blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Wat kun je in september in Barcelona doen?

Geschreven door Daniella

Barcelona is een stad die meerdere recreatiemogelijkheden biedt en dit maakt de opties voor je verblijf in de stad eindeloos.

Barcelona heeft het allemaal: stranden, goede restaurants, vele bars en cafés met uitstekende producten, parken, theaters, bioscopen, musea, historische monumenten, bossen, parken, een breed scala aan winkels om te shoppen… de mogelijkheden zijn onuitputtelijk.

  • seizoenshuur barcelona

 

Vandaag vertelt ShBarcelona je in dit artikel over wat je in september in Barcelona kunt doen. Het is onder andere een boeiende maand, vanwege diverse artistieke en feestelijke evenementen.

September in Barcelona, ​​er is van alles te doen

Wanneer je een nieuwe stad bezoekt of er woont, weet je niet altijd wat er te doen is. Het eerste voorstel dat we doen, bevindt zich op een van de meest emblematische plekken van Barcelona, ​​waar je zeker naar toe moet gaan.

Vakantiewoning voor september boeken

Poble Espanyol in Barcelona bezoeken

Poble Espanyol is een soort museum, dat opgericht is vanwege de Wereldtentoonstelling van 1929 die werd gehouden in Barcelona. 

straatje in poble espanyol

Foto door M McBey via Visualhunt

Het resultaat is een verzameling van replica’s van de belangrijkste monumenten van elke Spaanse plaats en een smeltkroes van Spaanse culturen en volkeren die deel uitmaakten van Spanje.

Deze interessante locatie evolueerde in de loop van de tijd en is een ​​ideale ruimte geworden voor cultuur, entertainment, muziek, gastronomie en nachtleven.

Deze zomer zijn er, onder de noemer Nits d’Estiu (Zomernachten tijdens de zomer in Barcelona), diverse culturele evenementen gepland, waaronder film- en theatervoorstellingen en concerten voor kinderen. Je kunt de programmering hier zien.

Lokaal feest meemaken – La Mercè Barcelona

Barcelona heeft, net als elke andere Spaanse gemeente, een beschermheer die zij eert. De beste manier om hulde te brengen aan deze beschermheer, is om jaarlijks een groot feest te organiseren.

vuurwerk tijdens la merce barcelona

Foto door MiquelGP54 via Visualhunt

In Barcelona ​​worden deze feesten telkens gedurende een volle week in september gehouden. De feesten van La Mercè, de naam van de patroonheilige van Barcelona, ​​zijn een van de belangrijkste evenementen in de stad.

Concerten, theater, culturele evenementen, solidariteit, vuurwerk en nog veel, veel meer staat je dit jaar te wachten op La Mercè. Je kunt hier meer informatie over het evenement bekijken.

Gerelateerd artikel: Catalaanse dorpsfeesten in augustus

Romantische uitjes in september

Als laatste stellen we een romantische en leuke ervaring voor. Iets dat je ongetwijfeld één keer in je leven zou moeten doen. Wat denk je ervan om Catalonië vanuit een luchtballon te zien?

Het is mogelijk dat je er altijd al van hebt gedroomd of misschien heb je het nog nooit eerder overwogen, maar als je er nu over nadenkt, is het een fantastisch idee. Een ballonvaart in Barcelona kun je maken met het bedrijf Barcelona Balloon Flights.

ballon boven meer

Foto via Pixabay

Hoewel ze niet in de stad zelf zitten, omdat het niet is toegestaan ​​om over Barcelona te vliegen, zijn er 3 locaties waar je kunt genieten van een spannende ballonvlucht.

De eerste, en het dichtst bij Barcelona, ​​is de berg van Montserrat, het embleem van Catalonië met haar mystieke en magische geschiedenis.

In september van appartement met zwembad genieten

Tijdens een ballonvlucht in de omgeving van Barcelona word je meegenomen naar de prachtige groene velden en ruige landschappen van de Catalaanse Pyreneeën. Als laatste kun je ook nog de prachtige kust van de Costa Brava per luchtballon ontdekken.

Wat denk je van onze activiteiten voor september? 
Deel ook je andere tips voor september in Barcelona!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter