blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Ontdek de Aprilfeesten in Barcelona

Geschreven door Daniella

De Andalusische cultuur heeft een sterke oorsprong in Catalonië en in Barcelona in het bijzonder. Veel Andalusiërs emigreerden in de tweede helft van de twintigste eeuw naar Barcelona, waardoor beide culturen samen zijn gesmolten. Belangrijke evenementen met betrekking tot Andalusische folklore worden dan ook nog steeds in verschillende delen van de Catalaanse autonome gemeenschap georganiseerd. Een van deze evenementen zijn de Aprilfeesten van Sevilla, een van de belangrijkste feesten in de Andalusische gemeenschap, waar elk jaar duizenden mensen naartoe gaan. Vandaag gaat ShBarcelona wat dieper in op de Aprilfeesten, die ook dit jaar weer plaatsvinden in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Catalaanse dorpsfeesten in augustus

Feria de Abril, de Andalusische cultuur weerspiegeld in Barcelona

Foto via Pixabay

De Aprilfeesten zijn een van de meest bekende Andalusische feesten. In de stad Sevilla wordt elk jaar een show van Andalusische muziek en folklore gehouden in de Real de la Feria. Tijdens deze feesten worden een groot aantal stands ingericht, waar typische gerechten en drankjes worden geserveerd, naar muziek wordt geluisterd en in de meeste gevallen live wordt gedanst en gezongen. Bezoekers komen meestal gekleed in typische Andalusische klederdracht en je kunt ruiters te paard en rijtuigen zien. Alles is versierd met lichtjes, lantaarns en bollen van verschillende kleuren. Ongeveer een half miljoen mensen trekken naar de feesten in Sevilla en het wordt meestal twee weken na Pasen gevierd. Het is ongetwijfeld een van de meest levendige en populaire feesten van het land, waar traditie, muziek en plezier de boventoon voeren. En dit heeft ongetwijfeld te maken met de open en opgewekte aard van de Andalusiërs. Deze unieke gebeurtenis vindt op diverse plekken in het land waar de Andalusiërs in grote aantallen naartoe zijn gemigreerd plaats, net zoals het geval is bij Barcelona.

Foto via Pixabay

Barcelona is een stad die mensen uit heel Spanje verwelkomt en dit heeft ervoor gezorgd dat velen – vanwege verschillende redenen – hier naartoe zijn geëmigreerd. Hierdoor zijn mensen uit de Extremadura, Galicië, Aragon of Andalusië massaal naar Barcelona gekomen en met hen, hebben ze hun tradities en cultuur meegebracht. Hierdoor is het niet verwonderlijk dat een dergelijk belangrijk evenement ook in de Catalaanse hoofdstad wordt georganiseerd, met als doel een ​​stukje van hun oorspronkelijke land naar hun nieuwe thuis te brengen. Daarom organiseren de gemeente van Barcelona en de federatie van Andalusische entiteiten in Catalonië de 48e editie van de Aprilfeesten in Barcelona. De locatie waar het allemaal plaatsvindt is het Parc del Fórum, gelegen aan de Plaza del Fórum 1. Elk jaar wordt hier een stukje van het oorspronkelijke Sevilla in het klein nagebootst, met kramen, muziek, eten, drinken, dansen en vooral heel veel plezier. Het is ongetwijfeld een van de meest uitbundige en kleurrijke feesten van Barcelona, soms een beetje te vergelijken met een kermis, maar dan ​​met Andalusische invloeden. Als je de Aprilfeesten nog nooit hebt bezocht, raden we je aan dit jaar een kijkje te gaan nemen. Dit kan van 26 april tot en met 4 mei 2019.

Heb je de Aprilfeesten in Barcelona al eens bezocht? Wat vond je er toen van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter