blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Catalaanse gewoonten en tradities

Wat niet iedereen weet over Barcelona

Geschreven door Daniella

Het is geen toeval dat Barcelona een van de meest bezochte steden in Zuid-Europa is. De Ciudad Condal – zoals Barcelona ook genoemd wordt – is mooi, kosmopolitisch en er zijn eindeloze mogelijkheden om van de stad te genieten. Bovendien ligt het aan de Middellandse Zee, wat garant staat voor goed weer, bijna het hele jaar door. Barcelona kan liefhebbers van cultuur, kunst en geschiedenis betoveren, maar ook diegenen die op zoek zijn naar zon, strand en plezier komen aan hun trekken. De Sagrada Familia, Park Güell, de kathedraal, het Picasso Museum en Las Ramblas zijn natuurlijk verplichte kost tijdens je bezoek, maar Barcelona is veel meer dan dat. Vandaag willen we in dit artikel van het blog van ShBarcelona enkele curiositeiten van de Catalaanse hoofdstad toelichten, zodat je de stad beter leert kennen, dan alleen  wat er in de toeristengidsen staat.

Gerelateerd artikel: Typische bloemen van Barcelona

Weetjes over Barcelona

Foto via Pixabay

Slenteren door de Gotische wijk en je onderdompelen in de geschiedenis van de stad is altijd een goed idee. De smalle straatjes ademen een speciale en authentieke sfeer. We raden je aan om de Plaça de Sant Felip Neri te bezoeken. In de gevels rondom het plein zie je de littekens van een donkere tijd voor de stad. De gaten in de muren zijn het resultaat van kogels en granaatscherven uit het Franco-tijdperk. Als een eerbetoon aan de mensen die hier zijn omgekomen, zijn deze sporen achtergelaten, ondanks de restauraties die in het gebied zijn aangebracht. Zeker als je het centrum hebt bezocht, ken je de straat Portal de l’Àngel. Het is namelijk een van de belangrijkste winkelstraten in de stad. In het verleden was het echter een van de toegangen tot Barcelona en bovenop die toegang werd een standbeeld van een engel geplaatst. Nu staat deze engel op de gevel van een van de eerste gebouwen aan de straat. De volgende keer dat je door deze straat loopt, moedigen we je aan om het standbeeld te zoeken. Eens kijken of je het kunt vinden.

Gerelateerd artikel: De meest onbekende musea van Barcelona

Foto via Pixabay

Wie kent Las Ramblas niet? Het is een van de meest bezochte delen van de stad. Maar wist je dat er in de portalen van de nummers 22 en 24 van deze straat gaten in de grond zaten? Deze gaten waren de sporen van prostituees die in de jaren vijftig met het constante tikken van hun schoenen, hun sporen in het marmer achterlieten. De kamers op nummer 22 en 24 op de Rambla stonden bekend als de kamers van María en prostituees uit de stad brachten lange uren door in hun portalen, wachtend om met een klant naar boven te gaan. En tijdens de hervormingen van het gebouw is besloten gaten in de grond te verwijderen, maar het goede nieuws is, dat ze nog steeds te zien zijn in de Amaya-bar, aan de kant van de straat. Tijdens de burgeroorlog werden luchtafweergeschut gebouwd, zodat de bevolking zichzelf kon beschermen tegen bomaanslagen. Een van de schuilplaatsen is nog steeds te bezichtigen: schuilplaats 307. Het ligt in de buurt Poble Sec en het werd gebouwd met hulp van de bewoners van de buurt. Het had 3 ingangen, 400 meter tunnels en het had verschillende kamers, zoals een ziekenzaal, toiletten en een speelruimte voor kinderen. Het is een van de beste voorbeelden van schuilplaatsen die in de stad zijn gebouwd en als je nieuwsgierig bent naar de  geschiedenis van Barcelona, moet je de schuilkelder zeker eens een bezoek brengen.

Ken je een nieuwsgierige geschiedenis van Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter