blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Traditionele festivals

Vier de Dag van Sint Patricius in Barcelona

Geschreven door Daniella

Het feest van Sint Patricius – of Saint Patrick’s Day – is een van de belangrijkste Ierse feesten die er zijn. Saint Patrick is de beschermheilige van Ierland, samen met Saint Brigid en Saint Columba. Saint Patrick’s Day kan niet los gezien worden van het klavertjevier, die op christelijk niveau verwijst naar de Heilige Drie-eenheid: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Het festival wordt elk jaar op 17 maart gevierd en het is een van de tekenen van katholieke wortels in de Ierse cultuur, waarbij het klavertjevier het embleem is van de Ierse katholieke kerk. In Barcelona wordt het festival van Sint Patricius goed gevierd, ​​dankzij het grote aantal expats uit Ierland die hier wonen. Vandaag gaat ShBarcelona iets dieper in op de festiviteiten rondom Saint Patrick’s Day in de stad.

Gerelateerd artikel: Feestdagen in 2019

Ontdek Saint Patrick’s Day in Barcelona

Foto via Visualhunt

Saint Patrick’s Day is een van de meest beroemde festivals ter wereld, te beginnen in Ierland zelf, maar ook in alle landen waar mensen van Ierse afkomst zich gevestigd hebben of waar expats uit Ierland zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval in de Verenigde Staten, een van de landen met de meeste Ierse afstammelingen ter wereld. Volgens legendes startte de viering van Saint Patrick door zijn uitleg over wat de Heilige Drie-eenheid was. Om het aan de hele wereld op een eenvoudige en didactische manier uit te leggen, gebruikte de heilige een klaverblad of shamrock met drie blaadjes, wat aangeeft dat elk van de bladeren de drie entiteiten van de Heilige Drie-eenheid symboliseerde: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Op deze manier verklaarde Saint Patrick aan de toegewijden dat, hoewel het maar één klaver is, er toch drie entiteiten in zitten. In Spanje is San Patricio beschermheer van de stad Murcia en de stad Albuñol in Granada. Daarnaast wordt Saint Patrick’s Day natuurlijk in veel Ierse bars en pubs in de Catalaanse hoofdstad gevierd.

Gerelateerd artikel: Regen in Barcelona: wat nu?

Foto via Pixabay

Om een aantal feestelijke locaties te noemen, beginnen we met de Ierse Pub Dunne’s Irish Bar & Restaurant, gelegen aan de Vía Laietana 19. In deze typisch Ierse pub kun je – naast het feit dat je er een grote verscheidenheid aan geïmporteerde bieren kunt drinken – typische Ierse gerechten eten en natuurlijk genieten van het grootste feest op de Ierse kalender, Saint Patrick’s Day. Muziek, bier en plezier zullen gegarandeerd de hoofdrol spelen. Daarnaast is er ook de George Payne pub, gelegen in een ander zeer centraal deel van Barcelona, aan Plaza Urquinaona 5. Hier vieren ze Saint Patrick’s Day in stijl, met de beste muziek, de beste bieren en de meest feestelijke sfeer. Als laatste is er nog een bekende Ierse pub in Barcelona, ​​Michael Collins, gelegen naast de Sagrada Familia. En zo zie je maar, er worden veel concerten en speciale activiteiten in de Catalaanse hoofdstad georganiseerd ter nagedachtenis aan Saint Patrick.

*Hoofdfoto door OZinOH via Visualhunt

Heb je Saint Patrick’s Day gevierd in een van deze pubs in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter