blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Met je hond naar Barcelona

hond met baas in de stad
Geschreven door Daniella

Als je van honden houdt zul je aangenaam verrast worden wanneer je naar Barcelona komt. Op elk moment van de dag zie je baasjes met hun viervoeters wandelen. En bijna iedereen heeft de kleine zakjes bij zich om de uitwerpselen van hun hond op te ruimen.

  • koop appartementen barcelona

 

Barcelona is zo relaxt wat honden betreft, dat je zelfs in winkelcentra mensen ziet die hun hond bij zich hebben en er zijn nog veel meer plaatsen waar honden welkom zijn.

ShBarcelona vertelt je vandaag meer over het hebben van een hond in Barcelona of het meenemen van je hond naar Barcelona.

Barcelona met je hond

Zijn honden overal welkom?

Helaas niet… Hoewel veel zaken in Barcelona heel open staan tegenover honden en hun baasjes, waardeert niet iedereen de aanwezigheid van honden.

Maar er zijn veel café’s en restaurants die er niks op tegen hebben als je je hond meeneemt, zolang je buiten aan een tafeltje plaats neemt.

hond met bak water

Foto via Pixabay

Sommigen hebben zelfs een bakje water voor de hond buiten staan om de dorst te lessen.

Hond en supermarkt

Ookal is je hond de allerleukste en best opgevoede hond van de hele wereld, je zult er nog steeds niet mee de supermarkt in mogen.

Dit is niet alleen vanwege plasongelukjes (of nog erger) die kunnen gebeuren, maar ook omdat je hond anders constant bloot gesteld wordt aan allerlei geuren van etenswaren. En die verleiding is soms moeilijk te weerstaan.

honden blijven buiten

Foto via Pixabay

Sommige supermarkten hebben echter wel faciliteiten voor honden net buiten de deur, zoals bijvoorbeeld een plek om je hond “te parkeren” als jij naar binnen bent.

Het gaat om een haak die aan de muur vast zit die je kunt bevestigen aan de riem of halsband van je hond. Zo kan je vrolijke viervoeter veilig buiten blijven als jij binnen je boodschappen doet. 

Samen met je huisdier appartement huren

Het is natuurlijk nooit aan te raden om je hond lang alleen buiten te laten zitten zonder aanwezigheid van zijn baas. Maar mocht het onverhoopt gebeuren, dan kun je wel even snel naar binnen.

Door je bezoek aan de supermarkt kort te houden blijft je hond rustig en loop je minder risico dat iemand anders de halsband los maakt en je hond meeneemt. Dit gebeurt gelukkig niet vaak, maar je wil het risico ook liever niet lopen, toch?

klein hondje aan de lijn

Foto via Visualhunt

Hond en het openbaar vervoer

In de metro zijn honden toegestaan buiten de spits. Kleine honden mogen altijd mee zolang ze in een hondenkennel of bench vervoerd worden. Honden moeten altijd aangelijnd zijn en een muilkorf dragen.

Hiermee voorkom je bijtincidenten, ongeacht het hondenras. Honden zijn helaas nog steeds niet toegestaan op de bus, behalve als het blindengeleidehonden zijn of hele kleine honden. Ook dan horen ze weer op toepasselijke wijze vervoerd te worden.

Voor de tram gelden dezelfde regels als voor de metro voor wat betreft honden. Het voordeel bij de tram is echter wel dat je hond niet in een bench hoeft, maar je deze op de schoot mag houden. Honden zijn toegestaan op korte treinritten, maar ook hier dienen ze weer aangelijnd te zijn en een muilkorf te dragen.

Gerelateerd artikel: Hondvriendelijk Barcelona

Hond en strand

Er zijn zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je van plan bent je hond mee te nemen naar het strand. Het kan voor zowel hond als baas heerlijk zijn om over het strand te wandelen, zeker als hij van een plons in het water geniet.

Maar laat kleine hondjes niet zomaar de zee in gaan. Voor sommigen kan de stroming namelijk te sterk zijn. Een hele dag of middag aan het strand kan een grotere uitdaging zijn dan een wandeling.

hond op strand

Foto via Visualhunt

Hoewel jijzelf misschien graag uren achter elkaar van de zon geniet heeft een hond behoefte aan schaduw. Dit betekent dat je een parasol dient mee te nemen. Daarnaast heeft de hond water nodig om te voorkomen dat hij een zonnesteek krijgt.

Een verantwoordelijke hondenbezitter zorgt dus niet alleen voor zijn eigen strandplezier, maar denkt vooral ook aan het welzijn van zijn viervoeter.

Voor paar maanden in Barcelona wonen

Dat gezegd hebbende: honden zijn alleen welkom op de stranden van Barcelona van eind september tot begin mei. Desondanks zie je toch veel mensen met honden over het strand lopen, meestal ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat.

Op die momenten is het risico het kleinst dat strandbezoekers last zullen hebben van jouw hond en zo voorkom je ook een boete. 

twee honden en vrouw op strand

Foto via Pixabay

Speciaal strand voor honden gedurende deel van het jaar

Er is echter een plek waar je hond uiterst welkom is in de zomer: Playa de Llevant. Dit strand ligt in de wijk Diagonal Mar I El Front Maritim del Poblenou in het district Sant Martí.

Buiten de stad zijn ook stranden te vinden waar honden welkom zijn, zoals bijvoorbeeld in Sant Pol de Mar, Sant Pere Pescador, Port Ginesta en Los Filipinos.

Als je zeker wilt weten waar je hond welkom is in Barcelona, bezoek dan de website van Sr. Perro. Op deze website leidt een pup met felrode strik je langs alle plaatsen die de moeite waard zijn en waarbij je hond welkom is.

Gerelateerd artikel: Hardlooproutes met uitzicht in Barcelona

Hond en vuurwerk

Houd er goed rekening mee dat Barcelona een stad is waar veel festiviteiten zijn waar vuurwerk onderdeel uitmaakt van de viering. En de meeste honden zijn ontzettend bang voor vuurwerk.

Dit betekent dus dat een wandeling door het park erin kan resulteren dat je hond zich losrukt, de straat oprent en wil ontsnappen aan het vuurwerk.

honden tijdens feestdagen

Foto via Pixabay

Dit lijdt regelmatig tot ongelukken in het verkeer met helaas vaak een vervelende afloop voor de hond. Dus ga nooit zonder riem op pad tijdens festiviteiten.

Ook overdag wordt er namelijk regelmatig geknald met vuurwerk. Laat je hond ook niet achter op het balkon tijdens feesten. Bij vuurwerk kan hij namelijk proberen van het balkon te springen om het gevaar te ontvluchten.

Honden snappen namelijk niet wat vuurwerk is. Ze voelen alleen dat ze het onmiddelijk moeten ontwijken, zelfs als dat betekent dat ze in (groter) gevaar komen.

vuurwerk

Foto via Visualhunt

Feestdagen in Barcelona waar vuurwerk een grote rol bij speelt zijn onder andere:

  • Sant Joan; 23 juni
  • La Merce; 24 september
  • Festes Majores; meestal in augustus, maar dit kan per wijk verschillen

Vergeet ook niet dat er in de dagen voor en na deze festiviteiten ook nog vaak vuurwerk afgestoken wordt. Van te voren wordt er flink getest en als het feest voorbij is wordt het vuurwerk dat nog over is overdag opgemaakt. 

Zorg dus goed voor de veiligheid van je hond gedurende festiviteiten!

Heb je nog tips voor mensen met een hond in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter