blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona met kinderen

Weer terug naar school

Geschreven door Daniella

Wanneer de zomer op zijn eind is en het nieuwe schooljaar weer bijna van start gaat, bereid je je voor op het nieuwe schooljaar door spullen te verzamelen die je kinderen nodig hebben.  Schoolboeken, uniformen, schoolbenodigdheden… er zijn zoveel zaken waar je aan moet denken. Weer terug naar school gaan na de zomervakantie is altijd spannend (zowel voor de kinderen als voor de volwassenen) en het kan lastig zijn als je als ouder niet weet waar je moet zijn voor schoolspullen. Dat is het al helemaal als je nieuw bent in de stad. Barcelona heeft vele warenhuizen en speciaalzaken voor schoolbenodigdheden, zoals schoolboeken, uniformen en sportkleding voor verschillende buitenschoolse sportactiviteiten. Vandaag praat ShBarcelona je bij over terug naar school gaan, alles wat je daarbij nodig hebt en vooral waar je dit kan vinden.

Gerelateerd artikel: Zomerworkshops voor kinderen

Items voor de start van een nieuw schooljaar

Foto via Pixabay

In september beginnen na een lange zomer en volop activiteiten met de kinderen de scholen weer. En bij een nieuwe start horen ook de uitgaven aan kleding, uniformen, boeken en schoolbenodigdheden. Sommige dingen kunnen worden gerecycled via broers, zussen of de vrijgevigheid van een vriend of familielid. Maar soms is dat niet mogelijk, omdat ze op school iets anders vragen of je eigen kinderen zo hun eigen wensen hebben. Met betrekking tot uniformen en sportkleding, raden we drie winkels aan waar je deze producten makkelijk kunt vinden. Aan de ene kant is er winkelcentrum El Corte Ingles met diverse vestigingen in de stad. Zij zijn een grote leverancier van uniformen  aan de vele hogescholen en scholen in de stad. Omdat het een winkelcentrum is, zijn hier ook de officiële leerboeken van elk opleidingscentrum te verkrijgen en natuurlijk andere schoolbenodigdheden. Voor de website klik je hier.

Gerelateerd artikel: Kosten van kinderdagverblijven in Barcelona

Foto via Pixabay

Als je weinig tijd hebt en liever online wilt winkelen, kun je een kijkje nemen op Uniformes de Colegio, een online winkel met de officiële uniformen van een aantal van de colleges en scholen in Barcelona, ​​evenals rugzakken, koffers, schoenen, accessoires of pyjamas. Een ander warenhuis dat ook schoolbenodigdheden en -uniformen, evenals  de officiële schoolboeken heeft, is Carrefour. Deze winkels, die ook te vinden zijn in verschillende delen van de stad Barcelona, hebben algemene schooluniformen, jassen, schoenen, sokken en maillots. Je kunt online de prijzen en de kwaliteit bekijken en aanbiedingen vergelijken. Een van de toonaangevende winkels in Barcelona voor schoolbenodigdheden, boeken en andere zaken is Abacus. Abacus is een coöperatie die aantrekkelijke kortingen geeft op hun producten en ze hebben ook boeken en kantoorbenodigdheden in het assortiment.  Er zijn verschillende vestigingen van Abacus in Barcelona en je kunt hun website hier bekijken.

Bij welke winkel in Barcelona ga jij schoolspullen halen voor je kinderen? 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter