blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Op date in Barcelona

date in Barcelona op carmel
Geschreven door Emelie

Afspraakjes komen, net als mensen, in alle verschillende soorten en maten en ze kunnen heel spannend en intrigerend zijn. Als je een leuke date wil organiseren, ben je in het romantische Barcelona aan het juiste adres.

Of je nu een nieuwe student of professional bent die graag wil imponeren, een hopeloze romanticus op zoek naar ware liefde of een pas getrouwd koppel dat de perfecte huwelijksreis zoekt; Barcelona heeft voor ieder wat wils.

Of misschien plan je een romantisch uitje en ben je op zoek naar een idyllisch appartement; het kan allemaal. Barcelona heeft heel wat te bieden: van wild en extravagant uitgaansleven tot romantische etentjes. Barcelona is een van de meest romantische steden in Europa en de lijst van romantische activiteiten is eindeloos.

In deze stad der liefde vind je altijd wel charmante cafeetjes, gerenommeerde restaurants en karaktervolle bars op wandelafstand. ShBarcelona vertelt je graag meer.

Gerelateerd artikel: Een romantische massage voor twee

Romantische plekjes voor een date

Bars

bar jardin

Foto via Pixabay

In elke buurt in Barcelona zijn er verschillende leuke plekjes die voor de juiste sfeer zorgen voor elk soort date. Hier volgen enkele van de honderden date ideetjes in Barcelona.

De Barrio Gótic is een wijk die barst van leuke bars en restaurants voor romantische dates.

Ga je voor de authentieke Catalaanse ervaring in het typisch Catalaanse restaurant L’antic Bocoi del Gotic, voor unieke cocktails in de Venetiaanse cocktailbar Sub Rosa, of toch liever voor een drankje in de atmosferische daktuinen van Bar Jardin? De keuze is geheel aan jou.

Ook de wijk El Born blinkt uit in zijn grote aanbod aan gezellige bars en eetgelegenheden. Hier vind je onder andere de Rubi Bar, een hippe, in rood licht badende gin bar; restaurant El Pla met zijn intieme belichting en informele maar elegante decor; en La Fianna, dat gelegen tussen kleine kronkelstraatjes een van Barcelona’s favoriete restaurants voor een eerste date is.

Als je wat dieper de wijk El Raval in duikt, vind je Negroni Bar, een modern en elegant ingeklede bar die uitgebaat wordt door dezelfde eigenaar, maar met een heel ander concept.

Als je een tijdje met de cocktailmixer over je voorkeuren praat, dan krijg je een fantastische cocktail voorgeschoteld, helemaal aangepast aan je eigen smaak. Voor mij was dat een klassieke Italiaanse negroni, maar de gin werd vervangen door whisky en er werd een koffie infusie toegevoegd. Verrukkelijk…

Romantische uitjes

picknick met stel

Foto via Pixabay

Een geslaagde date houdt veel meer in dan gewoon eten en drinken in een goed restaurant. Ook het mooie weer in Barcelona zal je uit de bars en restaurants weglokken. De meest romantische plekjes in Barcelona zijn daarom niet de meest dure restaurants, integendeel; wat dacht je vaneen romantische picknick in het park?

Als je op zoek bent naar een mix van entertainment, cultuur en romantiek, neem je date dan eens naar een flamenco dansshow of koop een ticketje voor een theatershow in een van de vele populaire theaters.

Gerelateerd artikel: Romantisch dineren in Barcelona

Restaurants

romantisch diner

Foto via Pixabay

Deel een heerlijk diner met een speciaal iemand in de Sant Cervasi wijk; of het nu de mediterrane modern cuisine in restaurant ‘A Contraluz’ is, waar gezellig tafelen gecombineerd wordt met een altijdgroene tuinomgeving, of Japanse seizoensgebonden gerechten in Wagokoro, waar het menu zo harmonieus, welbedacht en pretentieloos is dat het een metafoor voor je date zou kunnen zijn.

Geen enkele wijk in Barcelona zou over het hoofd mogen gezien worden in de zoektocht naar een goede plek voor een date, en dit geldt zeker voor Eixample.

Deze buurtwijk is de thuisbasis van de legendarische cocktailbar Dry Martini, die internationaal bekend staat als een van de beste ter wereld. Achter de keuken van Dry Martini bevindt zich het geheime underground restaurant Speak Easy, waar je alleen met een wachtwoord binnenkomt.

Javier de las Muelas is de eigenaar van beide restaurants en verantwoordelijk voor heerlijke menu’s. Voor het restaurant Speak Easy liet hij zich inspireren door het tijdperk van het alcoholverbod in de Verenigde Staten in de jaren twintig.

Je kan er genieten van een unieke combinatie van cocktail en diner, waarbij de gerechten telkens geïnspireerd zijn door de cocktail; een ware gastronomische ervaring.

Avontuurlijke koppels kunnen hun zintuigen op de proef stellen met een romantisch driegangenmenu in complete duisternis. In het restaurant Dans Le Noir worden je zintuigen extra geprikkeld en geniet je extra van smaak, geluid en geur bij heerlijke gerechten opgediend door professionele ‘blind dining’ begeleiders.

Wat is jouw favoriete plek om te daten? Heb je nog leuke tips?

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter