blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wijken van Barcelona

Poblenou – een wijk om te ontdekken

ondergaande zon strand poblenou
Geschreven door Maisa

De wijk die nu Poble nou heet, wat in het Catalaans nieuwe dorp betekent, was vroeger niet bepaald een wijk waar jan en alleman graag eventjes op bezoek ging.

  • koop appartementen barcelona

 

Poblenou is de afgelopen jaren of liefst gezegd eeuw enorm veranderd. ShBarcelona informeert je in dit artikel over de wijk Poblenou.

Informatie over de wijk Poblenou

In de negentiende eeuw was het een industriële wijk, dat bestond uit fabrieken, arbeiderswoningen en zelfs ook krotten. De architect Ildefons Cerdà herontwierp de wijk waardoor het toegankelijker werd voor iedereen en vandaar dus ook zijn naam nieuwe dorp. 

kaart van poblenou

Foto via Visualhunt

Poblenou heeft namelijk ook echt een gezellig dorps gevoel, het is een wijk van en voor de locals, die tegelijkertijd ook open staat voor toeristen. Een wijk dat zijn eigen rambla heeft en velen winkeltjes, terrasjes, restaurants, pleintjes en zelfs ook stranden.

Poble nou is ideale wijk als je de drukte van het toerisme wilt ontsnappen en toch graag dichtbij het strand wilt zijn.

Ook is Poble Nou een wijk van heel veel nieuwe kantoorgebouwen en oude fabrieken, het heeft een mengeling van architectische stijlen, dat een authentisch gevoel geeft.

Rambla de Poblenou

De Rambla del Poblenou loopt van het strand naar de Avenida Diagonal. De Rambla de Poblenou wordt omringd en versierd door bomen, groen, terassjes en winkeltjes.

Rambla de Poble nou

Foto via Visualhunt

In het weekend zijn er velen artistieke acts te vinden van muziek tot theater optredens en ook zij er iedere weekend velen stalletjes op de rambla te vinden die handgemaakte kwaliteits producten verkopen.

La Rambla de Poble nou is uniek en gezellig waar je voor normale prijzen van allerlei soorten artikelen van groente tot kleding kan vinden.

Parc del centre Poblenou

Parc del centre Poblenou is als een groene kleurrijke eiland dat zich midden in Poble nou aan de drukke Diagonal bevindt. Het is een perfecte plek om eventjes uit te rusten en tot jezelf te komen.

vrouw met kind in park

Foto via Pixabay

Het park is ontworpen in 2008 door de Franse architect Jean Nouvel en bestaat uit drie delen. Het grootste gedeelte wordt bedekt door zand en rotsen la rampa de Rocas, die samen een maanlandschap simuleert.

De tweede gedeelte, pozo del mundo een krater gevormd door verschillende spiralen van aarde, met een vegetatie gevormd uit buganvillas. 

Het derde gedeelte kan je een oude fabriek vinden , Oliva Artes dat een sociaal centrum is. Het is omringd door een mini bos en je kan er aromatische planten vinden.

Woning zoeken in Poblenou

Plaça de Prim

Plaça de Prim Is het meest emblematisch en oudste gedeelte van Poble Nou het was geconstrueerd in 1851 en het was de ontmoetingsplek van vissers en arbeiders. Het een van de weinige plekken in Barcelona dat waar je nog de lage huizen kan vinden.

placa prim in poblenou

Foto via Visualhunt

Deze zelfde huizen waren de woningen van de vroegere vissers toen Poble nou nog een visserswijk was.

Op het plein kan je drie hele mooie sterke grote en zelfs artistieke bomen vinden, een fontein, en de  restaurant Els Pescadors. Wil je een reizen door de tijd ga dan vooral naar dit plein.

Gerelateerd artikel: Een wandeling over La Rambla del Poblenou

Uitgaansgelegenheden en evenementen in de wijk

In Poble nou zijn velen fabrieken omgetoverd tot pubs, bars en clubs zoals de bekende Razzmatazz.

Er zijn mainstream uitgaansgelegenheden te vinden en ook alternative uitgaansgelegenheden zoals de culturele stichting NIU die een uitgebreide culturele programa heeft.

foodtrucks bij Palo Alto Market Barcelona

Foto door Daniel García Peris via Visualhunt

Ook Palo Alto Market heeft een aantrekkingskracht op locals en toeristen.

Strand in Poblenou Barcelona

Poble nou heeft ook een strand en dat maakt deze wijk ook helemaal compleet. Vele locals gaan ook naar het strand van Poble nou, dat opgedeeld is in verschillende stranden; Bogatell, Mar bella, Nova Mar bella.

strand poblenou

Foto door sergei.gussev via Visualhunt

Men komt op de fiets, op skates of zelfs rennend daarom is het ook een dynamisch en gezellige kustlijn. Je kan zelfs kiezen of je gekleed gaat of naakt want er is ook gedeelte bestemd voor alle nudisten onder ons.

Er zijn velen chiringuitos, strandtenten die je helemaal in de vakantie sfeer kunnen brengen. In de zomer zijn er ook  verschillende strandfeesten te ontdekken.

Eén daar van zijn de Fullmoon parties, volle maans feesten , die maandelijks op het Bogatell strand worden gehouden. Dit is niet het laatste wat je leest van van deze mooie inspirerende buurt in Shbarcelona, Poble nou, simpelweg een wijk om te ontdekken.

Appartement bij het strand huren

Ken jij Poblenou al? Wat vind je van deze wijk?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter