blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

De beste stranden van de Maresme

Geschreven door Daniella

De stranden van Barcelona zijn een van de bekendste attracties van deze Mediterraanse stad. Het gebied dat de stranden van Barcelona beslaat heet ‘La Costa Central’ en tussen deze costa en de Costa Brava vind je de comarca Maresme. Deze regio ligt niet ver van de Catalaanse hoofdstad, maar heeft wel een aantal uitstekende stranden. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over de beste stranden van de Maresme, zodat je kunt genieten van nog meer prachtige stranden en charmante kustplaatsjes wanneer je de hoofdstad van Catalonië komt bezoeken.

Gerelateerd artikel: Naar het strand in Barcelona en omgeving

Geniet net boven Barcelona van de stranden van de Maresme

Foto via Pixabay

De comarca Maresme ligt tussen het kustgebergte en de Middellandse Zee en omvat de gemeenten van Montgat tot aan Malgrat de Mar. Door de nabijheid van de Catalaanse hoofdstad en de goede verbindingen met het openbaar vervoer – dankzij de trein die langs de kust rijdt – is de Maresme de thuisbasis geworden van veel Barcelonezen die hebben besloten om iets rustiger te gaan leven, zonder het contact met de zee te verliezen. Het klimaat is mediterraans, met milde, zachte winters en warme, vochtige zomers. In de herfst en de lente heb je hier de meeste kans op regen. De stranden van de Maresme zijn breed, lang en er is meestal grof zand. Het is ideaal om op dit zand met je handdoek in de zon te liggen, want het is makkelijker te verwijderen dan fijn zand. Het strand is breed genoeg om langs te wandelen, maar eenmaal in het water kunnen er sterke niveauverschillen zijn, waardoor je wel goed moet kunnen zwemmen. Langs de hele kust vind je volop strandbars en restaurants met overheerlijke visgerechten. Het ene plaatsje is nog charmanter dan het andere, met hun promenades en pleintjes die historie laten zien. Het Maresme-gebied heeft een aantal riviertjes en beken die in de zee uitmonden en als het regent kunnen die wel eens voor problemen zorgen. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn als je op zoek gaat naar een parkeerplek. Als ze storm of regen voorspellen niet in de droge beken parkeren.

Gerelateerd artikel: Naaktstranden in Barcelona

Foto via Pixabay

Er zijn talrijke interessante stranden langs de kust van de Maresme, maar in dit artikel willen we er een aantal aanbevelen. De Passeig de los Ingleses, gelegen in de stad Caldes d’Estrac, werd beroemd om de thermale baden en de naam is afkomstig van het aantal Engelse toeristen die – verblind door de schoonheid van de omgeving – besloten om in Caldes te komen wonen. Ze bouwden prachtige huizen, vaak modernistisch of juist in de stijl van de tegenhanger (Noucentisme), maar altijd met Engelse flair en vlak aan zee. Sommige van deze huizen staan er nog steeds. Ze zijn nog niet vervangen door appartementen en dat maakt de promenade dan ook een van de mooisten. En niet onbelangrijk: het strand is er lekker breed. Een ander strand is Playa de las Rocas Blancas, dat tussen de plaatsen Canet en Sant Pol de Mar ligt. Het is een zandstrand, het ligt redelijk afgelegen en heeft geen promenade. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is nauwelijks 300 meter lang. Dit strand mag je niet missen als je naar de Maresme-kust gaat, want het ligt lekker privé en in een rustige omgeving, omringd door alleen maar rotsen en helder water. Als laatste is er nog Playa de Calella, met een aantal baaitjes genaamd Rocapins, La Vinyeta, Cala d’en Pere (nudistenstrand) en Roca Grossa. De baaitjes liggen ten zuiden van de vuurtoren van Calella. Het zand is fijn, hoewel het tussen de baaitjes in ook erg rotsachtig kan zijn.

Ken jij de stranden van de Maresme al? Welke is jouw favoriet?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter