blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

De wijk Barceloneta; een sfeervol deel van Barcelona

W hotel in de wijk barceloneta
Geschreven door Maisa

Barcelona heeft vele wijken die om verschillende redenen aantrekkingskracht uitoefenen op zowel bewoners van als bezoekers aan de stad. ShBarcelona geeft je vandaag wat meer informatie over de sfeervolle wijk Barceloneta.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Gerelateerd artikel: Topclubs in Barceloneta

De wijk Barceloneta in Barcelona

De wijk Barceloneta is gebouwd in de 18e eeuw en is een oud ‘vissersdorpje’ van Barcelona, dat zich aan de kustlijn bevindt. De wijk is daarom ook bekend om zijn stranden, het zand van het strand is niet echte zand en wordt iedere keer weer na de winter aangevoerd.

strandfot met palmbomen en ondergaande zon

Foto door Maisa Perk via Visualhunt

Dus het is niet een betoverend strand, maar het is praktisch en als je niet beter weet dan geeft het helemaal het gevoel van de zon zee strand en stad vakantie. In Barceloneta heb je vele bars, restaurants, tapas bars, typiche café’s , helaas genoeg wel iedere keer wat minder en natuurlijk zijn er ook velen nachtclubs te vinden.

Barceloneta is een zeer sfeervolle wijk waar je zowel locals als toeristen kan vinden. Alhoewel het wel belangrijk is om te weten dat sommige locals de luidruchtige toeristen wel zat zijn, daarom is nog een hele goede reden om de locals te laten zien dat er ook respectvolle toeristen bestaan.

Vakantie in Barcelona vieren?

De sfeer van de wijk

De wijk is opgebouwd uit kleine appartementen met een meditteraanse sfeer, waar je de Catalaanse authentieke sfeer kan beleven. Aangezien velen appartementen klein zijn en vaak ook nog eens donker zijn, leven veel mensen op straat , vooral in de zomer kan je ze met al hun hebben en houden voor de deur van hun huis vinden.

Gerelateerd artikel: De beste tapasbars in Barceloneta

De stranden

In de lente en zomer zitten de Barceloneta stranden en de kust vol met zonnebadende mensen, surfers, aziatische masseurs die je graag een masage aanbieden, pakistiaanse bier en softdrank verkopers, sporters, fietsers en zandkunstenaars.

meisje met groene surfplank op strand

Foto via Pixabay

Ook is er een plek op het strand waar voornamelijk de oudere Spaanse Catalaanse mensen jeu de boulen. En het strand zelf zit ook vol met chiringuitos “ strandbars”, die ieder jaar steeds meer hun eigen stijlen beginnen te ontwikkelen.

Het Park

Vlak bij het strand is er een park te vinden, dat in 1996 is ontworpen door Jordi Henrich en Olga Tarrasdie. Je kan er lekker in het gras liggen als het strand al beu bent, of fijn met je kinderen in de speeltuin spelen of lekker picknicken op de speciale picknickplaats en ook hier is het mogelijk om te jeu de boulen.

Kort verblijf via ShBarcelona boeken

De Markt

De markt van Barceloneta huist zich in een modern gebouw, dat tegelijkertijd een muziekinstrument van duiven en meeuwen lijkt. Ga maar een keer voor het gebouw staan en luister naar de melodie van de vogels.

MARKT

Foto via Visualhunt

Om de markt heen ligt een levendig plein, waar de ouderen even in de zon zitten, jongeren met elkaar tafeltennissen, levensgenieters op een terrasje zitten en waar je in het speelpark de multiculturaliteit van de wijk kan observeren.

Verschillende bussen en ook de metro L4 stopt in deze wijk aan zee, dus er is geen enkele reden om deze wijk niet even rustig te bewonderen.

Ben jij al in Barceloneta geweest?
Wat zijn je favoriete plekjes in de wijk?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter