blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Wat te doen in Barcelona; bezoek de Maresme-kust

Geschreven door Sietske

Ook al is het winter en best koud buiten, is de Catalaanse kust nog steeds een van de mooiste plekken om te komen. We raden je aan om het nu te bezoeken nu er niet zoveel mensen op het strand, de promenades en kroegen zijn. Het is een geweldige kans om de schoonheid van de promenade te zien, langs de zee te lopen met de zon die schijnt en je opwarmt deze tijd van het jaar, en te genieten van een drankje in de bijna lege kroegen. ShBarcelona geeft je wat suggesties om het beste van je trip te maken.

Gerelateerd artikel: Waterparken in Catalonië

Maak een trip

train barcelona madrid

Foto via Visualhunt

Als je een auto hebt om Barcelona te verlaten richting Girona en afbuigt in de N-II, kan je van Montgat naar Mataro rijden langs de kust en genieten van het uitzicht terwijl je rijdt. Echter, het is beter om de trein te nemen vanaf het dichtbijzijnde station van je huis (Plaza Catalunya of Sants Station) omdat de trein ook langs de kust rijdt en je kunt genieten van de mooie uitzichten tijden de rit. Met de trein van Molins de Rei (het stopt later bij de genoemde plaatsen) naar Macanet-Massanes, kom je bij de plaatsen aan de gehele kust van het Maresme gebied.

Er zijn meerdere plaatsen waar je kunt stoppen met de auto, maar als je met de trein gaat zal je moeten kiezen voor een van de plaatsen om te voorkomen dat je meerdere treinkaartjes moet kopen. Als je weinig tijd hebt raden we je de dichtsbijzijnde stations vanuit Barcelona aan: de Masnou, Premia de Mar en Vilassar de Mar hebben prachtige stranden, met promenades vol met barren waar je een biertje en tapas kunt bestellen, met een oude stad die het waard is te bezoeken. In Premia de Mar heb je bijvoorbeeld de parochie van Sant Critofol, of in Vilassar de Mar de beroemde bar waar Espinaler Salsa gecreeerd is.

Gratis tapas eten in Barcelona.

Foto via Visualhunt

Als je wat meer tijd hebt, kan je Mataro bereiken, een stad vol met geschiedenis, waar je de Basilica van Santa Maria kunt bezoeken, snoep kan kopen in Confianca, jezelf kunt omringen met natuur in het Parc del Montnegre en el Corredor, enz. Als je doorgaat vanaf Mataro zijn er meer populaire strand lokaties in de zomer zoals Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna en Malgrat de Mar. Deze kleine visplaatsen zijn waarschijnlijk de mooiste die je kunt zien aan deze kant van de kust, met mooie stranden en charmante dorpjes. In Canet kan je het Roura huis vinden, een modernistisch gebouw, en de Ateneo Canetense en museum Casa Lluis Domenech I Montaner, een van de grootste figuren van het Catalaanse modernisme.

Gerelateerd artikel: Catalaanse dorpsfeesten in augustus

Vanuit Blanes komt de trein in het binnenste van Catalonië op het eindpunt van de reis. Als je rijdt is dit een dagtrip bij Barcelona, waar je een Vermouth in een plaats kunt nemen, doorrijden en ergen anders lunchen, om ‘s middags de meest aantrekkelijke monumenten te bezoeken. Kies een zonnige dag in de winter of herfst om je trip te maken en geniet van de schoonheid van deze regio!

Heb je een van deze plaatsen aan de Maresme-kust bezocht? Wat vond je er van?

Over de auteur

Sietske

Sietske is een schrijfster die gelooft dat er weinig dingen beter zijn dan goed eten, goede vrienden en Barcelona!

Laat een reactie achter