blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Ontdek de musea van Barcelona tijdens de Museumnacht

Geschreven door Daniella

Musea zijn een van de meest bezochte culturele gebouwen ter wereld. Er zijn musea in alle soorten en maten en voor ieders smaak. Sommigen zijn duur en een aantal is gratis. Anderen zijn weer controversieel of beroemd in binnen- en buitenland. Musea zijn de beste plekken om nieuwe kennis of inspiratie op te doen en dat maakt een museumbezoek een verrijkende activiteit. In Barcelona vind je veel musea, waarvan sommigen elk jaar door meer dan duizenden mensen worden bezocht. Eén nacht per jaar bloeit de cultuur in Barcelona op en dat is met ​​de Nacht van het Museum. Je kunt dan een aantal musea in de Catalaanse hoofdstad buiten de gebruikelijke openingstijden bezoeken. Vandaag vertelt ShBarcelona je dan ook graag meer over de Museumnacht in Barcelona.

Gerelateerd artikel: De meest onbekende musea van Barcelona

Geniet met een speciaal nachtbezoek van de musea in Barcelona

Foto door wallyg via Visualhunt

Op 18 mei 2019 kun je vanaf 21 uur ‘s avonds tot 1 uur ‘s nachts verschillende musea in Barcelona bezoeken. Maar verrassingen zijn er ook tijdens de openingstijden. Het gaat namelijk om de viering van cultuur in zijn algemeenheid, om de tentoonstellingen van kunst en geschiedenis dichter bij diegenen te brengen, die gewoonlijk geen musea bezoeken. Daarom zijn de activiteiten niet beperkt tot het bezoeken van het museum alleen, er valt nog veel meer te beleven. Van shows en concerten, tot workshops en rondleidingen… Het is een nacht om te leren, plezier te hebben en musea door andere ogen te leren zien. Alle extra activiteiten zijn ontwikkeld voor alle doelgroepen. Zowel volwassenen als kinderen kunnen er van genieten en het zal elke aanwezige verrijken met nieuwe kennis. Deze speciale dag wordt georganiseerd op de Internationale Dag van de Musea en meer dan 4000 Europese musea openen ook ’s nachts hun deuren op deze unieke dag. Je kunt elke avond natuurlijk gaan stappen als je wilt, maar nu kun je je muziek en cocktail verruilen voor een schilderij uit de vijftiende eeuw, of de ruïnes van de Romeinen die zich eeuwen geleden vestigden in Barcino bekijken. Je zult snel ontdekken dat het leven van hen in sommige opzichten veel moderner was, dan dat je denkt.

Gerelateerd artikel: Nachtleven in Barcelona

Foto door San Diego Shooter via Visualhunt

Voor het vierde achtereenvolgende jaar komt deze unieke dag voort uit de samenwerking tussen de Fábricas de Creación en 11 andere stadsmusea. Het heeft geresulteerd in een programma met speciale collecties en activiteiten, met als doel om een andere visie te krijgen op de collecties en het overige materiaal dat beschikbaar is in elk museum. Een leuke bijkomstigheid van deze dag is, dat de toegang tot de musea volledig gratis is. Dit zal veel mensen aanmoedigen om de musea die zich bij dit initiatief hebben aangesloten te bezoeken. Deze nieuwe manier van ​​museumbezoek zal je waarschijnlijk uit je vaste avondritme halen, maar het wordt gegarandeerd een gezellige avond, zeker als je ook bij een van de heerlijke restaurants in de Catalaanse hoofdstad gaat dineren. Je kunt alle informatie met betrekking tot de musea die deelnemen aan dit programma, de activiteiten die plaatsvinden in elk museum en alle andere informatie op de website van La Noche de los Museos 2019 terugvinden. Je zult ontzettend veel plezier beleven en weer iets nieuws leren en dat is precies de reden waarom het team van ShBarcelona je aanraadt om deel te nemen aan dit speciale, culturele evenement.

*Hoofdfoto door GComS via Visualhunt

Heb jij de Museumnacht in Barcelona al eens bezocht? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter