blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Muziek in de parken van Barcelona

Geschreven door Maisa

Langzamerhand wordt het wel duidelijk dat Barcelona bloeit en groeit qua klank en muziek tijdens de lente tot aan de winter. Bijna alle delen van deze creatieve stad worden met inspirerende geluiden gevuld en  dus ook haar parken en tuinen. ShBarcelona vertelt je graag iets meer over de muzikale festiviteiten in de parken van Barcelona.

Gerelateerd artikel: Bioscoop in de buitenlucht

Festival Jardins Pedralbes

Foto door OK – Apartment via Visualhunt

In de periode dat de lente haar vleugels al lang heeft uitgeslagen en langzamerhand plaats maakt voor de de zomer, vindt het Festival dels Jardins del Palau Reial de Pedralbes plaats, in de wonderlijke tuinen van het koninklijk paleis Pedralbes in Barcelona. Het heeft als doel de elegantie, de romantiek, de vrijheid en emotie van de tuinen in het festival te weerspiegelen. Daarom kiezen ze ook ieder jaar voor een zeer internationaal en eclectische programmering.

De 6e editie van het festival beschikt over een budget van 2,8 miljoen euro. De entree kaartjes variëren van prijzen van €16,- tot en met €160,-. Katie Melua, Tom Jones, Emeli Sandé en Jessie J zijn enkele van de vele artiesten die deze prachtige tuinen zullen sieren met hun muziek. Behalve muziek, kan je ook genieten van een smaakvol en stijlvol diner. Het Festival dels Jardins del Palau Reial de Pedralbes vindt plaats van 6 juni tot en met 14 juli.

Gerelateerd artikel: Muziekfestivals in Juli in Barcelona en omgeving

Música als Parcs

Foto via Visualhunt

Música als Parcs is een cyclus van zomerconcerten, die de groene ruimten van Barcelona vullen met muziek. Het geeft de mogelijkheid aan jonge muzikanten tussen de 16 en 35 jaar om op te treden en creëert op die manier creatieve, hartverwarmend en elegante muziek avonden. Het is gratis en het doel van het festival is om de jongere muzikanten te promoten en het publiek van allerlei leeftijden en afkomsten, dichter bij de muziek te brengen. Dit jaar vindt Música als parcs plaats van begin juni tot en met eind augustus.

Het evenement neemt plaats op ongeveer 23 locaties in de stad, allemaal parken zoals Parque de la Ciutadella, el Parque de las Aguas del Guinardó, el Parque de la Guineueta, el Parque de la Barceloneta, la plaza Ramón Aramon i Serra, el Turó Park en el Jardín de la Tamarita. De avonden worden gevuld met onder andere klassieke muziek, jazz en volksmuziek. Het programma start op 2 juni en eindigt op 30 augustus. Op de website van de gemeente vind je het volledige programma en kun je een wijk selecteren om te kijken of er bij jou in de buurt een muzikale activiteit plaats vindt.

Zoek je nog een appartement in de stad? ShBarcelona maakt kiezen makkelijk.

*Hoofdfoto door Capri23auto via Pixabay

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter