blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

Indiase restaurants in Barcelona

indiase curry met rijst naan pappadum
Geschreven door Daniella

De Indiase keuken boeit zowel lokale bewoners als buitenlanders en de keuken is uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerden ter wereld. De mix van exotische smaken en texturen hebben bijgedragen tot de opening van vele Indiase restaurants in alle grote steden van de wereld en Barcelona is hierop geen uitzondering.

Als kosmopolitische stad heeft Barcelona veel restaurants en – net als in elke stad – zijn sommige restaurants beter dan anderen. In dit artikel gaat ShBarcelona je bijpraten over de beste Indiase restaurants in Barcelona. Dus lees vooral verder!

Gerelateerd artikel: De beste Duitse worsten in Barcelona

Geniet van aroma en smaak

acht kleine pannetjes met diverse indiase gerechten en naan

Foto via Pixabay

De Indiase keuken is enorm rijk en wordt sterk beïnvloed door alle landen die haar in de loop van de geschiedenis hebben gekoloniseerd. Een van de meest kenmerkende dingen van de Indiase keuken is het gebruik van kruiden, die aan vrijwel alle gerechten worden toegevoegd.

De meest gebruikte ingrediënten zijn rijst, brood, groenten en peulvruchten. Iets ander interessants over Indiaas eten, zijn de specifieke rituelen als het gaat om eten.

Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om voedsel zittend of zittend op de vloer tot je te nemen en je vingers worden gebruikt om voedsel naar je mond te brengen. Meestal gebruik je de vier vingers van je rechterhand, met uitzondering van je wijsvinger. Na verloop van tijd zijn ze begonnen met het gebruik van bestek, waarbij vooral de lepel veel gebruikt wordt. In Barcelona vind je restaurant Swad, dat wordt gekenmerkt door zelfgemaakte Indiase gerechten. Punit Gupta is de eigenaar en chef-kok van Swad, dat gevestigd is in de wijk Poblenou in Barcelona.

Je kunt genieten van een dagelijks menu of van de lekkernijen van het normale menu, allemaal vol van aroma, smaak en exotische texturen, die je naar een andere wereld voeren. Je vindt SWAD aan Carrer Sancho de Ávila 167.

Het volgende voorstel met betrekking tot Indiase restaurants in Barcelona is Rasoi. Hier zijn alle gerechten ook volledig zelfgemaakt en je kunt als gast zelfs de gerechten laten aanpassen op jouw smaak (bijvoorbeeld minder pittig). Dit wijst er ongetwijfeld op dat de gerechten op een traditionele manier en pas op het moment zelf voor je worden bereid.

Gerelateerd artikel: De beste pizza Calzone in Barcelona

wok op vuur met indiase hapjes

Foto via Pixabay

Dat laatste detail – het gerecht kunnen laten aanpassen aan jouw smaak – is erg belangrijk om ten volle te kunnen genieten van de Indiase keuken. Kruiden en specerijen kunnen soms namelijk zo overweldigend zijn, dat ze niet voor ieders smaakpapillen geschikt zijn.

Het kunnen reguleren van deze ingrediënten komt de meest gevoelige gasten die niet van al te pittig eten houden ten goede. En zo kun je beter van de gerechten genieten.

Als laatste nemen we je mee naar Carrer Corsica 211 bis in Barcelona, om Sindur te bezoeken. Sindur is het boegbeeld van de hindoeïstische keuken in Barcelona. Sinds 2004 heeft Sindur het perfecte Indiase restaurant gecreëerd, met de beste chef-koks uit Calcutta en met de meest authentieke en glamoureuze meubels uit de staat Rajasthan en het meest traditionele keukengerei uit New Delhi.

De pittigheid is aangepast aan de westerse smaakpapillen en het personeel levert perfecte service. Het resultaat: een van de beste Indiase restaurants in Barcelona.

Ken je deze restaurants? Raad je nog een ander Indiaas restaurant aan in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter