blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

De beste scholen in Barcelona

twee potloden op papier
Geschreven door Daniella

Onderwijs is een van de basiselementen voor de volledige ontwikkeling van elk kind. In het klaslokaal doe je niet alleen de nodige kennis op om jezelf op persoonlijk, professioneel en cultureel vlak te ontwikkelen, maar je werkt ook op sociaal gebied aan vaardigheden, die in je toekomst heel belangrijk kunnen zijn.

Wanneer je voor langere tijd in Barcelona woont en het tijd is om voor je jongste een school te kiezen, dan is het goed om te weten dat er in Barcelona veel keuze is. Van elitescholen en gesubsidieerde scholen, tot particuliere, openbare en zelfs internationale scholen.

Als je voor jouw kind al een school hebt gekozen, wil je wellicht meer weten over de verschillende lesmethoden die gehanteerd worden. ShBarcelona informeert je in dit blogartikel graag over een aantal van de beste scholen in Barcelona. Dus lees verder, neem de informatie goed in je op en kies wat bij je kind past!

Gerelateerd artikel: School- en kantoorartikelen kopen in Barcelona

School kiezen in Barcelona

twee meisjes leren schrijven

Foto via Pixabay

Een van de grootste zorgen van een ouder is het kiezen van de meest geschikte school. Je wilt immers dat je kind goed onderwijs krijgt. Het selecteren van een school in Barcelona kan lastig zijn, maar het begint eigenlijk allemaal met het kiezen van het type onderwijs voor je kind.

Hoewel van oorsprong traditionele scholen populair waren, zijn internationale scholen in Barcelona heden ten dage flink in opmars.

Iets belangrijks om in gedachten te houden en zeker niet te vergeten, is het potje dat je aan de kant hebt gezet om de opleiding(-en) van je kind(-eren) van te betalen. Voorop staat echter dat Barcelona ontzettend veel opleidingsmogelijkheden biedt en er zijn zowel goede openbare, als particuliere en gesubsidieerde scholen. Wat kies jij voor je kind?

Internationale scholen in Barcelona

schoolbord met tekening

Foto via Pixabay

Tijden veranderen en dat betekent dat internationale scholen inmiddels op de ranglijst van beste scholen gestegen zijn ten opzichte van vroeger. Ouders willen niet alleen dat hun kind al op jongere leeftijd Engels leert, maar ook dat ze de kans krijgen om meer talen te leren. Daarnaast hebben internationale scholen vaak innovatieve lesmethoden- en technieken, die vaak veel meer gericht zijn op wetenschap en kunst.

Voor veel gezinnen is het hebben van een meertalig kind een groot pluspunt en door van jongs af aan met meerdere talen op te groeien, vergroot dit de kansen van het kind om later bij een middelbare school of universiteit terecht te kunnen.

Op de Escuela Suiza in Barcelona (de Zwitserse school), spreken ze Duits, Engels, Frans en Italiaans en dit is een van de meest populaire scholen in Barcelona. Op deze school moeten leerlingen elk jaar tussenexamens met succes afronden om door te mogen gaan. Klik hier voor het adres van de Zwitserse school.

Een andere school die hoog scoort in Barcelona is de Benjamin Franklin International School. Aangezien er een lange wachtlijst is, wordt het echter erg lastig om hier toegelaten te worden. Klik hier voor het adres van de Benjamin Franklin International School.

Als je er de voorkeur aan geeft dat je kind op de basisschool een internationaal diploma haalt, dan kan dit bij diverse elitescholen in Barcelona. Tot de beste internationale scholen in Barcelona behoren o.a.: the Saint Peter’s School, le Lycée Français, dat aangetekend staat als de beste Franse school in Barcelona, die Deutsche Schule, the Brittish School, the American School en la Scuola italiana.

Alle scholen werken volgens een twee- of meertalige onderwijsmethode, waarbij je als ouder zeker weet dat je kind leert volgens de meest innovatie onderwijstechnische en pedagogische lesmethoden. En zoals alle namen van scholen al doen vermoeden, zijn het internationale scholen.

Gerelateerd artikel: Kinderoppas in Barcelona

Studeren in Barcelona: een religieuze opleiding?

jongen leest boek

Foto via Pixabay

Behalve de moderne opties die je in Barcelona hebt om te studeren, winnen de traditionele en religieuze opleidingen beetje bij beetje ook aan terrein in de Catalaanse hoofdstad. Zo zijn er de volgende prestigieuze scholen in de stad: Las Teresianas aan de Carrer Ganduxer, Los Jesuïtas de Sarrià, La Salle Bonanova en Escola Pia de Sarrià.

Onder de religieuze scholen blijft het Colegio de Montserrat echter de topfavoriet. Het is een school die een integrale opleiding biedt en uitmuntendheid van haar leerlingen verlangt, niet alleen op intellectueel gebied, maar ook op emotioneel vlak.

Op dit moment zijn er drie baanbrekende scholen die op de ranglijst van beste scholen in Barcelona zijn gestegen. Dit zorgt ervoor dat ouders een van deze scholen prefereren voor een goede opleiding van hun kind.

Het betreft Escola Nabí, gelegen in Vallvidrera. Deze school heeft erkenning gekregen door een pedagogisch project dat gebaseerd is op de Freinet pedagogie. Het heeft als doel de student voor te bereiden op alle intellectuele, emotionele en sociale aspecten van het leven.

Ook is er Escola Virolai, die de leerling voorbereid op een voortdurend veranderende samenleving. Ze bieden onderwijs op basis van diverse talen en geven aandacht aan persoonlijke relaties, democratische waarden en de uitoefening van vrijheid.

Als derde mag in dit rijtje van scholen La Miranda niet ontbreken. Deze school ligt in Sant Just Desvern. Hier wordt lesgegeven aan studenten op basis van een educatief project, dat gebaseerd is op meertalig onderwijs en vrije wetenschappelijke methoden.

Zoals je hebt gelezen zijn er niet alleen veel, maar ook veel verschillende mogelijkheden om in Barcelona naar school te gaan. En hoewel het team van ShBarcelona je heeft geattendeerd op de beste scholen in Barcelona, adviseren we je altijd verder onderzoek te doen en bijvoorbeeld een open dag te bezoeken. Alleen dan kun je de school kiezen die het beste bij jouw kind past!

Welke school in Barcelona beveel jij aan en waarom?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter