Ons advies is om een kleur leidend te laten zijn. Je kunt best nog combineren met andere kleuraccenten, maar maak het geen bonte boel, want dan is er geen rust in je interieur en waarschijnlijk ook geen rust in huis. 

Gerelateerd artikel: De beste Kerstinkopen doen in Barcelona

Dan… de boom!

Ook een boom mag niet ontbreken in je huis, maar er zijn verschillende soorten en smaken. De typische groene boom is de meest klassieke en het kan een echte boom of een kunstboom zijn.

Er zijn ook witte kunstbomen, waardoor het lijkt alsof ze besneeuwd zijn.

kerstboom met rustieke decoraties

Foto via Pixabay

Voor wat betreft de maat heb je alle keuze, wat overigens wel handig is, aangezien niet alle appartementen in Barcelona even ruim zijn.

Dus kies een grote voor op de vloer of een kleine voor op de kast.

Ontdek het portfolio van ShBarcelona

Heel veel lampjes & overige decoraties

Lampjes zijn ook erg leuk. Je kunt ze op verschillende plekken in en om huis hangen, zoals voor de ramen, aan het balkon of het terras, aan de muur of in een lantaarn stoppen.

lampjes bij het raam

Foto via Pixabay

Stoffen met kerstmotieven of in speciale kleursamenstellingen en texturen, zoals fluweel, zijn ideaal om de kerstversieringen helemaal af te maken.

Dit kun je doen door middel van kussenslopen, vloerkleden, plaids en zelfs gordijnen te vervangen of toe te voegen. 

kerstkaars

Foto via Pixabay

Andere echte aandachtstrekkers zijn kaarsen in een speciale kandelaar, kersttekeningen en de beroemde rode kerstroos of kerstster.

Dezen mogen zeker niet ontbreken in je kersthuis. En voor een echte Catalaanse kersttraditie zet je ook nog een aangekleed boomstammetje neer.

Heb je nog een gouden tip voor kerstversieringen in huis?
Laat weten hoe jij kerst in huis haalt!

Generic

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter