blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

CosmoCaixa – een reis door het universum van de wetenschap

Geschreven door Maisa

De CosmoCaixa is een natuurhistorisch en  wetenschappelijk museum dat 12 jaar geleden werd geopend. Het is meest gerenommeerde wetenschappelijke musea in Europa  en éen van de  grootste musea in Barcelona en heel Spanje. ShBarcelona neemt je in dit artikel mee in de wereld van de wetenschap.

Gerelateerd artikel: De kunst van chocolade – Museu de la Xocolata

Voor jong en oud

Foto via Visualhunt

Een dag in de CosmoCaixa is zoals een reis door het universum van de wetenschap. CosmoCaixa is voor jong en oud. Voor de jongeren is het vooral een geweldige kans om op een ludieke en inspirerende manier met wiskundige, chemische, geologische themas in aanraking te komen. Themas die normaal op school best wel saai kunnen zijn, maar in de CaixaCosmo naar een andere dimensie worden verplaatst ook dankzij de vele natuurkundige experimenten die er gedaan kunnen worden. Voor ouderen is het ook een geweldige kans om zich meer te kunnen verdiepen in deze oneindige wereld van kennis en ontdekkingen.

Ruimtes

Photo credit: Turol Jones, via Visualhunt.com / CC BY-NC-ND

Foto via Visualhunt

Er zijn verscheidende ruimtes de in verschillende onderwerpen zijn ingedeeld in het museum zoals, planeten, wetenschappelijke experimenten, de geschiedenis van de evolutie van leven op Aarde. Ook worden er exposities conferenties, workshops, projecties en voorstellingen gehouden, die natuurlijk allemaal met de wetenschap te maken hebben.

Één van de meest spectaculaire ervaring van de CosmoCaixa is de ondergelopen regenwoud waar er 30 meter hoge bomen, andere plantensoorten en sommige dieren zoals piranha’s, krokodillen van het Amazone-gebied te zien allemaal gebaseerd op het ecosysteem van Brazilië waar een speciale team naart vertrok om het te bestuderen. Ook kan je simpelweg je ogen uit kijken in het Planetarium waar je kan reizen door ruimte en tijd. Wil je even bijkomen van alle informatie dan kan je zo het buiten terrein op waar je lekker kan picknicken. Maar natuurlijk zo de CosmoCaixa niet de cosmoCaixa zijn als er op het buiten terrein niets wetenschappelijks te doen zou zijn, dus voor degene die nog niet genoeg hebben gehad zijn daar nog meer fysieke experimenten te vinden, waarvan je kan leren en genieten.

Gerelateerd artikel: De meest onbekende musea van Barcelona

Architectuur

Photo credit: Jordi Payà Canals via VisualHunt.com / CC BY-ND

Foto via Visualhunt

De Cosmocaixa was vroeger het Museum de la Ciència de Barcelona en is gevestigd in adembenemend gebouw dat geinspireerd is op de modernistische architectuur. Het gebouw werd ontworpen en gebouwd tussen 1904 en 1909 door Josep Domènech i Estapà. In 2004 werd het gebouw gerenoveerd en omgedoopt in de CosmoCaixa.

Overige informatie

De CosmoCaixa is gemakkelijk te bereiken met de Ferrocarrils (FGC-treinen) naar Av. Tibidabo station en daarna moet je overstappen op de Tramvia Blau of de bus 196. Voor kinderen tot en met 16 jaar oud is het entree gratis en voor volwassenen vanaf €4,- .

Ben jij al naar CosmoCaixa geweest? Wat vond je er leuk of leerzaam?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter