blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Waarom in Badalona wonen?

in badalona wonen
Geschreven door Daniella

Veel mensen willen in Badalona wonen – of overwegen dit te doen – als ze een locatie in de provincie Barcelona zoeken om naartoe te verhuizen. Badalona is een stad vol mogelijkheden en je zit nog steeds heel dicht bij de hoofdstad. Dat maakt dat Badalona als woonlocatie zeker niet over het hoofd gezien mag worden als je iets betaalbaars zoekt.

Als je je in bovenstaande situatie herkent, bespreken we hieronder de voordelen van een tijdelijk huurappartement of woning voor maximaal 11 maanden in Badalona. Ook nemen we je mee op een toer door de stad. Je ontdekt een aantal leuke plekjes waar je zeker geregeld zult komen wanneer je naar Badalona verhuist.

Voordelen van in Badalona wonen

Een betaalbare stad

Zoals we hiervoor al aangaven, is Badalona een stuk goedkoper dan Barcelona. Dat betekent dat je voor minder geld een betere huurwoning kunt vinden. Ook is de IBI (de Spaanse OZB) in Badalona een stuk lager en daarmee bespaar je dus op de belasting die je moet betalen.

Rambla van Badalona

Rambla van Badalona

Rust en vrede

Ondanks dat Barcelona wel dichtbij Badalona ligt, heb je er voldoende afstand van om geen overlast te hebben van het verkeer of de herrie die er ’s nachts kan zijn. Deels ligt dit aan het feit dat de wijken in Badalona minder druk bevolkt zijn. Hierdoor is de kwaliteit van leven in Badalona voor de inwoners in ieder geval een stuk beter.

Voorzieningen zoals in de grote stad

Badalona heeft wel dezelfde voorzieningen – zowel gemeentelijk als particuliere bedrijven – en vaak zijn dezen van hogere kwaliteit. Ook zijn er vele tuinen en parken waar je lekker buiten je tijd kunt doorbrengen. Sommige buurten waren wijken waar de pers tijdens de Olympische Spelen van 1992 verbleef en hierdoor zijn ze blijven groeien. Zowel de winkels als woonwijken zijn van goed niveau. En als je iets uit de grote stad mist, woon je er nog altijd heel erg dichtbij.

Gerelateerd artikel: De beste stranden van de Maresme

Toegang tot geweldige stranden

Er is maar liefst meer dan 3,5 kilometer strand aan de Middellandse Zee waar je in Badalona van kunt genieten. Het is dus de perfecte plek om je zomer in alle rust door te kunnen brengen. Daarnaast zie je volop zeeleven dat dicht bij de kust komt en in ondiepe wateren verschijnt.

strand van badalona

Strand van Badalona

Goede verbinding met nabij gelegen Barcelona

Zoals we al een aantal keren hebben aangegeven, is een van de grootste voordelen van in Badalona wonen dat het echt op een steenworp afstand van Barcelona ligt. Het neemt bijvoorbeeld maar een half uurtje van je tijd in beslag om naar de Sagrada Familia te reizen. De verbindingen met de metro en bus zijn top. Ze rijden zeer regelmatig naar alle hoeken van de stad. Ook rijdt er een tram tussen Badalona en Barcelona.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Badalona

Het Pont del Petroli werd oorspronkelijk gebruikt voor het lossen van olieproducten, maar toen de industrie deze plek eenmaal had verlaten, heeft het een andere, toeristische bestemming gekregen. Momenteel wordt deze plek flink onder handen genomen, omdat een aantal stormen de afgelopen jaren nogal wat schade hebben aangericht. Het wordt uiteindelijk een promenade met uitkijkpunt over zee en Badalona zelf.

Dit is het perfecte plekje om lekker in Badalona te wandelen. Het is een promenade die uitgegroeid is tot een gebied met volop terrasjes en andere activiteiten waar iedereen op zijn eigen manier van kan genieten. Er komen geen auto's en het is daarom een ontmoetingsplek voor velen. Daarnaast is dit de plek die je toegang tot het strand van Badalona geeft.

Te midden van Badalona ligt Plaça de la Vila, het echte stadscentrum en ook het politieke centrum van de stad. De vele wegen vanuit de omgeving die hier samenkomen, maken het de ideale locatie voor het centrum. Hier vind je ook het Gemeentehuis van Badalona, het bekende Cinema Picarol dat vroeger bekend was en andere instanties, zoals de Circol Catolic dat er nu nog steeds zit.

Oorspronkelijk zijn er op deze plek archeologische ontdekkingen gedaan en het museum heeft deze ontdekkingen willen beschermen door er een constructie omheen te bouwen. Nu is het een van de meest waardevolle plekken in Catalonië als het gaat om de oude geschiedenis van de regio. Je vindt hier overblijfselen van de oude Romeinse stad die Baetulo heette en diverse erfgoedstukken die van groot belang zijn.

Het Sant Jeroni de la Murtra klooster is een van de oudste panden in dit gebied en het is aan het begin van de vijftiende eeuw gebouwd in de Sierra de la Marina. Het klooster herbergt een aantal prachtige werken, zoals twee portretten van katholieke vorsten die als beschermheer werden gezien en mogelijk zelfs een portret van Christoffer Columbus.

De faciliteiten voor de Olympische Spelen van 1992 strekten zich helemaal uit tot Badalona. Dit paviljoen is gebouwd voor de basketbalsport. Op dit moment is het echter de thuisbasis voor Joventut de Badalona (voetbal) en het wordt ook gebruikt als concertlocatie.

Een van Badalona's bekendste stranden is Platja de la Botifarreta. Dit komt mede door de Betulo Nautische Club, omdat er op dit strand een heel gamma aan wateractiviteiten georganiseerd wordt. Half augustus vindt hier het Fiesta de la Ciudad (stadsfeesten van Badalona) plaats en dan kun je hier diverse voorstellingen en concerten bijwonen.

Zoals je hebt kunnen lezen in bovenstaand artikel biedt in Badalona wonen een hoop mogelijkheden. Neem contact met ons makelaarsteam op om jouw ideale tijdelijke woonruimte te vinden en laat Badalona daarbij zeker niet links liggen.

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter