blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Activiteiten voor een heerlijke nazomer in Barcelona

sterrenhemel
Geschreven door Daniella

Hoewel de herfst al begonnen is, is het weer in Barcelona nog steeds goed genoeg voor allerlei zomerse activiteiten. De stranden liggen nog steeds vol met mensen, vooral in het weekend, en ook de terrasjes zijn nog druk bezet. Er is nog van alles te ondernemen in de buitenlucht.

De herfst is een heerlijk seizoen en volgens meteorologen zullen we meer veroño krijgen, een mix van verano (zomer) en otoño (herfst). Daarom zal ShBarcelona in dit artikel een aantal ideetjes verklappen waarmee je op een prima manier afscheid kunt nemen van de zomer en die veroño kunt verwelkomen.

Gerelateerd artikel: Bezoek deze musea in Barcelona in de zomer

Neem afscheid van de zomer met deze activiteiten

Candlelight Santa Maria del Pi

viool van dichtbij

Foto via Pixabay

Beleef een unieke ervaring bij kaarslicht tijdens een exclusief concert van het Valencia Quartet.

Dit ensemble brengt op een spectaculaire locatie de beroemdste klassieke muziek ter wereld ten tonele. Zo wordt er muziek van onder andere Mozart en Bach ten gehore gebracht.

Beleef dit magische moment tussen 7 september en 19 oktober. Het start om 21:30 uur en duurt 75 minuten.

Oktoberfest 2019

De achtste editie van het Oktoberfest van Barcelona vindt van 3 tot en met 13 oktober plaats op het plein van de Fira de Barcelona.

Het is een traditioneel Beiers bierfestijn en je kunt hier speciale bieren proberen, zoals de Paulaner die speciaal voor het originele Oktoberfeest in München is gemaakt. Daarnaast zijn er typisch Duitse gerechten, zoals worst, pretzels, aardappelsalade of Eisbein te proeven.

Dineren onder de sterren

Het Diner onder de Sterren (Cena con las Estrellas) vindt plaats bij het Fabra Observatorium en je kunt hier genieten van een unieke, gastronomische ervaring. Het combineert wetenschappelijke astronomische kennis, een observatie en een heerlijk diner, geserveerd op een van Barcelona’s meest unieke locaties.

De avond begint met een diner, waarbij je een prachtig uitzicht op Barcelona als achtergrond hebt. Daarna krijg je sterrenkundige informatie, gevolgd door een bezoek aan het museum en als laatste kun je de sterren en een groot deel van het zonnestelsel observeren door middel van een telescoop uit 1904 (een van de grootste en oudste telescopen in Europa, die nog steeds in bedrijf is).

Gerelateerd artikel: Zomerse activiteiten in Barcelona

On the garage

vintage schoenen, kleding en bril

Foto via Pixabay

On the garage is een festival met tweedehands kleding en andere tweedehands producten. Er zijn meer dan 100 exposanten en ambachtslieden en je kunt er vintage kleding, verzamelobjecten en andere rariteiten vinden. Dat is heerlijk snuffelen.

De toegang is gratis en voor niets en het festival duurt van 11:00 tot 19:00 uur. De volgende edities van On the garage zijn op 29 september en 6 oktober 2019.

Free Friday Night in het Egyptisch museum

Het Egyptisch Museum in Barcelona herhaalt voor het tweede jaar haar ‘Free Friday Night‘ evenement. Het museum zal dan haar deuren openen tussen 19 en 24 uur.

Bezoekers kunnen zowel de permanente collectie (van meer dan 1200 stukken), als de tentoonstelling ‘Toetanchamon, de geschiedenis van een ontdekking‘ bezichtigen.

Overdag zijn er in het museum ook verschillende activiteiten gepland. Zo zijn er bijvoorbeeld workshops over hiërogliefen en mummificatie. Free Friday Night vindt plaats op 4 oktober 2019.

Wat vind jij leuk om tijdens een mooie nazomer in Barcelona te doen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter