blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

Flamenco festival in Barcelona

Geschreven door Daniella

Flamenco is een van de muzikale genres met de meeste toewijding. Het is een uiting van kunst, emoties en technieken. Het is spectaculair en zit diep geworteld in de Spaanse cultuur. Dit muzikale genre – van origine uit Andalusië – vormt een attractie voor toeristen uit verschillende landen en dit is grotendeels te wijten aan de immense magie van het overbrengen van deze muzikale show (ook wel bekend als duende). In Barcelona is er een festival genaamd Ciutat Flamenco en dit maakt Barcelona – voor heel even dan – de hoofdstad van de flamenco. Vandaag zal ShBarcelona je meer vertellen over dit festival.

Gerelateerd artikel: De magische fontein van Montjuïc

Ontdek Ciutat Flamenco, het flamencofestival in de Catalaanse hoofdstad

Foto door Norm Walsh via Visualhunt

Barcelona is de sleutel geweest in de evolutie van de flamenco, hoewel er veel mensen zijn dit niet weten. In Barcelona hebben belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden, die de geschiedenis van de flamenco hebben beïnvloed. Dit heeft ertoe geleid dat de Catalaanse hoofdstad dé plek is om te kunnen genieten van de beste flamenco kunstenaars. Ook zijn hier enkele grote sterren geboren met betrekking tot zang- en dansoptredens. Het hele jaar door biedt Barcelona een verscheidenheid aan shows met betrekking tot de flamenco. Het is een van de wereldsteden waar de meeste evenementen van dit muzikale genre worden georganiseerd. Ciutat Flamenco viert haar zesentwintigste verjaardag tijdens deze editie en het wordt gegarandeerd een evenement dat de wortels van dit genre – in een stad met creativiteit en innovatie voor deze muziekstijl – goed tot zijn recht zal laten komen. Om deze reden is Ciutat Flamenco uitgegroeid tot een groot podium voor de beste kunstenaars en een van de beste flamenco evenementen in heel Spanje. Er wordt geïnnoveerd en er worden telkens weer nieuwe shows gecreëerd, dit tot grote vreugde van trouwe toeschouwers. In 2019 wordt ook de 40e verjaardag van Taller Músics gevierd en een van de activiteiten tijdens Ciutat Flamenco is een uiteenzetting over de oorsprong van flamenco, over de kunst van de flamenco op zich en de pedagogiek erachter tijdens een congres. Tijdens dit festival wordt de kennis over deze kunst dus ondersteund en verder verspreid.

Foto via Visualhunt

Dit jaar heeft Ciutat Flamenco een absoluut spectaculair programma. Je kunt diverse artiesten zien, zoals Chicuelo op 16 mei om 21 uur in Luz de Gas, Antonio Lizana op 17 mei om 21 uur in Luz de Gas, Rocío Márquez op 18 mei om 21 uur in l’Auditori, Pepe Martinez op 23 mei om 21 uur in Luz de Gas, Luis Vidal en Iberiana op 24 mei om 21 uur in l’Auditori, Tablao de Músics op 25 mei tussen 18 en 20 uur in de Taller Músics, Antonio Re, op 29 mei om 21 uur in Luz de Gas, María Terremoto op 30 mei om 21 uur in Luz de Gas en Bailaoras & La Chana op 31 mei om 21 uur in de zaal van Barts. Je kunt tickets rechtstreeks op de website kopen en genieten van de shows die per ruimte worden uitgevoerd. Als je een liefhebber van flamenco bent en je bent toevallig in Barcelona in deze periode, dan ​​mag je de Ciutat Flamenco in Barcelona zeker niet missen.

*Foto door Tim Dennell via Visualhunt

Heb je dit festival al eens bezocht? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter