blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Traditionele festivals

Catalaanse dorpsfeesten in augustus

Geschreven door Daniella

Genieten van populaire feesten is iets dat veel mensen waarderen, omdat je op deze speelse manier de cultuur en tradities van een stad of plaats kunt ontdekken. In Catalonië zijn er veel steden die hun kleine of grote feesten in de zomer vieren om voor de hand liggende redenen; beste temperatuur, langere dagen, minder kans op buien, meer ontspannen, omdat veel mensen op vakantie zijn … Over het algemeen zijn de redenen voor deze feesten vol van symboliek en religiositeit, hoewel de belangrijkste reden het hebben van plezier is. Vandaag vertelt ShBarcelona je over enkele Catalaanse feesten die  in augustus gevierd worden, mis ze niet!

Gerelateerd artikel: Fiestas de Gràcia – een week lang feest in de wijk Gràcia

Dorps- en stadfeesten in augustus

Foto via Pixabay

Het eerste feest dit artikel over gaat, is het feest van Sant Magí, dat gevierd wordt in de stad Tarragona. Hier kun je genieten van elementen die kenmerkend zijn voor de Catalaanse cultuur, zoals timbaleros, gigantes, cabezudos of baile de canes. Aan de andere kant is dit feest ook een uitstekende gelegenheid om een ​​van de meest diepgewortelde tradities van Catalonië, de Castells of menselijke torens te zien, waarin de waarde en teamgeest van de mensen van Catalonië terug te zien is. De viering is van 14 tot 19 augustus in 2019 en de nachten zullen ook vol met concerten en muziek zijn. En vanuit Tarragona gaan we naar een stad met veel geschiedenis, gelegen in de provincie Barcelona, ​​namelijk Manresa. Eind augustus viert Manresa haar feesten, een langverwacht evenement en de oorsprong gaat terug tot het jaar 1372. Dwergen, poppen met grote hoofden, reuzen en – een van de belangrijkste Catalaanse onderdelen van de viering – de correfoc, een vuurloop met vuurwerk. De bewoners wachten het hele jaar met spanning op dit legendarische feest vol leven, muziek en plezier. En bezoekers genieten natuurlijk mee.

Gerelateerd artikel: Landelijk toerisme in Catalonië

Foto via Pixabay

Sitges is in heel Spanje bekend als een open en tolerante stad, die een groeiende homogemeenschap heeft omarmd, waarin het zich volkomen op zijn gemak voelt. In aanvulling op dit populaire detail, heeft Sitges feesten ter ere van de beschermheilige Sint Bartholomeus, die gehouden worden in augustus, in het bijzonder van 17 tot 25 augustus in 2019. In deze kustplaats wordt het feest aangekondigd met een openingstoespraak, er verschijnen reuzen, draken en adelaars, en overal vinden traditionele dansen plaats, zoals de sardana. Dit is een typisch Catalaanse dans, die je hand in hand danst in een cirkel. Muziek, concerten en vuurwerk aan de kust zullen niet ontbreken tijdens de feesten van Sint Bartolomeus. Als laatste presenteren we een van de vele populaire feesten op Spaans grondgebied ter ere van de heksen. Nacht, zomer, de volle maan … al deze elementen zijn in legendes en oude tradities terug te vinden, waarin magie en mysterie de bevolking aanmoedigen. De laatste zaterdag van augustus wordt de Aquelarre de Cervera gevierd, waarbij vuur een van de hoofdrolspelers is. 380 Kilo buskruit brengt licht en geluid in de nacht. Cerverina, de heksen en de duivel zijn onderdeel van de spectaculaire scene in de stad. Ook hier speelt de muziek weer een hoofdrol met symbolische waarde. Het is een unieke kans om een ​​van de meest diepgewortelde en oude feesten in Catalonië mee te maken.

Heb je een van deze dorpsfeesten bezocht? Wat vond je er toen van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter