blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Zondag is de nieuwe zaterdag in Barcelona

Geschreven door Maisa

Ben je het zat om de zondagen alleen maar aan die wereldberoemde kater te besteden en te vrezen voor de aankomende werkweek? Of ben je simpelweg opzoek naar een nieuwe en orginele tijdsbesteding voor jouw mooie zondagen. Als dat zo is dan hebben wij van ShBarcelona goed nieuws voor jou; zondag is de nieuwe zaterdag.

Gerelateerd artikel: Twee opkomende festivals in Barcelona: TUDANZAS en ACTION!

Ecstatic dance Barcelona

DJ

Foto via Pixabay

Ecstatic Dance werd gestart in Hawai in 2000 door Max Fathom, geïnspireerd op Gabrielle Roth’s 5 Ritmes en het Burning Man festival. In middels is Ecstatic dance niet alleen in verschillende steden van de Verenigde staten te vinden, maar ook in Europa zoals: London, Berlijn, Barcelona, Amsterdam en Madrid.

Ecstatic dance is het juiste antwoord, indien je zin hebt om lekker te dansen op blote voeten, één te worden met de muziek en de mensen om je heen, zonder alcohol en woorden. Het is een non-verbale reis naar openheid en expressie, door middel van dans en beweging. De muziek is erg gevarieerd qua ritmes en qua genres, zodat er voor iedereen wat is. Ecstatic Dance Barcelona kan je iedere zondag vinden in de Institut de teatre, Plaça de Margarida Xirgu. De entree is 12 euro. Het is vooral belangrijk om hele comfortabele kleding mee te brengen.

Ven Tù

Ven Tù begon een aantal jaren terug met de slogan niet alles wat cool is gebeurt s’nachts en organiserende verschillende culturele muzikale evenementen altijd op zondag vroeg in de middag. Ven Tú is een evenement, dat live muziek en Dj ́s evenementen met de traditionele zondags vermout combineert. Tegenwoordig beginnen de evenementen iets later om 16.00, maar de zondag vermout spirit zit er nog steeds in. Alhoewel men natuurlijk vrij is om de drankjes naar zijn eigenkeuze te bestellen. Ven Tú is nomade, maar normaal gesproken reist het tussen de Apolo, City Hall en Sala Barts en de muziek zelf reist ook tussen verschillende genres zoals elektronisch muziek, Indiepop, Rock, Dancehall, Flamenco etc. Dus heb je zondag nog even zin om lekker te genieten en te swingen dan kan Ven Tú jouw antwoord zijn.

Gerelateerd artikel: Bioscoop in de buitenlucht

We Funk jam sesión!

Trompetista Marula Madrid

Foto via Pixabay

Natuurlijk kunnen we de funky zondagavond jam sessie van Marula Café Barcelona niet vergeten de Sugar Drops Band een combinatie van muzikanten van hoge kwaliteit en een charismatische , zeer talentvolle leadzangers, Desiree Diouf die tegelijkertijd de perfecte entertain/gast vrouw is, vullen de zondagavond met Soul, R&b and funky klanken. Het is een jam, dus iedereen; muzikanten en zangers zijn welkom om het podium te betreden. Ieder artiest voegt een nieuwe klank aan de avond toe. Het is belangrijk om te weten voor iedereen die liever alleen als publiek aanwezig is, dat de sfeer tussen het mede publiek net zo inspirerend en verwarmend is als op het podium. De jamsessie duurt van elf uur tot één uur s nacht en als je daarna nog zin hebt om meer te dansen dan draait DJ Timber nog, soul funk en R&B die tot vijf uur `s nachts. Ben je ooit eens in Madrid op zondagavond en wil je daar een Marula Jamsessie mee maken dan kan je zo terecht bij de jamsessie van Marula café Madrid; Roots jamsession.

Hoe besteed jij je zondagen in Barcelona? Heb je nog originele tips?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter