blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Maak je huis klaar voor de Kerst

rode kerstroos in kerstboom met lichtjes
Geschreven door Daniella

Hoe we ons huis inrichten en decoreren zegt iets over onszelf. Het maakt ons uniek en het voegt iets van onszelf toe aan het interieur. De inrichting van ons huis laat elementen zien, die we elke dag graag om ons heen hebben.

Net als speciale decoraties voor locaties van bruiloften, doopfeesten of oud op nieuw, is ook het versieren van ons huis met de Kerst een gewoonte. Daarom praat ShBarcelona je vandaag bij over hoe je je huis kunt voorbereiden op een feestelijke Kerst.

Gerelateerd artikel: Levende kerststallen in Barcelona

Versier je huis voor Kerstmis

adventschaal met vier kaarsen rode ballen mos

Foto via Pixabay

Wie vindt het nou niet leuk dat zijn huis speciaal is ingericht voor Kerstmis? Tsja, er zijn natuurlijk altijd mensen die misschien niet van Kerst houden, maar vooral als je kinderen hebt of van veel mensen in huis houdt, is de Kerst dé ultieme tijd van het jaar.

De familie staat op het punt om bij je voordeur aan te bellen voor het diner en er wordt eindeloos genoten van elkaar: het eten, drinken en de sfeervolle decoraties in je huis.

Het verfraaien van een huis is als de kers op de taart en daarom is het belangrijk om je eigen smaak te volgen, want anders voel je je niet thuis in je eigen huis. Zelfs als je van een minimalistische stijl houdt, kun je je huis voor de kerst decoreren.

Probeer dan aan te sluiten bij een patroon dat al bij je huidige inrichting past. Je kunt allereerst nadenken over de kleuren die je wilt benadrukken en de boventoon wilt laten voeren.

Als je voor traditioneel en rustiek wilt gaan, kun je kiezen voor rood, wollen stoffen en details geïnspireerd door dieren en typische kerstfiguren. Geef je echter de voorkeur aan eenvoud en elegantie, dan kun je kiezen voor de kleuren zilver en goud. Deze kleuren geven een vleugje klasse aan je kerstversiering.

Gerelateerd artikel: De beste Kerstinkopen doen in Barcelona

haard met lichtjes en kerstboom

Foto via Pixabay

Ons advies is om een kleur leidend te laten zijn. Je kunt best nog combineren met andere kleuraccenten, maar maak het geen bonte boel, want dan is er geen rust in je interieur en waarschijnlijk ook geen rust in huis. Ook een boom mag niet ontbreken in je huis, maar er zijn verschillende soorten en smaken.

De typische groene boom is de meest klassieke en het kan een echte boom of een kunstboom zijn. Er zijn ook witte kunstbomen, waardoor het lijkt alsof ze besneeuwd zijn.

Voor wat betreft de maat heb je alle keuze, wat overigens wel handig is, aangezien niet alle appartementen in Barcelona even ruim zijn. Dus kies een grote voor op de vloer of een kleine voor op de kast.

Lampjes zijn ook erg leuk. Je kunt ze op verschillende plekken in en om huis hangen, zoals voor de ramen, aan het balkon of het terras, aan de muur of in een lantaarn stoppen. Stoffen met kerstmotieven of in speciale kleursamenstellingen en texturen, zoals fluweel, zijn ideaal om de kerstversieringen helemaal af te maken. Dit kun je doen door middel van kussenslopen, vloerkleden, plaids en zelfs gordijnen te vervangen of toe te voegen.

Andere echte aandachtstrekkers zijn kaarsen in een speciale kandelaar, kersttekeningen en de beroemde rode kerstroos of kerstster. Dezen mogen zeker niet ontbreken in je kersthuis. En voor een echte Catalaanse kersttraditie zet je ook nog een aangekleed boomstammetje neer.

Heb je nog een gouden tip voor kerstversieringen in huis?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter