blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

Bezoek deze musea in Barcelona in de zomer

MNAC Nationaal Kunstmuseum Catalonie
Geschreven door Daniella

Barcelona heeft volop interessante musea, maar sommigen kun je beter in de zomer bezoeken. Vanuit je comfortabele vakantieappartement ontdek je diverse historische, beroemde, maar ook onbekende en zelfs verbazingwekkende musea. En de zomerperiode is misschien wel de beste tijd om naar een museum te gaan.

In dit artikel van ShBarcelona vertellen we je graag meer over een aantal locaties in Barcelona, waar je met veel plezier interessante ontdekkingen zult doen.

Gerelateerd artikel: De meest onbekende musea van Barcelona

Ontdek deze zomer de meest interessante musea van Barcelona

Hieronder geven we je enkele voorbeelden van diverse karakteristieke musea, die je deze zomer in de Catalaanse hoofdstad kunt bezoeken. Neem er zeker een kijkje!

Museo de la Música

historisch muziek document museum

Foto via Pixabay

Dit museum is elke zondag van het jaar waarin het museum geopend is vanaf 15 uur gratis te bezoeken. Je vindt hier een grote hoeveelheid instrumenten en muziekdocumenten, die van grote waarde zijn. Het is zelfs een van de meest bezochte musea in Barcelona. De permanente tentoonstelling in het museum laat je meer dan 500 instrumenten uit verschillende jaren en culturen zien. Het is gevestigd in L’Auditori.
Adres: Carrer Lepant 150

Metro: Marina, Glòries (L1) en Monumental (L2)

Museo Frederic Marès

Toegang tot het Frederic Marès museum is gratis op elke eerste zondag van de maand (tussen 11 en 20 uur) en op zondagmiddag (vanaf 15 uur). Het museum ligt naast de kathedraal. Het herbergt de hoofdcollectie van de Spaanse beeldhouwkunst die stamt uit de twaalfde tot de negentiende eeuw.  Het museum beslaat een groot deel van het Palacio Real Mayor en hier woonden in de middeleeuwen de graven van Barcelona en de koningen van de Catalaanse Kroon van Aragon.
Adres: Plaça Sant Iu 5

Metro: Lijn 4 (Jaume I) / Lijn 3 (Liceo)

CosmoCaixa

Dit museum is gratis wanneer je klant bij de CaixaBank bent. CosmoCaixa is een wetenschapsmuseum waar je permanente en tijdelijke tentoonstellingen kunt observeren. Onder de permanente tentoonstellingen bevinden zich Toca toca! (Raak aan!), het ondergelopen tropische bos en de geologische muur. Het is een ideaal museum om er met je kinderen naar toe te gaan.
Adres: Carrer d’ Isaac Newton 26

FGC: halte Avinguda Tibidabo

Gerelateerd artikel: Ontdek de musea van Barcelona tijdens de Museumnacht

Museo de Arqueología de Cataluña

elementen archeologisch museum

Foto via Pixabay

In het Archeologisch museum van Catalonië in Barcelona kun je een bezoek brengen aan een grote selectie archeologische elementen en documenten, die een chronologische periode vanaf de prehistorie tot aan de Middeleeuwen bestrijken. Het bezoeken van dit museum is essentieel, wanneer je je in de geschiedenis en evolutie van de Catalaanse beschaving wilt verdiepen.
Adres: Passeig de Santa Madrona 39-41 Parc de Montjuïc

Metro: L1 (Espanya) en L3 (Espanya en Poble Sec)

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië is gratis toegankelijk op zaterdag vanaf 15 uur en elke eerste zondag van de maand. Het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië is een van de beroemdste musea in de stad en het ligt in het Parc de Montjuïc, in de buurt van Plaça España. El Palacio Nacional (Het Nationaal Paleis) werd ingehuldigd voor de internationale tentoonstelling van 1929 en in dit pand is dit prachtige museum gehuisvest. Je kunt hier allerlei verschillende soorten kunst bekijken.

In het museum tref je beeldhouwwerken, schilderijen, kunstvoorwerpen, gravures, tekeningen, fotografie, posters en zelfs munten aan. De Catalaanse kunstcollectie stamt uit de periode van de Romantiek tot het midden van de 20e eeuw.
Adres: Palau Nacional, Parc de Montjuïc (geen huisnummer)

Metro: L1, L3 en L8 (España) en FGC.

Naar welk museum wil je het liefst?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter