blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Een terrasje pakken in Barcelona

close-up van terras
Geschreven door Daniella

Iets wat Barcelonezen fantastisch vinden om te doen is een terrasje pakken. ‘Terracear’ (een terrasje pakken) betekent genieten van de overheerlijke gastronomie in de Catalaanse hoofdstad door van terras naar terras te gaan.

Het terras opzoeken is met het fantastische mediterrane klimaat in een van de mooiste steden van Europa altijd een goed idee.

  • seizoenshuur barcelona

 

Als je ook graag een terrasje pakt, heb je in Barcelona voldoende terrassen om uit te kiezen. En wil je graag genieten van een terras én de uitstekende mediterrane gastronomie van de Catalaanse hoofdstad, lees dan vooral dit artikel van ShBarcelona.

We hebben een speciale route langs geweldige terrassen voor je uitgezet. Wie gaat er mee?

Terrasjesroute in Barcelona

Hotel Jazz

Onze route langs diverse terrassen in Barcelona begint in het centrum van de stad, namelijk bij Hotel Jazz, vlakbij de Ramblas.

Het ligt dicht bij het centrum en op een steenworp afstand van karakteristieke plekken in Barcelona, zoals Plaça Catalunya, Las Ramblas en Passeig de Gracia.

salade met garnalen

Foto via Pixabay

In Hotel Jazz vind je de Jazz Bar op de eerste verdieping. Hier kun je rustig een aantal zakelijke afspraken voorbereiden of afhandelen, want het heeft gratis Wi-Fi en een Business Center met 2 computers voor persoonlijk gebruik.

Je kunt hier – terwijl je in de buurt van het centrum van de Catalaanse hoofdstad bent – ook een informele bijeenkomst of een sollicitatiegesprek houden. ’s Middags na je werk kun je er met vrienden afspreken.

De bar heeft een kosmopolitische en chique uitstraling. Ze serveren heerlijke tapas en er is een uitgebreide cocktailkaart met – zoals de naam van de bar al voorspelt – uitstekende jazzmuziek op de achtergrond.

Boek een paar maanden accommodatie in Barcelona

The Terrace

De tweede stop langs deze speciale terrasjesroute is op het terras van The Terrace, dat in Hotel Juan Carlos I in Barcelona ligt. The Terrace, met een landelijk-chique sfeer, kijkt uit op de tuin en het zwembad van het hotel. 

heerlijke belegde boterhammen

Foto via Pixabay

Je kunt hier genieten van allerlei soorten verfrissende drankjes, salades en diverse voorgerechten, maar ook vlees en vis van de gril. Het is een ideale plek om samen met vrienden te genieten van een lunch of diner.

Het is ook een rustige plek, want het ligt ver weg van alle drukte en dat werkt heerlijk ontspannend.

Gerelateerd artikel: De beste terrasjes met prachtig uitzicht op Barcelona

Barceló Raval

De derde en laatste halte langs onze terrasjesroute is het terras van Barceló Raval, opnieuw gelegen in het centrum van Barcelona en wel in de wijk Ciutat Vella. Deze plek biedt een heel bijzondere vorm van ontbijt en brunch aan, namelijk B-LikEat.

B-LikEat is een ontbijtbuffet, waarbij alle producten biologisch en seizoensgebonden zijn. In alle hotels van de Barceló-keten kun je genieten van voortreffelijke buffetten met lokale gerechten en hotel Barceló Raval is hierop geen uitzondering.

ontbijt of lunch met diverse verse producten

Foto via Pixabay

De echte foodie belandt hier in het paradijs, want het buffet bevat onder andere:

  • biologisch zuurdesembrood
  • oliën van eerste persing
  • verse en aromatische kruiden
  • heerlijke vruchtenjam
  • natuurlijke siroop
  • trendy toevoegingen, zoals chiazaad, bijenpollen en spirulina

Dit werelds buffet voor ontbijt of brunch zal deze maaltijd het belangrijkste deel van je dag maken.

Maandelijks huren in Barcelona

Ga jij wel eens een terras pakken in Barcelona? Welke is je favoriet?
Deel terrasjes die volgens jou ook de moeite waard zijn!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter